Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

THEMA: VERKEER

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, May 23, 2019 09:06:46
Deze week speelden we een spel met kaartjes van auto's. Ze hadden verschillende kleuren en groottes. We moesten ze op de juiste plaats op de grote kaart leggen: van klein naar groot. Op de parking gingen we de auto van juf waarnemen. We benoemden de delen en waarvoor alles dient. Leuk om de auto van juf eens van dichtbij te zien. Aan de school ligt een zebrapad. Samen met de kleuters van K3 wandelden we tot daar. We bekeken wat we daar allemaal zagen en benoemden alles met de juiste naam. Ook de verkeersborden in de omgeving van de school hebben we bekeken. Daarna leerden we hoe we veilig oversteken op een zebrapad. We mochten per 2 of 3 alleen oversteken. De juffen hielden natuurlijk een oogje in het zeil.
Donderdag werd een speciale dag want het was SPORTDAG. We gingen met de bus naar Woopahoo in Kortrijk. We konden daar volop klimmen, klauteren, glijden, lopen, rollen, fietsen, ... . Doodmoe keerden we na een leuke dag terug naar school.

THEMA: VERKEER

MededelingenPosted by Juf Eveline Thu, May 16, 2019 10:17:19
Na de drukte van schoolfeest en moederdag begonnen we op maandag met het thema 'verkeer'. We dachten eerst na over wat we weten over het verkeer. In de kring bekeken we prenten over de politie, verkeersborden en voertuigen. We begonnen aan het knutselen van een parkeerkaart en de kindjes van het 2de kleuter maakten een werkblad over de richting van voertuigen. In de poppenhoek loopt er een echte politieman rond. We moeten naar hem/ haar luisteren. Volgende week doen we verder met dit thema.

THEMA: MOEDERDAG

MededelingenPosted by Juf Eveline Thu, May 02, 2019 09:15:51
Deze week luisterden we naar een verhaal van Julie en haar mama. In de gevoelenskring mochten we zelf vertellen wat we samen met mama doen: winkelen, knuffelen, spelen, wandelen, ... . Juf toonde een grote prent van een winkel. De kindjes op de prent mochten gaan winkelen met mama. We konden veel vertellen over wat er allemaal gebeurde op de prent. Deze week kwam de schoolfotograaf, toch wel spannend wanneer wij aan de beurt waren. Hopelijk staan we mooi op de foto.

JARIG!!!

Foto'sPosted by Juf Eveline Tue, April 30, 2019 13:01:14
Maandag was Diana jarig, ze werd 5 jaar. Gelukkige verjaardag en dank je wel voor de snoepjes!!!THEMA: MOEDERDAG

MededelingenPosted by Juf Eveline Thu, April 25, 2019 09:09:22
We begonnen deze week met het thema: moederdag. Dat komt nu toch stilaan dichterbij.
We vertelden in de kring waaraan we denken bij het woordje mama. We leerden al een versje en in de werkhoek zijn we al volop aan het knutselen aan een cadeau voor mama. Maar ook ons schoolfeest komt snel dichterbij. We oefenen heel goed zodat het een mooie dans wordt.

THEMA: MOEDERDAG

Foto'sPosted by Juf Eveline Tue, April 23, 2019 21:41:34
Ja de vakantie is weeral voorbij maar het was vandaag toch nog een beetje feest. Mathéo was jarig, hij is nu al 4 jaar. Proficiat Mathéo en dank je wel voor de leuke verrassingszakjes!!!THEMA: PASEN

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, April 04, 2019 14:42:44
Wij wachten al heel ongeduldig op de paashaas!!!ROLLEBOLLE

Foto'sPosted by Juf Eveline Fri, March 29, 2019 23:05:36


Next »