Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

THEMA: DIEP IN DE ZEE

MededelingenPosted by Juf Eveline Mon, February 19, 2018 20:10:20
De vakantie is voorbij. Onze vriendjes van de klas zijn allemaal genezen. Dus tijd om opnieuw veel te leren over een nieuw thema. Het nieuwe thema is 'diep in de zee'. In de kring hebben we al gebrainstormd over wat er allemaal leeft in de zee. Onze deur is veranderd in een grote haai. We stappen binnen langs zijn scherpe tanden. Aan de ronde tafel kunnen we fantaseren met 'rotsblokken' en grote knuffel- haaien, zeepaardje, vissen, ... Aan een andere tafel kunnen we situaties nabootsen met kleine haaien, vissen, enz... . Op het digibord bekeken we de dieren uit de zee. Wat kunnen orka's en dolfijnen hoog springen. In de werkhoek stempelden we de zee en kozen we al welk knutselwerkje we willen maken: een haai, een schelp, een krab, een kwal of een vis.

CARNAVAL 2018

Foto'sPosted by Juf Eveline Fri, February 09, 2018 21:35:19

COMPUTER

MededelingenPosted by Juf Eveline Fri, February 02, 2018 16:42:34
Sinds de kerstvakantie is de computerhoek in gebruik genomen. We leren om de muis te hanteren, de cursor te bewegen over het scherm en dingen aanklikken. Door heel eenvoudige spelletjes komen we daar steeds handiger. Want werken met de muis is toch een stuk moeilijker dan werken met een touchscreen. Daar zijn de meeste kleuters tegenwoordig wel mee vertrouwd.

THEMA: CARNAVAL

MededelingenPosted by Juf Eveline Tue, January 30, 2018 18:57:33
We hebben het thema van heks Platvoetje afgerond en we begonnen op maandag met het thema 'carnaval'. In de kring bekeken we verschillende maskers, verkleedkledij, confetti en slingers. Daarna gingen we aan het werk in de werkhoek om onze eigen masker te maken. Eerst schilderen we een kartonnen bord in allerlei kleuren. Als dit droog is dan zullen we de masker versieren. Onze winkel in de klas is een winkel met verkleedkledij geworden. De kinderen die in de poppenhoek spelen, kunnen maskers, kledij en hoedjes gaan kopen. Die kunnen ze dan aan trekken tijdens het spelen.

THEMA: PLATVOETJE

WerkjesPosted by Juf Eveline Thu, January 25, 2018 15:29:42
Deze week luisterden eerst naar het verhaal van Platvoetje. Daarna vertelden we wat er allemaal gebeurt in het verhaal en ook wat we de komende week kunnen doen over de inhoud van het verhaal. Er kwamen veel idee├źn naar voren: een draak knutselen, onze tanden poetsen, het huis van de heks bekijken, een schoen versieren en een brief tekenen. In de werkhoek werd een schoen versierd met allerlei materiaal. Ook knutselden we allemaal onze eigen draak met allerlei dozen. Daarna schilderden we ze in verschillende kleuren. In de kring bekeken we een grote prent van het huis van de heks dat in een boom zit. Want de heksen wonen in een heksenbos. Zodra alle kleuters een tandenborstel meegebracht hadden, poetsten we samen onze tanden. Leuk hoor en gelukkig werden onze tanden niet paars zoals die van Platvoetje. Verder in de kring speelden we nog een ganzenbordspel met opdrachten over Platvoetje en bekeken we pictogrammen. We leerden dat pictogrammen allemaal iets betekenen. Daarna probeerden we zelf een brief te tekenen met pictogrammen. Toch wat moeilijk hoor maar we deden ons best. volgende week starten we met het thema 'carnaval' dat 2 weken zal duren.

Boek uitwerken: Platvoetje

MededelingenPosted by Juf Eveline Tue, January 16, 2018 17:31:31
Vanaf donderdag zullen we een boek uitwerken. Maar we mochten samen kiezen welk boek: Platvoetje of Er ligt een krokodil onder mijn bed. De meeste kleuters kozen voor het boek Platvoetje. Het boek gaat over een klein heksje. Wat we allemaal leren of doen rond dit boek, kunnen jullie hier volgen. Tot later.

THEMA: ZIEK ZIJN

MededelingenPosted by Juf Eveline Tue, January 16, 2018 17:03:36
We werken deze week ons thema af over ziek zijn. In de werkhoek werkten we alle werkjes af en experimenteerden we met spuiten, druppeltellers en verf. Het werd een mooi kunstwerkje. In de kring herhaalden we ons versje maar we zongen ook een liedje over pijn. We luisterden naar het verhaal over de ambulance en daarna beschilderden we in de werkhoek een ambulance in de juiste kleuren.

THEMA: ZIEK ZIJN

Foto'sPosted by Juf Eveline Wed, January 10, 2018 10:14:58
Vandaag bekeken we wat er allemaal in de dokterstas zit. Wat een moeilijke namen: stethoscoop, thermometer, ... maar een spuitje, zalf en pilletjes kennen we wel. De dokterstas gaat mee naar de poppenhoek waar we de popjes kunnen verzorgen. In de werkhoek zijn we ziekenhuisbedjes aan het knutselen zodat we daar de zieke popjes kunnen inleggen. De kleuters van de 2de kleuterklas maakten ook een werkblad over de dokterstas. Ze hadden goed opgelet want ze maakten niet veel foutjes. Verder in de kring leerden we een versje over de lichaamsdelen. Ook een telspel kwam aan bod: we rollen met de dobbelsteen, tellen de stippen en daarna mogen we evenveel pillen van de juiste kleur in de juiste fles steken. Volgende week gaan we nog even door met dit thema.