Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

THEMA: KERST EN NIEUWJAAR

UitstappenPosted by Juf Eveline Fri, December 14, 2018 09:52:00
We begonnen een nieuw thema: kerst en nieuwjaar. Onze kerstboom hebben we al mooi versierd. We werken volop aan onze nieuwjaarsbrief. In de werkhoek knutselen we nog een kerstboom of kerstmannetje. Op donderdag gingen we naar een toneelvoorstelling in de Kubox in Kuurne. We mochten plaats nemen op heel mooie zetels. De meneer van het theater bracht een verhaal over een schatkaart. Hij ging op zoek naar de schat en moest daarvoor heel wat opdrachten uitvoeren. Het was spannend maar ook heel grappig.

Foto'sPosted by Juf Eveline Fri, December 07, 2018 09:39:06
Op maandag was het eindelijk zo ver: de Sint en zwarte piet kwamen op bezoek. De Sint wist van ieder kindje of hij of zij flink was geweest. Natuurlijk waren we allemaal flink. Sinterklaas en zwarte piet vonden onze liedjes, versjes en dans heel mooi. Zwarte piet danste zelfs mee. Daarna kregen we speelgoed en snoep. Jammer dat het al weer voorbij is. Maar nu komt er ook een leuk thema over de kerstman en de kerstboom.

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, November 28, 2018 09:33:56
We leerden deze week een versje over zwarte piet. Samen met onze zwartepietendans zullen we dit tonen als de Sint ons komt bezoeken op school. We speelden in de kring een telspel met de zak van zwarte piet. We rolden met de dobbelsteen en mochten dan evenveel stukken speelgoed in de zak kleven. In de werkhoek knutselen we ook een mijter of muts van zwarte piet.
Samen met de kinderen van de lagere school werd het nieuwe vriendschapsthema voorgesteld. De juffen en meesters speelden een toneeltje over jaloers zijn. We besloten dus dat vriendschap is: niet jaloers zijn.

JARIG!!!

Foto'sPosted by Juf Eveline Wed, November 28, 2018 09:21:26
Ook Bo werd deze week 4 jaar!!! Proficiat Bo! Bo had leuke piraatjes mee en een piratenschat. Superleuk gedaan!!! Dank je wel.

JARIG!!!

Foto'sPosted by Juf Eveline Sun, November 25, 2018 17:50:24
Hoera, we hadden weer een verjaardag te vieren. Zakaria werd 4 jaar. Proficiat!!! Dank je voor het leuke zakje.

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, November 21, 2018 09:43:21
Toen we deze week in de kring kwamen, stond daar een grote doos met een opening van boven. Als we in de doos keken, lag er een zakje in van Sinterklaas. Samen bedachten we dat het een schoorsteen was. We spraken af dat we de doos gaan schilderen met rode verf. Zo lijkt ze meer op een schoorsteen. Als de schoorsteen klaar is, mogen we er mee spelen in de poppenhoek. Het thema van Sinterklaas en zwarte piet is daarmee gestart. We bekeken ook al de kledij van Sint en piet. In de poppenhoek mogen we ons verkleden als Sint en piet. In de werkhoek zijn we begonnen om een stoomboot te knutselen met dozen en rollen. Juf helpt met de lijmpistool om alles aan elkaar te kleven. Daarna wordt de boot in mooie kleuren geschilderd.

THEMA: HERFST

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, November 14, 2018 09:11:45
Deze week bekeken we de meegebrachte blaadjes en nootjes uit het bos. Van sommige nootjes kennen we de naam al. Nog in de kring speelden we een memoryspel. Op de kaartjes stonden voorwerpen die te maken hebben met de herfst. In de werkhoek kregen we de opdracht om onze paddenstoel met kabouter helemaal hetzelfde te kleuren als het voorbeeld. We deden dat allemaal heel goed. We beschilderden ook een stuk pizza met waterverf want we helpen allemaal mee aan de versiering van de zaal voor de Quizza- avond. Ook deze week stapten we even naar buiten want dicht bij onze klas stonden hele mooie en grote vliegenzwammen. Zo konden we die eens heel goed bekijken.

THEMA: HERFST

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, November 07, 2018 10:16:29
De vakantie is voorbij en we zijn er direct goed ingevlogen. Deze week werken we over de herfst. Op maandag wandelden we al eens rond op ons eigen schooldomein om de veranderingen in de natuur waar te nemen. Donderdag gaan we wandelen in de groene long in Kuurne. Daar kunnen we veel meer bekijken en kunnen we nootjes en blaadjes verzamelen. In de kring bespraken we een grote prent over een bos waar het ook herfst is geworden. In de werkhoek schilderden we op de schildersezel een herfstboom. Als het droog was, stempelden we met een afwasborstel de blaadjes met rode, gele en oranje verf. Verder speelden we een telspel met de stippen van een paddenstoel. De stippen moesten we gelijk maken. Dus er moesten stippen bij of weg gedaan worden.