Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

THEMA: KERST EN NIEUWJAAR

UitstappenPosted by Juf Eveline Fri, December 14, 2018 09:52:00
We begonnen een nieuw thema: kerst en nieuwjaar. Onze kerstboom hebben we al mooi versierd. We werken volop aan onze nieuwjaarsbrief. In de werkhoek knutselen we nog een kerstboom of kerstmannetje. Op donderdag gingen we naar een toneelvoorstelling in de Kubox in Kuurne. We mochten plaats nemen op heel mooie zetels. De meneer van het theater bracht een verhaal over een schatkaart. Hij ging op zoek naar de schat en moest daarvoor heel wat opdrachten uitvoeren. Het was spannend maar ook heel grappig.

THEMA: HET VERKEER

UitstappenPosted by Juf Eveline Mon, September 19, 2016 19:59:13
Dezeweek werken we rond het verkeer. Vandaag begonnen we met het bekijken van enkele filmpjes van Aya. Daarin worden verkeersregels eenvoudig uitgelegd. In de namiddag stapten we samen met alle kleuters door de straten van Kuurne. We leerden hoe we juist moeten oversteken maar ook bekeken we enkele verkeersborden. We leerden veel bij!!!!LEKKER!!!

UitstappenPosted by Juf Eveline Sat, September 17, 2016 12:25:18
Op donderdag hadden we het heel druk. We maakten perencake. Zelf mochten we de peren in stukjes snijden en roeren in het deeg. Samen brachten we alle cakevormen naar de oven. Na een tijdje gingen we even kijken door het venstertje van de oven om te kijken hoe de cake aan het bakken was. In de namiddag proefden we van onze lekkere cake.
Op vrijdag stapten we naar de fruitwinkel. Enkele kleuters kregen een opdrachtkaart met welk fruit we wilden kopen. We bekeken ook welk fruit er nog allemaal te zien was in de winkel. Kobe mocht de meneer betalen. Onze week sloten we af met het proeven van het gezonde fruit.CARNAVALSTOET: 20 februari '16

UitstappenPosted by Juf Eveline Sun, February 21, 2016 15:37:44


THEMA: TECHNIEK

UitstappenPosted by Juf Eveline Fri, February 19, 2016 17:28:16
Verder tijdens de week keken we naar een aflevering van Koekeloere. Ook hierin kwam het thema techniek en hoe je iets kan oplossen volop aan bod.
Op donderdag bespraken we wat we nodig hadden om warme vanillepudding en koude chocoladepudding te maken. We bespraken ook dat we die ingrediƫnten konden gaan kopen in de winkel. Dat hebben we dan ook gedaan. In de winkel zochten we samen alle spullen en mochten we zelf betalen. Op vrijdag maakten we via een stappenplan de 2 soorten puddings.
Verder deze week leerden we ook het plan van de school lezen. Samen op het domein zochten we waar alles op het plan stond.
We sloten de week af met een voorstelling van Tik- Tak door juf Angelique en juf Lien. En daarna smulden we van de lekkere pudding.
Tot volgende week !!!!

FILM

UitstappenPosted by Juf Eveline Thu, February 04, 2016 12:03:27
Op donderdag gingen we naar de bioscoop. We bekeken er de film: kleine Anna en lange oom. Wat was het speciaal om in zo'n grote filmzaal te zitten en de film op zo'n groot scherm te zien.THEMA: HERFST - HET BOS

UitstappenPosted by Juf Eveline Tue, October 20, 2015 22:17:10
We begonnen ons nieuwe thema met een wandeling naar het bos. Alle veranderingen in de natuur konden we daar goed waarnemen. We verzamelden nootjes, bolsters, kastanjes en blaadjes in allerlei kleuren en maten. Ook zagen we heel wat paddestoelen. Het was leuk maar door de lange wandeling waren we toch ook wat moe.ROLLEBOLLE

UitstappenPosted by Juf Eveline Mon, March 09, 2015 17:40:22
Op maandagnamiddag mochten we samen met de vriendjes van Juf Lien naar Rollebolle. Dat is een hele namiddag klimmen, klauteren, glijden, fietsen, kruipen, springen, ... .
Superleuk!!! Hieronder enkele sfeerfoto's.Next »