Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

VAKANTIE!!!

Foto'sPosted by Juf Eveline Sat, June 30, 2018 15:35:11


ROLLEBOLLE

Foto'sPosted by Juf Eveline Mon, June 25, 2018 19:11:38
We maakten zelf ijsjes en die waren superlekker. Vandaag stapten we naar het sportpark voor rollebolle. Dat is vooral bewegen, bewegen en nog eens bewegen met allerlei materiaal.THEMA: ZOMER/ VAKANTIE

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, June 21, 2018 15:40:02
Deze week bekeken we prenten over allerlei leuke dingen die met de zomer te maken hebben. We speelden een memoryspel met zaken die we in de vakantie kunnen tegen komen. In de werkhoek knutselden we een vlagje met de drie kleuren van Belgiƫ want op donderdag gingen we supporteren voor de voetbalwedstrijd tussen de leerkrachten en de ploeg van de leerlingen. We maakten ook ijsjes: we mochten kiezen of we fruitsap, limonade of cola in de ijsjesvorm wilden gieten. Daarna gingen de ijsjes in de diepvries. De volgende dag aten we ze dan op: LEKKER!!!
Verder in de kring speelden we een tel- en kleurenspel met ijsjes. We rolden met de dobbelsteen, zo zagen we welke kleur en hoeveel bolletjes ijs we mochten nemen. Die legden we dan op het ijshoorntje.SCHOOLREIS BELLEWAERDE

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, June 14, 2018 16:17:43
We werkten deze week het thema af over de boerderij. In de kring luisterden we naar de geluiden die de dieren maken. Via prenten moesten we ook raden van welk dier de staart was. Op de schildersezel schilderden we allemaal een boerderijdier. Het lukte bij iedereen heel goed. Het hoogtepunt van de week van natuurlijk onze schoolreis naar Bellewaerde. Wat was dat leuk. We konden op heel veel attracties zitten en hadden veel plezier.
We zagen ook veel dieren: olifant, giraffen, zebra's, papegaaien, apen, enz.... .
Vanaf volgende week werken we ons laatste thema uit: zomer/ vakantie.


SPORTDAG KLEUTER

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, May 17, 2018 13:17:11


THEMA:JONGE DIEREN IN DE LENTE

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, April 26, 2018 15:20:46
Deze week werken we rond de jonge dieren zoals: een lammetje, een veulen, een biggetje, een puppy en een kalfje. We bekeken ze op het digi- bord, op prenten en in infoboeken. We knutselden allemaal een diertje. Sommige kindjes maakten het dier met een doos, andere in karton zodat het kan recht staan en nog anderen maakten een dier op een blad. Woensdagmorgen wandelden we rond in Kuurne om dieren te gaan bekijken. We konden een schaap van heel dichtbij bekijken. Het maakte speciaal voor ons veel lawaai. Wat verder zagen we 3 paardjes in een wei. Die waren gras aan het eten. Maar helaas hadden al deze dieren nog geen jongen. Beter geluk de volgende keer. In de kring leerden we ook welke producten we van de dieren kunnen gebruiken zoals: eieren, vlees, wol en melk. Volgende week doen we hier nog mee verder.
THEMA: GROEIEN EN BLOEIEN

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, April 19, 2018 15:14:09
Vandaag zaaiden we zonnebloemen en klaprozen in het bloemenperkje aan onze boomgaard. Samen met de kleuters van de derde kleuterklas trokken we eerst het onkruid uit daarna hebben we de aarde wat omgewoeld. Dan maakten we een putje in de aarde en stopten er een zaadje in. De zaadjes kregen ook water en nu kunnen ze beginnen groeien.PAASEIEREN ZOEKEN

Foto'sPosted by Juf Eveline Fri, March 30, 2018 17:55:50


Next »