Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

PROJECT: AFVAL

Foto'sPosted by Juf Eveline Mon, March 05, 2018 21:29:42
Wat een mooi en zonnig weer vandaag. We hebben ervan geprofiteerd om de deur naar ons tuintje al eens open te zetten. Dat was leuk!!!THEMA: DIEP IN DE ZEE

Foto'sPosted by Juf Eveline Tue, February 27, 2018 10:07:30
We werkten deze week verder over de dieren van de zee. In de kring leerden we hoe de dieren heten, eruit zien en wat ze allemaal doen. We sorteerden ook lange en korte vissen, dikke en dunne vissen. We maakten een rij van vissen van klein naar groot en omgekeerd. Dat was toch een beetje moeilijk. In de werkhoek knutselden we verder aan het dier dat we gekozen hadden. De haaien, de kwallen en de reuzegrote vissen werden supermooi. We zongen een liedje over schelpen en ondertussen verzamelden we schelpjes in het mandje. En als afsluiting van het thema werden we zelf een visje dat zwom op muziek (carnaval des animaux).CARNAVAL 2018

Foto'sPosted by Juf Eveline Fri, February 09, 2018 21:35:19


THEMA: ZIEK ZIJN

Foto'sPosted by Juf Eveline Wed, January 10, 2018 10:14:58
Vandaag bekeken we wat er allemaal in de dokterstas zit. Wat een moeilijke namen: stethoscoop, thermometer, ... maar een spuitje, zalf en pilletjes kennen we wel. De dokterstas gaat mee naar de poppenhoek waar we de popjes kunnen verzorgen. In de werkhoek zijn we ziekenhuisbedjes aan het knutselen zodat we daar de zieke popjes kunnen inleggen. De kleuters van de 2de kleuterklas maakten ook een werkblad over de dokterstas. Ze hadden goed opgelet want ze maakten niet veel foutjes. Verder in de kring leerden we een versje over de lichaamsdelen. Ook een telspel kwam aan bod: we rollen met de dobbelsteen, tellen de stippen en daarna mogen we evenveel pillen van de juiste kleur in de juiste fles steken. Volgende week gaan we nog even door met dit thema.


KERSTFEESTJE

Foto'sPosted by Juf Eveline Fri, December 22, 2017 12:59:20


KERST EN NIEUWJAAR

Foto'sPosted by Juf Eveline Tue, December 19, 2017 17:00:02
Prettige feestdagen!!!
FILM

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, December 14, 2017 17:13:03
Vandaag gingen we naar een filmvoorstelling in de Budascoop in Kortrijk. Het waren allemaal filmpjes over hond Rintje. De korte verhaaltjes gingen over belevenissen die we heel goed kennen zoals: helpen bij mama, spelen met vriendjes, spelen in de wind, enz.... . Wat was het speciaal om in die grote cinemazaal te zitten in superzachte zetels.
THEMA: SINT EN PIET

Foto'sPosted by Juf Eveline Tue, December 05, 2017 12:32:17
Amai wat was dat leuk! De foto's spreken voor zich. Geniet ervan!


Next »