Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

PROJECT: GROOTOUDERS

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, October 17, 2018 09:07:23
Deze week werken we samen met de kleuters van de andere klassen het project 'grootouders' uit. Dat betekent dat we veel samen werken met de andere klassen. We begonnen op maandag met het verhaal: Jules en zijn grootouders. We leerden een dans aan die we zullen tonen op ons forum op vrijdagnamiddag. In de werkhoek knutselen we een kaartje om aan oma en opa te geven. In het kaartje staat ook een versje dat we leerden. Op dinsdag stappen we naar het rusthuis 'Eigentijd' in Kuurne. Daar mochten we samen met de ouderen feest vieren. We dansten volop en kregen een drankje en een koekje. Wat we nog allemaal deden, kunnen jullie komen bekijken op ons forum.THEMA: KRIEBELBEESTJES

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, October 10, 2018 09:28:40
Om de 14 dagen gaan we zwemmen. Voor de meeste van onze klas is dat watergewenning. Dat zijn allerlei spelletjes die er voor zorgen dat we geen schrik meer hebben in het diepere bad. Drie vriendjes uit onze klas doen al mee met de les van meester Stijn. Daar krijgen ze al oefeningen om de arm- en beenbewegingen te leren (foto's volgen).Op de foto's hieronder kan je ons aan het werk zien.
In de klas werkten we deze week verder over onze kriebelbeestjes. We maakten een werkblad waar we de schaduw met de kriebelbeestjes moesten verbinden. We luisterden naar het verhaal van rupsje Nooitgenoeg en speelden een telspel met een rups.JARIG!!!

MededelingenPosted by Juf Eveline Fri, October 05, 2018 17:01:04
Er was iemand jarig vandaag.
Vince werd 4 jaar. Hij kreeg een kroon, we zongen happy birthday en hij mocht de kaarsjes uitblazen. Vince bracht voor iedereen lekkere Spiderman cakjes mee. Proficiat Vince!!!

THEMA: TERUG NAAR SCHOOL

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, September 12, 2018 10:16:32
Deze werk werkten we nog verder rond het thema: terug naar school. We bespraken verschillende prenten van een klas of speelplaats. Hierbij kwamen ook veel gevoelens aan bod want er waren kinderen verdrietig, blij of boos op de prenten. In de werkhoek bekleefden we allemaal een kroontje met verschillende soorten papier. Het kroontje komt op de verjaardagskalender als we jarig geweest zijn.
Verder speelden we een helftenspel van boekentassen. We moesten daarbij de juiste helft zoeken bij een kaartje van een gekleurde boekentas. Dus ook de kleuren moesten juist zijn. Volgende week werken we rond fruit. Want we vinden fruit eten heel belangrijk en het is gezond!!!

THEMA: VADERDAG

MededelingenPosted by Juf Eveline Thu, May 31, 2018 15:31:35
We werken deze week aan het cadeau voor onze lieve papa. We verklappen niet wat het wordt maar het wordt zeker supermooi. In de kring leren we een versje voor papa. Natuurlijk zijn we volop aan het oefenen voor onze dans op het schoolfeest. En tussen al dat oefenen door, zullen we volgende week beginnen aan de uitwerking van het thema: boerderij. Donderdagnamiddag konden we opnieuw kijken naar tik- tak, uitgevoerd door juf Lien en juf Lisa. Er kwamen 3 thema's naar voor tijdens deze voorstelling: het thema sport (K2 en K3) van de voorbije 14 dagen, het thema vaderdag en het thema van kiekeboe Jules (K1). Nadat we alles gezien hadden, stelde juf Eveline er enkele vragen over.THEMA: SPORTEN IS GEZOND

MededelingenPosted by Juf Eveline Sun, May 20, 2018 16:48:13
We zijn maandag een nieuw thema gestart samen met de kleuters van de Winnie de Poehklas nl: sporten is gezond. We begonnen met een brainstorm over welke sporten we al kennen. Daarna tekenden we allemaal onze eigen lievelingssport. We bekeken op het digibord verschillende sporten en vertelden erbij wat je voor die sport nodig hebt. Op vrijdag toonden de juffen foto's van kinderen uit andere landen die ook een sport uitoefenen. Daarna legden we onze tekening van onze eigen lievelingssport bij de juiste foto. Het thema is niet zomaar gekozen want het was een week met superveel beweging. We hadden onze wekelijkse turnuren maar ook ons extra turnuur op dinsdag (om de 14 dagen). Natuurlijk ook onze sportdag en zwemmen.
Volgende week gaan we enkele sporten zelf uit proberen.THEMA: GROEIEN EN BLOEIEN

MededelingenPosted by Juf Eveline Tue, April 17, 2018 19:44:47
Na een deugddoende vakantie zijn we een nieuw thema gestart nl: groeien en bloeien. Tijdens dit thema leren we over de bloemen, planten, bomen en natuurlijk ook over de lente. Maar het is ook belangrijk dat we zelf leren wat planten en bloemen nodig hebben om te groeien maar ook hoe we ze moeten verzorgen. En dat kan het best in onze eigen klastuin. Dus vandaag werden er volop bloemen geplant in de bloembakken in onze tuin. Iedereen hielp mee en we vonden het heel plezant. Verder deze week zullen we ook zonnebloemen en klaprozen zaaien. Daarbij leren we zaadjes in de grond stoppen.
Met het mooie weer wilden we ook spelen in onze tuin maar we mochten eerst de stoeltjes afwassen. Wat een drukke maar leuke dag.


THEMA: PASEN

MededelingenPosted by Juf Eveline Thu, March 22, 2018 15:25:42
De komende twee weken werken we rond het thema 'pasen'. In de kring bespreken we de kip, haan, kuiken en het ei maar ook het verschil tussen een konijn en een haas. Daarbij leerden we ook vanwaar het kippenei komt en wat een kip moet doen om het uit te broeden. Op dinsdagmorgen gingen we samen op het schooldomein een mooie tak gaan zoeken. Iedereen mocht helpen om de tak in een emmertje zand te zetten en te versieren met gekleurde eitjes. Onze paastak kreeg een mooie plaats in de kring.
Nog in de kring leerden we een liedje over een paasei met rode stippen. We zongen het liedje telkens met een andere kleur van stippen. Donderdag speelden we een spel met gekleurde eieren. In de eierdoos moeten de eitjes met de juiste kleur en op de juiste plaats gezet worden zoals op de voorbeeldkaart. Daarna konden we het spel verder spelen tijdens hoekenwerk.
In de werkhoek zijn we druk aan het werk om een paasmand te knutselen.


Next »