Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

PROJECT: AFVAL

MededelingenPosted by Juf Eveline Thu, March 15, 2018 22:47:55
We begonnen onze week op dinsdag. In de kring vertellen we over het weekend en maken we al eens een grapje. Daarna gaan we het werk. We herhalen enkele spelletjes over ons project 'afval'. De kleuters van de 2de kleuterklas kunnen aan de werktafel zelfstandig enkele telspelletjes spelen. De kleuters van de 1ste kleuterklas kunnen samen met de juf het sorteren van afval nog eens overdoen. Het spel over grondstoffen wordt ook herhaald en het lukte deze keer al veel beter. Met onze wekelijkse zwembeurt ronden we onze week af. Volgende week beginnen we het thema: pasen. Want onze paasmand moet klaar zijn zodat de paashaas ze kan vullen.
PROJECT: AFVAL

MededelingenPosted by Juf Eveline Tue, March 06, 2018 19:15:59
We werken deze week ons 2de project uit. Tijdens een winterwandeling op het schooldomein maakten we de kleuters erop attent dat er toch wel wat afval rond slingerde. Met volle moed en enthousiasme raapten we alles op en namen het mee naar de kleuterzaal. Nu was het de moeilijkheid om al het afval in de juiste vuilnisbak te gooien. We haalden er alle vuilnisbakken uit de klassen bij en kleefden er een prent op met welk afval er in moest komen. Daarna mocht iedereen iets nemen uit de grote afvalberg en in de juiste vuilnisbak gooien. Bij het afval lag er een mooi groot blik van babyvoeding. Toch wel jammer om dit weg te gooien. Kunnen we er misschien iets mee maken? En ja hoor: we kunnen ze schilderen en er een mutsenopbergdoos van maken. De juffen hadden nog blikken en gingen onmiddellijk aan de slag. Het project is groots van start gegaan en slaat enorm aan bij alle kleuters.THEMA: DIEP IN DE ZEE

MededelingenPosted by Juf Eveline Mon, February 19, 2018 20:10:20
De vakantie is voorbij. Onze vriendjes van de klas zijn allemaal genezen. Dus tijd om opnieuw veel te leren over een nieuw thema. Het nieuwe thema is 'diep in de zee'. In de kring hebben we al gebrainstormd over wat er allemaal leeft in de zee. Onze deur is veranderd in een grote haai. We stappen binnen langs zijn scherpe tanden. Aan de ronde tafel kunnen we fantaseren met 'rotsblokken' en grote knuffel- haaien, zeepaardje, vissen, ... Aan een andere tafel kunnen we situaties nabootsen met kleine haaien, vissen, enz... . Op het digibord bekeken we de dieren uit de zee. Wat kunnen orka's en dolfijnen hoog springen. In de werkhoek stempelden we de zee en kozen we al welk knutselwerkje we willen maken: een haai, een schelp, een krab, een kwal of een vis.
COMPUTER

MededelingenPosted by Juf Eveline Fri, February 02, 2018 16:42:34
Sinds de kerstvakantie is de computerhoek in gebruik genomen. We leren om de muis te hanteren, de cursor te bewegen over het scherm en dingen aanklikken. Door heel eenvoudige spelletjes komen we daar steeds handiger. Want werken met de muis is toch een stuk moeilijker dan werken met een touchscreen. Daar zijn de meeste kleuters tegenwoordig wel mee vertrouwd.THEMA: CARNAVAL

MededelingenPosted by Juf Eveline Tue, January 30, 2018 18:57:33
We hebben het thema van heks Platvoetje afgerond en we begonnen op maandag met het thema 'carnaval'. In de kring bekeken we verschillende maskers, verkleedkledij, confetti en slingers. Daarna gingen we aan het werk in de werkhoek om onze eigen masker te maken. Eerst schilderen we een kartonnen bord in allerlei kleuren. Als dit droog is dan zullen we de masker versieren. Onze winkel in de klas is een winkel met verkleedkledij geworden. De kinderen die in de poppenhoek spelen, kunnen maskers, kledij en hoedjes gaan kopen. Die kunnen ze dan aan trekken tijdens het spelen.Boek uitwerken: Platvoetje

MededelingenPosted by Juf Eveline Tue, January 16, 2018 17:31:31
Vanaf donderdag zullen we een boek uitwerken. Maar we mochten samen kiezen welk boek: Platvoetje of Er ligt een krokodil onder mijn bed. De meeste kleuters kozen voor het boek Platvoetje. Het boek gaat over een klein heksje. Wat we allemaal leren of doen rond dit boek, kunnen jullie hier volgen. Tot later.
THEMA: ZIEK ZIJN

MededelingenPosted by Juf Eveline Tue, January 16, 2018 17:03:36
We werken deze week ons thema af over ziek zijn. In de werkhoek werkten we alle werkjes af en experimenteerden we met spuiten, druppeltellers en verf. Het werd een mooi kunstwerkje. In de kring herhaalden we ons versje maar we zongen ook een liedje over pijn. We luisterden naar het verhaal over de ambulance en daarna beschilderden we in de werkhoek een ambulance in de juiste kleuren.


THEMA: ZIEK ZIJN

MededelingenPosted by Juf Eveline Mon, January 08, 2018 17:13:40
GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

Hier zijn we weer. Na een leuke vakantie van feesten zijn we er weer volop ingevlogen. Het thema van deze week is: ziek zijn. Het is een periode waarin we wel eens ziek worden. Vandaag bekeken we het lichaam en benoemden alle delen. Daarna tekenden we in de werkhoek onszelf. Het is natuurlijk het begin, volg onze week verder op deze blog.

Next »