Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

GEEN THEMA

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, January 16, 2019 10:07:20
Deze week werkten nog even verder zonder thema want op maandag bekeken we de prenten van de gevoelens: blij, bang, boos en verdrietig. We bespraken vooral hoe het gezicht eruit ziet bij die verschillende gevoelens. De kinderen van de 2de kleuter gingen daarna aan het werk om een gezicht te knutselen met het gevoel dat ze zelf kozen. Vooral de mond en wenkbrauwen zijn daarbij belangrijk.
Op dinsdag luisterden we naar allerlei geluiden. Eerst geluiden die we in de klas of thuis kunnen horen, daarna naar geluiden van dieren, muziekinstrumenten en voertuigen. In de namiddag kozen we allemaal een muziekinstrument en mochten we zelf geluid, muziek maken. Vanaf donderdag begonnen we dan met het thema ziek zijn. Volgende week meer hierover.JARIG!!!

MededelingenPosted by Juf Eveline Sun, January 13, 2019 19:49:52
Aïsha werd 4 jaar. We zongen liedjes en ze kreeg een kroon. Ze mocht de kaarsjes uitblazen en ze deelden snoepjes uit. Proficiat Aïsha en dank je wel voor de snoepjes.GEEN THEMA

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, January 09, 2019 10:11:37
Na heel wat leuke verhalen over de vakantie zijn we er terug goed ingevlogen. Deze week werken we niet rond een bepaald thema maar iedere dag werd een themadag. Op maandag werkten we rond kleuren, op dinsdag waren we volop aan het tellen. Op woensdag gaan we turnen maar op donderdag waren we dan weer bezig met plaatsbegrippen. Ten slotte op vrijdag werkten we rond tegenstellingen.
De kleuren werden aangebracht door het verhaal 'Muizenverf' waarin 3 muisjes potjes verf gaan mengen. De hele dag speelden we spelletjes met kleuren.
Dinsdag begonnen we de dag met het spel 'Bunny Hop' waarbij we de sprongetjes van het konijn moeten tellen. Verder tijdens de dag speelden we ook nog het spel: balletjes in de soep. Donderdag werd een kleuter in de kring onder, op naast, ... de tafel 'verstopt'. Zo kwamen al veel plaatsbegrippen aan bod. Ten slotte luisterden we op vrijdag naar het verhaal van Paddington met zijn tegenstellingen. En gedurende de dag konden we een spel over tegenstellingen spelen. Een drukke week dus maar veel geleerd!


THEMA: SINT EN PIET

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, November 28, 2018 09:33:56
We leerden deze week een versje over zwarte piet. Samen met onze zwartepietendans zullen we dit tonen als de Sint ons komt bezoeken op school. We speelden in de kring een telspel met de zak van zwarte piet. We rolden met de dobbelsteen en mochten dan evenveel stukken speelgoed in de zak kleven. In de werkhoek knutselen we ook een mijter of muts van zwarte piet.
Samen met de kinderen van de lagere school werd het nieuwe vriendschapsthema voorgesteld. De juffen en meesters speelden een toneeltje over jaloers zijn. We besloten dus dat vriendschap is: niet jaloers zijn.THEMA: SINT EN PIET

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, November 21, 2018 09:43:21
Toen we deze week in de kring kwamen, stond daar een grote doos met een opening van boven. Als we in de doos keken, lag er een zakje in van Sinterklaas. Samen bedachten we dat het een schoorsteen was. We spraken af dat we de doos gaan schilderen met rode verf. Zo lijkt ze meer op een schoorsteen. Als de schoorsteen klaar is, mogen we er mee spelen in de poppenhoek. Het thema van Sinterklaas en zwarte piet is daarmee gestart. We bekeken ook al de kledij van Sint en piet. In de poppenhoek mogen we ons verkleden als Sint en piet. In de werkhoek zijn we begonnen om een stoomboot te knutselen met dozen en rollen. Juf helpt met de lijmpistool om alles aan elkaar te kleven. Daarna wordt de boot in mooie kleuren geschilderd.THEMA: HERFST

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, November 14, 2018 09:11:45
Deze week bekeken we de meegebrachte blaadjes en nootjes uit het bos. Van sommige nootjes kennen we de naam al. Nog in de kring speelden we een memoryspel. Op de kaartjes stonden voorwerpen die te maken hebben met de herfst. In de werkhoek kregen we de opdracht om onze paddenstoel met kabouter helemaal hetzelfde te kleuren als het voorbeeld. We deden dat allemaal heel goed. We beschilderden ook een stuk pizza met waterverf want we helpen allemaal mee aan de versiering van de zaal voor de Quizza- avond. Ook deze week stapten we even naar buiten want dicht bij onze klas stonden hele mooie en grote vliegenzwammen. Zo konden we die eens heel goed bekijken.THEMA: HERFST

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, November 07, 2018 10:16:29
De vakantie is voorbij en we zijn er direct goed ingevlogen. Deze week werken we over de herfst. Op maandag wandelden we al eens rond op ons eigen schooldomein om de veranderingen in de natuur waar te nemen. Donderdag gaan we wandelen in de groene long in Kuurne. Daar kunnen we veel meer bekijken en kunnen we nootjes en blaadjes verzamelen. In de kring bespraken we een grote prent over een bos waar het ook herfst is geworden. In de werkhoek schilderden we op de schildersezel een herfstboom. Als het droog was, stempelden we met een afwasborstel de blaadjes met rode, gele en oranje verf. Verder speelden we een telspel met de stippen van een paddenstoel. De stippen moesten we gelijk maken. Dus er moesten stippen bij of weg gedaan worden.

THEMA: HALLOWEEN

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, October 24, 2018 17:04:51
Het is bijna herfstvakantie dus overal zien we pompoenen, heksen, vleermuizen,... . Tijd voor HALLOWEEN. Ook in onze klas werken we rond Halloween. In de kring bekeken we een pompoen en mochten we helpen om de binnenkant er helemaal uit te halen. Onze pompoen kreeg ogen, een griezelige mond en een heleboel kaarsjes. Iedere morgen branden de kaarsjes en na de kring mogen we die uitblazen. In de werkhoek kozen we om een heksenhoed, een pompoenmasker of een spokenlichtje te knutselen. Verder speelden we nog een spokenspel: eerst neem je een kaartje met afbeelding erop, daarna mag je het spookje met dezelfde afbeelding vangen door er op te kloppen met de vliegenmepper. Het spookje blijft (met velcro) kleven aan de vliegenmepper. Heel leuk!!!

Next »