Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Blog image

ROLLEBOLLEFoto's

Posted by Juf Eveline Mon, June 25, 2018 19:11:38

We maakten zelf ijsjes en die waren superlekker. Vandaag stapten we naar het sportpark voor rollebolle. Dat is vooral bewegen, bewegen en nog eens bewegen met allerlei materiaal.

THEMA: ZOMER/ VAKANTIEFoto's

Posted by Juf Eveline Thu, June 21, 2018 15:40:02

Deze week bekeken we prenten over allerlei leuke dingen die met de zomer te maken hebben. We speelden een memoryspel met zaken die we in de vakantie kunnen tegen komen. In de werkhoek knutselden we een vlagje met de drie kleuren van Belgiƫ want op donderdag gingen we supporteren voor de voetbalwedstrijd tussen de leerkrachten en de ploeg van de leerlingen. We maakten ook ijsjes: we mochten kiezen of we fruitsap, limonade of cola in de ijsjesvorm wilden gieten. Daarna gingen de ijsjes in de diepvries. De volgende dag aten we ze dan op: LEKKER!!!
Verder in de kring speelden we een tel- en kleurenspel met ijsjes. We rolden met de dobbelsteen, zo zagen we welke kleur en hoeveel bolletjes ijs we mochten nemen. Die legden we dan op het ijshoorntje.

SCHOOLREIS BELLEWAERDEFoto's

Posted by Juf Eveline Thu, June 14, 2018 16:17:43

We werkten deze week het thema af over de boerderij. In de kring luisterden we naar de geluiden die de dieren maken. Via prenten moesten we ook raden van welk dier de staart was. Op de schildersezel schilderden we allemaal een boerderijdier. Het lukte bij iedereen heel goed. Het hoogtepunt van de week van natuurlijk onze schoolreis naar Bellewaerde. Wat was dat leuk. We konden op heel veel attracties zitten en hadden veel plezier.
We zagen ook veel dieren: olifant, giraffen, zebra's, papegaaien, apen, enz.... .
Vanaf volgende week werken we ons laatste thema uit: zomer/ vakantie.

THEMA: VADERDAGMededelingen

Posted by Juf Eveline Thu, May 31, 2018 15:31:35

We werken deze week aan het cadeau voor onze lieve papa. We verklappen niet wat het wordt maar het wordt zeker supermooi. In de kring leren we een versje voor papa. Natuurlijk zijn we volop aan het oefenen voor onze dans op het schoolfeest. En tussen al dat oefenen door, zullen we volgende week beginnen aan de uitwerking van het thema: boerderij. Donderdagnamiddag konden we opnieuw kijken naar tik- tak, uitgevoerd door juf Lien en juf Lisa. Er kwamen 3 thema's naar voor tijdens deze voorstelling: het thema sport (K2 en K3) van de voorbije 14 dagen, het thema vaderdag en het thema van kiekeboe Jules (K1). Nadat we alles gezien hadden, stelde juf Eveline er enkele vragen over.

THEMA: SPORTEN IS GEZONDMededelingen

Posted by Juf Eveline Sun, May 20, 2018 16:48:13

We zijn maandag een nieuw thema gestart samen met de kleuters van de Winnie de Poehklas nl: sporten is gezond. We begonnen met een brainstorm over welke sporten we al kennen. Daarna tekenden we allemaal onze eigen lievelingssport. We bekeken op het digibord verschillende sporten en vertelden erbij wat je voor die sport nodig hebt. Op vrijdag toonden de juffen foto's van kinderen uit andere landen die ook een sport uitoefenen. Daarna legden we onze tekening van onze eigen lievelingssport bij de juiste foto. Het thema is niet zomaar gekozen want het was een week met superveel beweging. We hadden onze wekelijkse turnuren maar ook ons extra turnuur op dinsdag (om de 14 dagen). Natuurlijk ook onze sportdag en zwemmen.
Volgende week gaan we enkele sporten zelf uit proberen.

SPORTDAG KLEUTERFoto's

Posted by Juf Eveline Thu, May 17, 2018 13:17:11

THEMA:JONGE DIEREN IN DE LENTEFoto's

Posted by Juf Eveline Thu, April 26, 2018 15:20:46

Deze week werken we rond de jonge dieren zoals: een lammetje, een veulen, een biggetje, een puppy en een kalfje. We bekeken ze op het digi- bord, op prenten en in infoboeken. We knutselden allemaal een diertje. Sommige kindjes maakten het dier met een doos, andere in karton zodat het kan recht staan en nog anderen maakten een dier op een blad. Woensdagmorgen wandelden we rond in Kuurne om dieren te gaan bekijken. We konden een schaap van heel dichtbij bekijken. Het maakte speciaal voor ons veel lawaai. Wat verder zagen we 3 paardjes in een wei. Die waren gras aan het eten. Maar helaas hadden al deze dieren nog geen jongen. Beter geluk de volgende keer. In de kring leerden we ook welke producten we van de dieren kunnen gebruiken zoals: eieren, vlees, wol en melk. Volgende week doen we hier nog mee verder.