Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

GEEN THEMAMededelingen

Posted by Juf Eveline Wed, January 16, 2019 10:07:20

Deze week werkten nog even verder zonder thema want op maandag bekeken we de prenten van de gevoelens: blij, bang, boos en verdrietig. We bespraken vooral hoe het gezicht eruit ziet bij die verschillende gevoelens. De kinderen van de 2de kleuter gingen daarna aan het werk om een gezicht te knutselen met het gevoel dat ze zelf kozen. Vooral de mond en wenkbrauwen zijn daarbij belangrijk.
Op dinsdag luisterden we naar allerlei geluiden. Eerst geluiden die we in de klas of thuis kunnen horen, daarna naar geluiden van dieren, muziekinstrumenten en voertuigen. In de namiddag kozen we allemaal een muziekinstrument en mochten we zelf geluid, muziek maken. Vanaf donderdag begonnen we dan met het thema ziek zijn. Volgende week meer hierover.

JARIG!!!Mededelingen

Posted by Juf Eveline Sun, January 13, 2019 19:49:52

Aïsha werd 4 jaar. We zongen liedjes en ze kreeg een kroon. Ze mocht de kaarsjes uitblazen en ze deelden snoepjes uit. Proficiat Aïsha en dank je wel voor de snoepjes.

GEEN THEMAMededelingen

Posted by Juf Eveline Wed, January 09, 2019 10:11:37

Na heel wat leuke verhalen over de vakantie zijn we er terug goed ingevlogen. Deze week werken we niet rond een bepaald thema maar iedere dag werd een themadag. Op maandag werkten we rond kleuren, op dinsdag waren we volop aan het tellen. Op woensdag gaan we turnen maar op donderdag waren we dan weer bezig met plaatsbegrippen. Ten slotte op vrijdag werkten we rond tegenstellingen.
De kleuren werden aangebracht door het verhaal 'Muizenverf' waarin 3 muisjes potjes verf gaan mengen. De hele dag speelden we spelletjes met kleuren.
Dinsdag begonnen we de dag met het spel 'Bunny Hop' waarbij we de sprongetjes van het konijn moeten tellen. Verder tijdens de dag speelden we ook nog het spel: balletjes in de soep. Donderdag werd een kleuter in de kring onder, op naast, ... de tafel 'verstopt'. Zo kwamen al veel plaatsbegrippen aan bod. Ten slotte luisterden we op vrijdag naar het verhaal van Paddington met zijn tegenstellingen. En gedurende de dag konden we een spel over tegenstellingen spelen. Een drukke week dus maar veel geleerd!

THEMA: KERST EN NIEUWJAARFoto's

Posted by Juf Eveline Sun, December 23, 2018 14:56:41

Blog imageBlog image

JARIG!!!Foto's

Posted by Juf Eveline Fri, December 21, 2018 16:00:26

Hala is jarig in de kerstvakantie maar we vierden haar verjaardag deze week al. Ze bracht samen met haar grote zus Aya een supermooie prinsessentaart mee. De kleuters van alle klassen mochten mee eten. We kregen ook een lekker sapje. Gelukkige verjaardag Hala en dank je wel.

JARIG!!!Foto's

Posted by Juf Eveline Thu, December 20, 2018 09:38:56

Ivarr was deze week jarig. Hij werd 4 jaar!!! Hij bracht voor iedereen een zak snoepjes mee. Proficiat Ivarr en dank je wel.

THEMA: KERST EN NIEUWJAARUitstappen

Posted by Juf Eveline Fri, December 14, 2018 09:52:00

We begonnen een nieuw thema: kerst en nieuwjaar. Onze kerstboom hebben we al mooi versierd. We werken volop aan onze nieuwjaarsbrief. In de werkhoek knutselen we nog een kerstboom of kerstmannetje. Op donderdag gingen we naar een toneelvoorstelling in de Kubox in Kuurne. We mochten plaats nemen op heel mooie zetels. De meneer van het theater bracht een verhaal over een schatkaart. Hij ging op zoek naar de schat en moest daarvoor heel wat opdrachten uitvoeren. Het was spannend maar ook heel grappig.

THEMA: SINT EN PIETFoto's

Posted by Juf Eveline Fri, December 07, 2018 09:39:06

Op maandag was het eindelijk zo ver: de Sint en zwarte piet kwamen op bezoek. De Sint wist van ieder kindje of hij of zij flink was geweest. Natuurlijk waren we allemaal flink. Sinterklaas en zwarte piet vonden onze liedjes, versjes en dans heel mooi. Zwarte piet danste zelfs mee. Daarna kregen we speelgoed en snoep. Jammer dat het al weer voorbij is. Maar nu komt er ook een leuk thema over de kerstman en de kerstboom.