Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

THEMA: KERST EN NIEUWJAAR

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, December 13, 2017 18:03:02
Het is al weer een jaartje geleden maar maandag mochten we opnieuw onze kerstboom versieren. Ook de zaal werd mooi versierd. Wat is het gezellig met al die mooie lichtjes. In de kring bespraken we al prenten over de kerstboom en kerstman. We speelden een lottinospel met attributen over kerst. We probeerden de voorwerpen correct te benoemen en dan konden we het kaartje op de juiste plaats leggen. In de werkhoek schilderden we zelf een boom. Het was een beetje moeilijk maar het lukte bij iedereen. Als de verf droog is, versieren we de boom met slingers en kerstballen.
In de kring hebben we een aftelkalender. Iedere dag mag het kindje van de dag iets uit een kerstlaarsje halen. Leuk hoor: een chocolade kerstballetje en een speelgoedje. Als we aan het laatste kerstlaarsje zijn, is het kerstvakantie.