Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

THEMA: SPORTEN IS GEZOND

MededelingenPosted by Juf Eveline Sun, May 20, 2018 16:48:13
We zijn maandag een nieuw thema gestart samen met de kleuters van de Winnie de Poehklas nl: sporten is gezond. We begonnen met een brainstorm over welke sporten we al kennen. Daarna tekenden we allemaal onze eigen lievelingssport. We bekeken op het digibord verschillende sporten en vertelden erbij wat je voor die sport nodig hebt. Op vrijdag toonden de juffen foto's van kinderen uit andere landen die ook een sport uitoefenen. Daarna legden we onze tekening van onze eigen lievelingssport bij de juiste foto. Het thema is niet zomaar gekozen want het was een week met superveel beweging. We hadden onze wekelijkse turnuren maar ook ons extra turnuur op dinsdag (om de 14 dagen). Natuurlijk ook onze sportdag en zwemmen.
Volgende week gaan we enkele sporten zelf uit proberen.

SPORTDAG KLEUTER

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, May 17, 2018 13:17:11

THEMA:JONGE DIEREN IN DE LENTE

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, April 26, 2018 15:20:46
Deze week werken we rond de jonge dieren zoals: een lammetje, een veulen, een biggetje, een puppy en een kalfje. We bekeken ze op het digi- bord, op prenten en in infoboeken. We knutselden allemaal een diertje. Sommige kindjes maakten het dier met een doos, andere in karton zodat het kan recht staan en nog anderen maakten een dier op een blad. Woensdagmorgen wandelden we rond in Kuurne om dieren te gaan bekijken. We konden een schaap van heel dichtbij bekijken. Het maakte speciaal voor ons veel lawaai. Wat verder zagen we 3 paardjes in een wei. Die waren gras aan het eten. Maar helaas hadden al deze dieren nog geen jongen. Beter geluk de volgende keer. In de kring leerden we ook welke producten we van de dieren kunnen gebruiken zoals: eieren, vlees, wol en melk. Volgende week doen we hier nog mee verder.

THEMA: GROEIEN EN BLOEIEN

Foto'sPosted by Juf Eveline Thu, April 19, 2018 15:14:09
Vandaag zaaiden we zonnebloemen en klaprozen in het bloemenperkje aan onze boomgaard. Samen met de kleuters van de derde kleuterklas trokken we eerst het onkruid uit daarna hebben we de aarde wat omgewoeld. Dan maakten we een putje in de aarde en stopten er een zaadje in. De zaadjes kregen ook water en nu kunnen ze beginnen groeien.

THEMA: GROEIEN EN BLOEIEN

MededelingenPosted by Juf Eveline Tue, April 17, 2018 19:44:47
Na een deugddoende vakantie zijn we een nieuw thema gestart nl: groeien en bloeien. Tijdens dit thema leren we over de bloemen, planten, bomen en natuurlijk ook over de lente. Maar het is ook belangrijk dat we zelf leren wat planten en bloemen nodig hebben om te groeien maar ook hoe we ze moeten verzorgen. En dat kan het best in onze eigen klastuin. Dus vandaag werden er volop bloemen geplant in de bloembakken in onze tuin. Iedereen hielp mee en we vonden het heel plezant. Verder deze week zullen we ook zonnebloemen en klaprozen zaaien. Daarbij leren we zaadjes in de grond stoppen.
Met het mooie weer wilden we ook spelen in onze tuin maar we mochten eerst de stoeltjes afwassen. Wat een drukke maar leuke dag.

PAASEIEREN ZOEKEN

Foto'sPosted by Juf Eveline Fri, March 30, 2018 17:55:50

THEMA: PASEN

MededelingenPosted by Juf Eveline Thu, March 22, 2018 15:25:42
De komende twee weken werken we rond het thema 'pasen'. In de kring bespreken we de kip, haan, kuiken en het ei maar ook het verschil tussen een konijn en een haas. Daarbij leerden we ook vanwaar het kippenei komt en wat een kip moet doen om het uit te broeden. Op dinsdagmorgen gingen we samen op het schooldomein een mooie tak gaan zoeken. Iedereen mocht helpen om de tak in een emmertje zand te zetten en te versieren met gekleurde eitjes. Onze paastak kreeg een mooie plaats in de kring.
Nog in de kring leerden we een liedje over een paasei met rode stippen. We zongen het liedje telkens met een andere kleur van stippen. Donderdag speelden we een spel met gekleurde eieren. In de eierdoos moeten de eitjes met de juiste kleur en op de juiste plaats gezet worden zoals op de voorbeeldkaart. Daarna konden we het spel verder spelen tijdens hoekenwerk.
In de werkhoek zijn we druk aan het werk om een paasmand te knutselen.

PROJECT: AFVAL

MededelingenPosted by Juf Eveline Thu, March 15, 2018 22:47:55
We begonnen onze week op dinsdag. In de kring vertellen we over het weekend en maken we al eens een grapje. Daarna gaan we het werk. We herhalen enkele spelletjes over ons project 'afval'. De kleuters van de 2de kleuterklas kunnen aan de werktafel zelfstandig enkele telspelletjes spelen. De kleuters van de 1ste kleuterklas kunnen samen met de juf het sorteren van afval nog eens overdoen. Het spel over grondstoffen wordt ook herhaald en het lukte deze keer al veel beter. Met onze wekelijkse zwembeurt ronden we onze week af. Volgende week beginnen we het thema: pasen. Want onze paasmand moet klaar zijn zodat de paashaas ze kan vullen.