Tweede kleuter  - De Kleine Boomgaard

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e kleuterklas.

PROJECT: GROOTOUDERS

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, October 17, 2018 09:07:23
Deze week werken we samen met de kleuters van de andere klassen het project 'grootouders' uit. Dat betekent dat we veel samen werken met de andere klassen. We begonnen op maandag met het verhaal: Jules en zijn grootouders. We leerden een dans aan die we zullen tonen op ons forum op vrijdagnamiddag. In de werkhoek knutselen we een kaartje om aan oma en opa te geven. In het kaartje staat ook een versje dat we leerden. Op dinsdag stappen we naar het rusthuis 'Eigentijd' in Kuurne. Daar mochten we samen met de ouderen feest vieren. We dansten volop en kregen een drankje en een koekje. Wat we nog allemaal deden, kunnen jullie komen bekijken op ons forum.

THEMA: KRIEBELBEESTJES

MededelingenPosted by Juf Eveline Wed, October 10, 2018 09:28:40
Om de 14 dagen gaan we zwemmen. Voor de meeste van onze klas is dat watergewenning. Dat zijn allerlei spelletjes die er voor zorgen dat we geen schrik meer hebben in het diepere bad. Drie vriendjes uit onze klas doen al mee met de les van meester Stijn. Daar krijgen ze al oefeningen om de arm- en beenbewegingen te leren (foto's volgen).Op de foto's hieronder kan je ons aan het werk zien.
In de klas werkten we deze week verder over onze kriebelbeestjes. We maakten een werkblad waar we de schaduw met de kriebelbeestjes moesten verbinden. We luisterden naar het verhaal van rupsje Nooitgenoeg en speelden een telspel met een rups.

BEZOEK AAN DE KERMIS

Foto'sPosted by Juf Eveline Wed, October 10, 2018 09:21:10

JARIG!!!

MededelingenPosted by Juf Eveline Fri, October 05, 2018 17:01:04
Er was iemand jarig vandaag.
Vince werd 4 jaar. Hij kreeg een kroon, we zongen happy birthday en hij mocht de kaarsjes uitblazen. Vince bracht voor iedereen lekkere Spiderman cakjes mee. Proficiat Vince!!!

THEMA: KRIEBELBEESTJES

Foto'sPosted by Juf Eveline Wed, October 03, 2018 09:08:36
We begonnen ons thema over kriebelbeestjes met het vullen van een glazen bokaal met natte aarde uit onze tuin. De bokaal werd afgesloten en nu maar hopen dat er ook beestjes te zien zijn. En ja hoor, zelfs de eerste dag konden we al een klein kevertje zien rond kruipen in de aarde. Onze aanwezigheidskalender werd omgetoverd tot een kalender met allemaal beestjes. We nemen een kaartje, benoemen het diertje dat erop staat en kleven dat op de aanwezigheidskalender. In de werkhoek begonnen we al aan het knutselen van een kriebelbeestje. We kozen tussen een vingerpopje of een beestje geknutseld met een kartonnen bordje. Op het digi- bord bekeken we filmpjes van bijen, vlinders, wormen, spinnen, enz... . Zo konden we waarnemen wat die diertjes allemaal doen. De kleuters zijn heel enthousiast bij de uitwerking van dit thema. We gaan er natuurlijk nog even mee door.

THEMA: FRUIT

Foto'sPosted by Juf Eveline Wed, September 26, 2018 09:24:07
Met het fruit dat we kochten in de winkel, maakten we op donderdag fruitbrochetten. We hielpen bij het snijden van het fruit en mochten zelf de stukjes op ons stokje steken. Ze waren natuurlijk heel lekker. Deze week proefden we opnieuw 3 stukken fruit: de meloen, de kiwi en de okkernoot. De noot vonden we niet zo lekker en sommige vriendjes vonden de kiwi zuur. In onze boomgaard bekeken we de okkernotenboom en op prenten konden we de meloenplant en de kiwiboom bespreken. Verder in de kring speelden we een telspel: eerst rolden we met de dobbelsteen en daarna legden we evenveel doppen op het fruit. Met het speelgoedfruit dat de kindjes van de klas meebrachten, speelden we een winkelspel. We kregen een opdrachtkaartje en dan moesten we het juiste fruit gaan kopen. Vanaf volgende week beginnen we aan een nieuw thema. Samen proberen we om zelf idee├źn te zoeken voor een nieuw thema.

UITSTAP NAAR DE WINKEL

Foto'sPosted by Juf Eveline Wed, September 19, 2018 22:40:40

THEMA: FRUIT

Foto'sPosted by Juf Eveline Tue, September 18, 2018 19:36:35
Op maandag begonnen we met een nieuw thema: fruit. Op school vinden we fruit eten heel belangrijk en het is gezond. Deze week hebben we al 3 soorten fruit bekeken en geproefd: een banaan, een mandarijn en een ananas. Sommige waren zoet en de andere zuur. We bespraken ook de boom of plant waaraan ze groeien. In de werkhoek begonnen we aan het beschilderen van ons eigen stuk fruit. We konden het fruit bestempelen met een spons of schilderen met een verfrolletje. Dinsdagnamiddag stapten we samen met de kleuters van juf Angelique en juf Lien naar de winkel om fruit te kopen: appels, peren, druiven, bananen, meloen en mandarijnen. Donderdag zullen we met het fruit fruitbrochetten maken.