Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Op stap!

MededelingenPosted by Juf Lien Fri, February 23, 2018 07:27:43
Donderdagnamiddag gingen wij twee keer op stap! Eerst gingen we samen met de jongste kleuters naar de winkel. We moesten daar op zoek naar enkele spullen om te kopen. Onze juf had een boodschappenlijst gemaakt, met foto's, zodat we gemakkelijker de spullen, via verpakkingen konden herkennen. Daarna gingen wij ook nog eens naar de bib! Eerst luisterden we weer naar een verhaaltje. Dit keer over een tijgertje die strepen kreeg. Om daarna terug zelf een boekje te kiezen voor in onze klasbib!

De winkel

MededelingenPosted by Juf Lien Wed, February 21, 2018 10:34:45
Deze week begonnen we aan het thema 'de winkel'. We leren welke winkels er bestaan, wat je er kunt doen, hoe je moet betalen... In de klas maken we ook een winkel, waarbij we de spullen zullen moeten betalen adhv de prijslijst. Donderdag gaan we naar de winkel. Daar zullen we onze boodschappenlijst moeten afvinken als we de spullen gevonden hebben. Op de foto zie je de kleuters kijken in de folders van verschillende winkels. We merkten dat er speciaalzaken zijn en ook supermarkten...


Hiep hiep hoera!

Foto'sPosted by Juf Lien Fri, February 09, 2018 12:03:16
Donderdag was Mathis jarig! Hij koos voor 'ironman'...


Evenveel, eentje meer en eentje minder...

WerkjesPosted by Juf Lien Tue, February 06, 2018 13:10:50
Vandaag leerden we eens wat evenveel, eentje meer en eentje minder is. De juf toonde op de stippendobbesteen het aantal. Wie op het blauwe blad moest werken, moest er evenveel leggen. Op het groene blad, legden we er eentje bij. En de juf toonde dit op de dobbelsteen met een bolletje erbij te leggen. Het rode blad, was het moeilijkste, want daar moesten we er eentje minder leggen. Op de dobbelsteen nam onze juf dan een bolletje weg. Na dit kringspel, maakte iedere kleuter hierover een individueel werkje...


De wiskundige polonaise

WerkjesPosted by Juf Lien Fri, February 02, 2018 16:12:28
Vandaag dansten we de polomaise, maar niet de gewone... Wanneer de muziek stopte, moest onze rij stilstaan en kreeg er iemand een opdracht. Bv. De voorlaatste in de rij moet alle meisjes tellen. Wie staat er in de midden van onze polonaise? De derde in de rij, moet 3keer springen... De kleuters vonden het superleul en voltooiden ook flink hun opdrachtjes!

Voor de eerste keer oefenen met de oranje bandjes

Foto'sPosted by Juf Lien Fri, February 02, 2018 14:10:33


Wie loopt er rond in onze klas???

MededelingenPosted by Juf Lien Wed, January 31, 2018 16:54:55
Deze week begonnen we aan een nieuw thema; carnaval!!!
In verschillende hoekjes worden spelletjes gelegd ivm ons thema, in de kring zijn al onze taal-,reken-,denkmomenten ook over carnaval. In de knutselhoek maken we een eigen masker... We kiezen zelf onze basisvorm, onze materialen waarmee we willen werken en ook hoe onze masker er uiteindelijk zal uitzien... Spannend!!!
Maar het allerleukste is... de winkelhoek! Daar mogen we, tijdens hoekenwerk, een maskertje of een hoedje halen om aan te doen. Willen we eens veranderen? Geen probleem! Maar onze juf moet soms eens extra kijken wie er nu voor haar staat 😉😊

Oja, volgende week vrijdagnamiddag houden we een verkleedfeestje! Wie zijn/haar kostuum al heeft uitgekozen, mag deze gerust al meebrengen naar de klas!!!!Hiep hiep hoera!

Foto'sPosted by Juf Lien Wed, January 31, 2018 16:47:54
Vandaag is Ayaan een jaartje ouder geworden... Het handje voorbij, want nu is hij al 6jaar.
Na de leuke turnles bij meester Stijn, hadden we nog tijd genoeg om te zingen, om hem te grimeren en om kaarsjes uit te blazen. Ayaan wou zijn verjaardag vieren als spiderman!!!


Next »