Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Groeien, bloeien en genieten van het zonnetje!!!

Foto'sPosted by Juf Lien Fri, April 20, 2018 20:33:22


Spelen en eten in onze klastuin

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, April 19, 2018 12:02:36
Nu onze klastuin er mooi bijligt, kunnen we er ook weer een speelhoek van maken! Ook als het koek en fruittijd is, kunnen we dit opeten in onze tuin! Superleuk!!!

Onze klastuin netjes maken en bloemtjes planten

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, April 19, 2018 11:59:17
Dinsdagnamiddag hebben we onze klastuin onder handen genomen. De gevallen bladeren en takken werden verwijderd en ons gras werd netjes afgereden. Onze juf bracht daarna 4bloembakken mee en we helpten met het mengen van de aarde en het planten van de bloemetjes.

Lentewandeling

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, April 19, 2018 10:13:39
We begonnen ons thema 'groeien en bloeien' met een lentewandeling op ons schooldomein. We bekeken de groeiende en bloeiende natuur. We voelden en ruikten aan de bomen, de bloemen, het gras.... We genoten van de fluitende vogels! Daarna hadden stof genoeg om in de klas een lenteschilderij te maken...


Bij deze: prettige paasvakantie!

Foto'sPosted by Juf Lien Sun, April 01, 2018 14:52:07
De afsluiter van ons thema 'Vrolijk pasen!', mochten we in de klassen onze paasmand gaan zoeken... 's Morgens waren ze nog leeg en stonden ze op tafel, na de refter waren ze verdwenen... Gelukkig vonden we deze terug op verschillende plaatsen in de klas en gevuld met lekkere eitjes... Mmmmm

Een vroege 'hiep hiep hoera!'

Foto'sPosted by Juf Lien Fri, March 30, 2018 12:48:15
Kobe is jarig in de paasvakantie en daarom vierden we het deze week al in de klas! Als de hulk blies hij superhard de kaarsjes uit... Gelukkige verjaardag, Kobe!


Vrolijk pasen!

Foto'sPosted by Juf Lien Tue, March 27, 2018 21:23:53
In ons thema 'Vrolijk pasen!', werken we ook in de verschillende hoekjes rond dit thema... in de constructiehoek spelen we met het rad om Anna en haar vriendjes zo snel mogelijk klaar te maken om eitjes te gaan zoeken. In de taalhoek mogen we woordjes nastempelen of naschrijven. In de rekenhoek spelen we een ganzenbord waar we eitjes moeten verzamelen, in de uiltjeshoek mochten we zo snel mogelijk de eieren op de juiste plaats leggen in de eierdoos en in de beeldhoek werkten we onze paasmandjes af en konden we vrij kleurblaadjes kleuren en eitjes zoeken op de prenten...


Mini-loco

MededelingenPosted by Juf Lien Thu, March 22, 2018 12:05:42
We werken individueel met een mini-loco. We mogen zelf kiezen met welk thema we werken en welke opdracht we uitvoeren. Hier zie je enkele kleuters aan het werken. Twee maken de oefening en de twee anderen maken hun mini-loco weer startklaar! Na de opdracht draaien ze hun doosje om en moeten ze dezelfde kleurenpuzzel hebben als er op de opdrachtkaart staat. Is dit niet hetzelfde, dan hebben ze een foutje gemaakt. Dit is een drukbezochte hoek aan het worden in de klas!

Next »