Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Sportdag!!!

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, May 23, 2019 13:46:53
Superleuke dag vandaag!!! Klimmen, klauteren, glijden, springen, dansen... dolle pret in de woepahoo. Daarnaast leerden we verder over het verkeer. We maakten ons eigen verbodsbord of pas op-bord. Ook hebben we geleerd hoe we veilig over het zebrapad moeten stappen en om dit goed te onthouden leerden we daar een liedje over... De politie zien we soms ook staan op het kruispunt en we begrijpen nu wat zijn bewegingen willen zeggen. We herhaalden ook enkele verkeersborden en nog veel meer...

L1 op bezoek!

Foto'sPosted by Juf Lien Mon, May 20, 2019 19:39:18
Deze namiddag was er de eerste wisselwerking met L1. De oudsten van onze klas (het derde kleuter) bracht een bezoekje aan de lagere school. Ze leerden er alvast juf Nancy kennen en verkenden de klas. Ze mochten ook al een eerste lesje volgen en kwamen heel enthousiast terug naar onze klas. Ondertussen kwamen de leerlingen van het eerste leerjaar nog eens herinneringen ophalen vân vorig schooljaar. Het was een fijn terugzien met deze kapoenen!

foto's générale repetitie

Foto'sPosted by Juf Lien Wed, May 15, 2019 16:50:40
Ze hebben het heel erg goed gedaan! Een trotse juf op de generale repetitie en ook op het schoolfeest zelf!!! Bravo, meisjes en jongens!


glijbaan met een donkere tunnel

Foto'sPosted by Juf Lien Wed, May 15, 2019 12:26:35
Deze week konden we weer buitenspelen en genieten van het zonnetje. Er werden grote hoepels uitgehaald om ook mee te spelen. Eentje was kapot en dat vonden de kleuters jammer... Maar de juf toverde er met wat stof en enkele nietjes een leuke tunnel van om boven de glijbaan te bevestigen. De kleuters probeerden het meteen uit en het werd unaniem goedgekeurd!!!


hiep hiep hoera!!!

Foto'sPosted by Juf Lien Sun, May 12, 2019 15:44:23
In alle drukte van het voorbereiden voor het schoolfeest, namen we de tijd om te zingen voor de jarige Sanaya! Als prinses blies ze de 5kaarsjes uit op onze verjaardagstaart! gelukkige verjaardag, meid!


mijn mama is de liefste!

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, May 09, 2019 12:30:32
Deze week werkten we vooral onze geschenkjes af voor onze mama. Leerden we ons versje zo goed mogelijk uit het hoofd. En natuurlijk was het druk repeteren voor het schoolfeest!!!
Daarnaast vonden we ook nog de tijd om in de hoeken te werken... De oudsten van de klas, knipten en kleefden de woorden over mama. Ze moesten de letters natuurlijk vergelijken met het voorbeeld van de juf en zo konden we de woordjes vormen!


moederdag en schoolfeest...

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, April 25, 2019 15:04:13
We beginnen deze week al rond schoolfeest en moederdag, want deze vallen op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Helaas mogen we hier heel weinig over vertellen, want alles moet zo lang mogelijk een geheimpje blijven. Zoals Liam toont op de foto, zullen wij allemaal ons mondje dichthouden... smiley
Verder werken we natuurlijk ook in de kring en in de hoeken rond moederdag. We hadden al een gesprekje over onze mama's en vertelden wat we graag met mama doen. Op de computer verzorgen we de bloemetjes voor onze mama en in de rekenspel maken we kettingen na...


hiep hiep hoera!!!

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, April 25, 2019 14:59:04
hiep hiep hoera, Alicia werd in de vakantie 6jaar en dat vierden we de eerste dag terug in de klas. Ze koos ervoor om als prinses elsa haar kaarsjes uit te blazen!

Next »