Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Bijzondere dagen: inhoud en testjes...

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, June 13, 2019 17:47:43
Deze week werkten we verder rond de bijzondere dagen... Dinsdag stond in het teken van inhoud. Flessen vullen van weinig naar veel, hoeveel bekertjes kunnen we vullen met 1 fles, kan er evenveel in de korte, dikke fles als in de lange, smalle fles en hoe kan dit? In de beeldhoek werkten we verder aan ons vormenfiguurtje. Verder in de hoekenwerking konden we 2 nieuwe gezelschapsspelletjes spelen, waarbij het ene over gewicht ging en het andere over inhoud. We konden ook verschillende spullen wegen en de cijfertjes leren herkennen en naschrijven... Op donderdag kregen de jongsten een extra turnles bij meester Stijn, daar de oudsten een testje moesten doen. Zowel talige (visueel en auditief) als wiskundige oefeningen kwamen aan bod. In de namiddag waren we weer met zijn allen in de klas. Onze wekelijkse plonsbeurt in het water werd vervangen door een turnles, daar het sportpark gesloten was...
Vergeet niet dat we maandag op schoolreis gaan! Breng een goede rugzak mee met je lunch, koekjes, drankjes en aangepaste kledij mee... prettig weekend!


vaderdag en bijzondere dagen...

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, June 06, 2019 18:53:01
Deze week werkten we verder aan ons geschenkje voor onze papa's.
Daarnaast werken iedere dag rond iets anders in de klas. Dinsdag begonnen we met vormen. De juf had blokken mee en we moesten deze omschrijven: bvb blauw, groot, dik en rond. We kregen ook opdrachtkaarten waarbij we de correcte blok moesten vinden. In de knutselhoek maakten we elk afzonderlijk een figuur met de blokken, waarvan de juf een foto maakte. Vanaf donderdag konden we onze figuur namaken met papieren figuren op te kleven. Donderdag werkten we rond wegen en ook vandaag werkten we eraan verder... We namen verschillende weegschalen waar en merkten dat hoe zwaarder het ding is, hoe hoger het cijfer werd. We vonden dat we met onze wip ook konden controleren wie zwaarder is en wie lichter. Dit deden we dan ook met zijn allen. We hadden ook 2keer het geluk dat er kleuterd evenveel wogen en dus onze wip mooi in balans bleef staan. Een hele leuke activiteit met superenthousiaste kleutertjes!


En nog een jarige kapoen...

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, May 30, 2019 14:20:54
Liam werd woensdag 6jaar en wou de kaarsjes als een puppy uitblazen... Dikke proficiat!!!

hoera hoera hoera!

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, May 30, 2019 14:18:57
Sissi vierde haar zesde verjaardag als een vlindertje! Dikke proficiat!!!

Buitenlesdag!

Foto'sPosted by Juf Lien Tue, May 28, 2019 18:17:40
Maandag was het buitenlesdag... en we hadden geluk met het mooie weer! We begonnen met onze vertelkring in het zonnetje. Daarna legden we ons even neer en luisterden we naar alle geluiden die te horen waren buiten. We kwamen tot het besluit dat we niet allemaal hetzelfde hoorden. We maakten, na een brainstorm over de natuur, een mooie tekening buiten en vertelden hierover. Na de speeltijd werkten we buiten rond 'vriendschap is... elkaar aanmoedigen!'. In de namiddag gingen de oudsten terug even naar juf Nancy, het eerste leerjaar deed mee met ons zoekspel naar natuurelementen op ons domein! Wanneer de volledige klas weer samen was, hebben we zaadjes gezaaid in ons bloementuintje en onze bloembak. Tijdens de speeltijd konden ze fietsen, dansen, buiten lezen, ... en op het springkasteel spelen!!!


Sportdag!!!

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, May 23, 2019 13:46:53
Superleuke dag vandaag!!! Klimmen, klauteren, glijden, springen, dansen... dolle pret in de woepahoo. Daarnaast leerden we verder over het verkeer. We maakten ons eigen verbodsbord of pas op-bord. Ook hebben we geleerd hoe we veilig over het zebrapad moeten stappen en om dit goed te onthouden leerden we daar een liedje over... De politie zien we soms ook staan op het kruispunt en we begrijpen nu wat zijn bewegingen willen zeggen. We herhaalden ook enkele verkeersborden en nog veel meer...

L1 op bezoek!

Foto'sPosted by Juf Lien Mon, May 20, 2019 19:39:18
Deze namiddag was er de eerste wisselwerking met L1. De oudsten van onze klas (het derde kleuter) bracht een bezoekje aan de lagere school. Ze leerden er alvast juf Nancy kennen en verkenden de klas. Ze mochten ook al een eerste lesje volgen en kwamen heel enthousiast terug naar onze klas. Ondertussen kwamen de leerlingen van het eerste leerjaar nog eens herinneringen ophalen vân vorig schooljaar. Het was een fijn terugzien met deze kapoenen!

foto's générale repetitie

Foto'sPosted by Juf Lien Wed, May 15, 2019 16:50:40
Ze hebben het heel erg goed gedaan! Een trotse juf op de generale repetitie en ook op het schoolfeest zelf!!! Bravo, meisjes en jongens!


Next »