Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Grootouders

UitstappenPosted by Juf Lien Wed, October 17, 2018 18:37:12
Deze week staan onze grootouders vooraan in ons thema... Wie zijn ze? Waarom hebben we er 4? Hebben zij ook kindjes? Zijn ze ook kindjes geweest? Wat zeggen wij tegen hen? Dat zijn enkele vraagjes die wij deze week beantwoorden... We maakten ook een kaartje voor hen en leerden een liedje... Dit kaartje gaat vrijdag met alle kleuters mee. Vrijdag is ons eerste forum en dit staat dan ook vooral in teken van onze grootouders, maar iedereen is welkom!
Dinsdag gingen we alvast dansen met de mensen die wonen in het 'Woon-en Zorgcentrum Eigen Tijd. Onze kleuters vonden het heel leuk en ook de bewoners en de verzorgers vonden het super! We maakten voor hen een bedankingskaart... Hieronder enkele foto's, maar meer foto's staan op onze fb-pagina. Veel plezier met het zoeken naar uw kapoen!Schoolreis Bellewaarde

UitstappenPosted by Juf Lien Thu, June 14, 2018 15:44:07
Vandaag onze lang verwachtte schoolreis naar... Bellewaarde!!! Superleuk, veel gedaan, gelopen, gelachen om uiteindelijk in slaap te vallen op de terugreis... Het was plezant!


Sara snufje... een workshop dat onze juf won in de bib! Deel 2

UitstappenPosted by Juf Lien Thu, March 15, 2018 15:08:24
Na het verhaaltje, kwam er een leuke activiteit waarbij we de spullen van Sara moesten verzamelen. Daarna mochten we zelf de vleugels van de kraai versieren... Het was een hele leuke en leerrijke namiddag!


Sara snufje... een workshop dat onze juf won in de bib!

UitstappenPosted by Juf Lien Thu, March 15, 2018 13:33:58
Sara snufje... het verhaaltje!

Naar het containerpark

UitstappenPosted by Juf Lien Wed, March 07, 2018 14:51:31
Dinsdagnamiddag gingen we met alle kleuters naar het containerpark. Enkelen hadden er al eens geweest met hun mama of papa. We keken in de verschillende containers om te zien wat erin moest. Op sommige c containers kleefde er een duidelijke affiche met wat erin mocht en op andere was het geschreven...We zagen ook mensen die heel flink hun vuilnis kwamen sorteren! We gaven ze dan ook een dikke duim! 👍

Op bezoek bij de dierenarts

UitstappenPosted by Juf Lien Thu, November 16, 2017 12:12:58
Deze namiddag maken we een uitstapje naar de dierenarts, als afsluiter van ons thema 'huisdieren'! 🙂 We kijken er al naar uit!
De dierenarts zal ons rondleiden in de praktijk, eens tonen hoe ze een diertje moet onderzoeken (poes), er komt ook een hondje langs die kunstjes kan tonen en een chinchilla die we eens mogen aaien... Misschien krijgen we ook een naakthond te zien en diertjes op sterk water... Om de dierenarts te bedanken, maakten we samen een grote tekening met onze dikke duimen erop! Nog meer foto's zien? Kijk zeker op onze fb-pagina!Herfstwandeling

UitstappenPosted by Juf Lien Mon, October 23, 2017 19:42:21
Vandaag gingen we naar de groene long... de herfstsfeer opsnuiven!!!
We trokken onze laarsjes aan en gingen op stap en mochten zelfs in de modder stappen. In de groene long, gingen we op zoek naar mooie blaadjes, bolsters, nootjes, ... die we mochten verzamelen vanop de grond. Ook gingen we op zoek naar verschillende paddenstoelen, maar daar mochten we alleen naar kijken en zeker niet aanraken! Hierbij enkele foto's... alle foto's staan op onze fb-pagina.

Voor het eerst naar de bib

UitstappenPosted by Juf Lien Thu, September 21, 2017 17:22:43
Vandaag mochten we voor het eerst naar de bib!
We gaan samen op stap met de leerlingen uit de loftklassen. Zij begeleiden ons op een veilige manier langs de weg en met onze fluojas aan zijn we ook heel zichtbaar!
Bij aankomst, mochten we eerst mee met de dame van de bib, ze las een verhaaltje voor over konijn & egel in de herfst. Daarna mochten we elk een boekje kiezen om in de klas te laten. Zodat we er, wanneer we eventjes tijd hebben, erin kunnen 'lezen'. Daarna hadden we nog eventjes de tijd en kregen we nog een verhaaltje te horen van de andere bib-dame, daarvoor gingen we naar buiten, want het zonnetje straalde! Vanaf nu zullen we maandelijks een bezoekje aan de bib brengen, waar we naar een verhaaltje luisteren en onze 'oude' boekjes mogen inruilen voor een nieuw...


Next »