Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

houden van... ik zie je graag!

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, February 14, 2019 15:26:23
Deze week was er weer een kleuterproject... Deze keer kozen we voor 'houden van... ik zie je graag!' Een drukke week met heel veel samenwerken! We begonnen met een brainstorm, we keken naar een toneelvoorstelling van 'kikker is verliefd', we keken naar een poppenspel over 'raad eens hoeveel ik van je hou. We knutselen in groepjes van 4 aan grote harten, we leerden een dans aan, we leerden een versje en we hebben zelfs een toneelstukje over het huwelijk! En dit alles kan je morgennamiddag komen bekijken en bewonderen op ons forum, nadat we met zijn alles hebben gezwommen met meester Stijn! En oja, we genoten deze week ook van de warme zonnestraaltjes tijdens de speeltijden!!!


de tijd ~ klokje

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, February 07, 2019 12:30:36
Deze week werkten we rond de tijd. Hoe meten we deze? Wat doet de tijd met ons? Waarom is er dag en nacht? Wat is een jaar/een maand/een seizoen/een week/een weekend/een dag...? Op al deze vragen probeerden we antwoorden te vinden... We namen verschillende klokjes waar in de kring, analoge-digitale, maar ook een kookwekkertje en een zandloper stonden erbij. We bekeken de analoge klok van dichterbij en maakten er zelf eentje in de knutselhoek! Op het grote scherm keken we naar een informatief filmpje over hoe het dag en nacht is... Erna speelden we dit na met een zaklamp (=de zon) en een wereldbol, waar de juf toonde waar wij wonen... Het was weer een leuke en ook wel drukke week! En om de week af te sluiten trakteert onze juf alle kleuters met een ijsje voor haar verjaardag... Ze heeft ook nog een verrassing voor ons, maar daarop moeten we nog even wachten... (want haar bestelling is nog niet toegekomen)
hiep hiep hoera!!!

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, January 31, 2019 20:24:13
En nog een jarige kapoen deze week! Jaycee werd vandaag 6jaar... Ze koos ervoor om als prinsesje de kaarsjes uit te blazen... Ze kreeg er dan ook een passende roze prinsessenkroon met zilveren stukjes erop. Nog eens een dikke proficiat meid!


Beginnend zwemmen

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, January 31, 2019 20:19:40
Iedere vrijdag gaan onze oudsten van de klas zwemmen, om de 14 dagen gaan ook onze jongsten mee...
De oudsten krijgen beginnend zwemmen van meester Stijn. Mooi drijven, lange benen om te spartelen. De grote plank wordt vervangen door een kleine plank en daarna door een bandje. De uitdagingen groeien, maar ook het 'zwemniveau' van de kleuters schiet de hoogte in! Met de benen kikker-open-toe en vooruit gaan we. We kijken iedere keer weer uit naar de leuke waterlesjes!!!

Boodschappentasje

Foto'sPosted by Juf Lien Wed, January 30, 2019 13:12:48
Deze week werkten we onze boodschappentasjes af... dat was niet zo eenvoudig, want we moesten de weeftechniek toepassen! Boven, onder, boven, onder... en geen enkel stukje overslaan, dat was moeilijker dan we allemaal dachten! Maar de resultaten mogen gezien worden!!!
Daarnaast werken we deze week rond de winter... We leerden wat de winter doet met de natuur, waaruit sneeuw bestaat,... In de knutselhoek hebben we leren sneeuwvlokjes knippen en maakten we een winterboom.

hiep hiep hoera!!!

Foto'sPosted by Juf Lien Wed, January 30, 2019 13:08:25
Alweer een jarige kapoen! Maandag mocht Luna 6 kaarsjes uitblazen en dat deed ze supergoed! Ze koos ervoor om als vlindertje haar dagje door te brengen... Gefeliciteerd met je verjaardag, Luna!!!


tablets tijdens hoekenwerk!

Foto'sPosted by Juf Lien Wed, January 23, 2019 14:03:46
Onze juf leerde nu ook onze jongsten van de klas met de computer werken, zodat ze tijdens hoekenwerk er ook kunnen mee spelen. het hanteren van de computermuis is wel niet zo eenvoudig... Ook werden de 2 tablets in onze hoekenwerking gebracht, maar daar is een beurtrol voor nodig... ze zijn immers heel populair in de klas!!! iedereen krijgt telkens zijn/haar eigen moment om de verschillende spelletjes uit te proberen... Bijna iedereen heeft al aan de bert geweest! Op het einde, beginnen we opnieuw met onze beurterol... Verder werken we deze week rond de winkel en leren betalen met centjes... Als we dit goed kunnen, mogen we onze winkel in de klas ook gebruiken in de poppenhoek... Maar eerst nog wat oefenen om het juiste bedrag te kunnen geven/ontvangen...


hiep hiep hoera!!!

Foto'sPosted by Juf Lien Tue, January 22, 2019 12:06:38
Twee jarige kapoenen in onze klas! Tyson werd 6 en koos om als Spider-Man zijn verjaardag te vieren. En Harika koos om als Rosa de 5 kaarsjes uit te blazen... Nog een dikke proficiat aan beiden!


Next »