Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

afscheid van de klas...

MededelingenPosted by Juf Lien Thu, June 27, 2019 17:34:54
Vandaag was de laatste dag in onze klas. We genoten nog samen vàeen leuke receptie, aten daarna frietjes met frikandellen en in de namiddag kregen we nog een heerlijk waterijsje!
Vandaag namen de oudsten niet enkel afscheid van de klas, maar ook van de kleuterafdeling, van hun kleuterjaren...
Want in september starten ze met een grote boekentas in het eerste leerjaar! Knuffels en traantjes hoorden erbij... Maar we beloofden dat we elkaar zeker nog eens gedag zullen zeggen, eens zwaaien van de andere speelplaats en snel nog eens knuffelen als we elkaar tegenkomen op het schooldomein. Mijn jongste kapoenen verwelkom ik graag op 2september in de 3de kleuterklas!
Maar eerst moeten ze allemaal genieten van de zonnige zomervakantie! PRETTIGE VAKANTIE!!!!

Foto's van de afgestudeerde (en gediplomeerde) kleuters zijn te vinden op onze fb-pagina!

Pantoffeltjesweer!!!

MededelingenPosted by Juf Lien Thu, November 08, 2018 19:52:15
De herfst is al goed in het land... En daarom willen wij het in onze klas wat knusser hebben!!! Vanaf deze week dragen wij in onze klas enkel nog pantoffeltjes aan onze voetjes. De natte schoentjes blijven dan in de zaal onder de verwarming staan, om te drogen en op te warmen, zodat we dan terug buiten kunnen spelen met warme schoentjes aan. We hielden dan ook al een modeshow met onze pantoffeltjes aan👍🏻😁😊Wij verzorgen deze week de kippen...

MededelingenPosted by Juf Lien Mon, September 17, 2018 17:37:22
Iedere week is er een andere klas verantwoordelijk voor de kippen. Eten geven, drinken verversen en eitjes rapen. Deze week zijn wij de bezige bijtjes! Vandaag kregen ze wat salade en brood om te eten en wij kregen 7 eitjes terug.


Gewonnen!!!!

MededelingenPosted by Juf Lien Wed, June 13, 2018 18:32:03
Maandag werden de winnaars van het Disney-zoekspel bekend gemaakt, waar de kinderen op het schoolfeest aan deel konden nemen. De onschuldige hand trok er onze Kobe uit bij de jongens! Hij mocht zijn geschenkje al eventjes openen in de klas, want we waren allemaal nieuwsgierig... Hij won een galaxypark-gezelschapsspel en een vriendenboek!

Vaderdag komt dichterbij...

MededelingenPosted by Juf Lien Thu, May 31, 2018 18:10:54
Deze week werken we vollop aan twee dingen; nl schoolfeest en vaderdag...
We leerden al ons versje, we maakten al een geschenkje (maar stttt, wat het is blijft nog eventjes geheim) en we hebben de werkkoffer van papa eens waargenomen. Volgende week, mogen we de spullen ook zelf eens uitproberen. Op donderdag keken we ook, met alle kleuters, naar tiktak... Daar kwamen spulletjes aan bod van 'vaderdag', 'kiekekoe' (van de jongste kleuters) en 'sporten'. Op het einde, hielp iedereen te vertellen wat ze gezien hadden en bij welk thema het hoorde...
Mini-loco

MededelingenPosted by Juf Lien Thu, March 22, 2018 12:05:42
We werken individueel met een mini-loco. We mogen zelf kiezen met welk thema we werken en welke opdracht we uitvoeren. Hier zie je enkele kleuters aan het werken. Twee maken de oefening en de twee anderen maken hun mini-loco weer startklaar! Na de opdracht draaien ze hun doosje om en moeten ze dezelfde kleurenpuzzel hebben als er op de opdrachtkaart staat. Is dit niet hetzelfde, dan hebben ze een foutje gemaakt. Dit is een drukbezochte hoek aan het worden in de klas!

Nieuw thema: afval sorteren

MededelingenPosted by Juf Lien Tue, March 06, 2018 10:44:54
Gisteren begonnen we een nieuw thema, dat eigenlijk een kleuterproject is, want we werken met zijn allen samen. We begonnen met een wandeling op ons schooldomein en zagen vuilnis liggen. Dat vonden we niet zo fijn! We staken de handen uit de mauwen en raapten alles op! In de namiddag bekeken we alle vuilnisemmers in onze klassen en kleuterzaal. Alle afvalemmers werden voorzien van de juiste foto's en we gingen daarna het verzamelde afval sorteren!

Zandkoekjes bakken

MededelingenPosted by Juf Lien Thu, March 01, 2018 12:59:16
Vandaag maakten we zandkoekjes... we leerden alle stapjes aan... opzoeken van het recept, halen van de ingrediënten (maandag), correct afwegen van de ingrediënten en dan alles bij elkaar brengen en kneden. Vandaag kneedde onze juf het deeg, wij hadden dit mogen doen met het zoutdeeg. Daarna het deeg laten rusten in de frigo. Na de speeltijd mochten we dan de vormpjes uitduwen en op het bakpapier leggen. We keken ook even naar de oven, maar juf legde deze aan en werkte ermee. We spraken ook af dat dit een gevaarlijk toestel is... In de namiddag mogen we proeven, mmm!!! Het receptje kleeft in hun heen- en weerschriftje zodat jullie de koekjes samen ook nog eens kunnen maken! 😉Next »