Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Sara snufje... een workshop dat onze juf won in de bib! Deel 2

UitstappenPosted by Juf Lien Thu, March 15, 2018 15:08:24
Na het verhaaltje, kwam er een leuke activiteit waarbij we de spullen van Sara moesten verzamelen. Daarna mochten we zelf de vleugels van de kraai versieren... Het was een hele leuke en leerrijke namiddag!


Sara snufje... een workshop dat onze juf won in de bib!

UitstappenPosted by Juf Lien Thu, March 15, 2018 13:33:58
Sara snufje... het verhaaltje!

Hoekenwerk in de klas...

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, March 08, 2018 17:25:25


Grondstoffenspel

Foto'sPosted by Juf Lien Thu, March 08, 2018 16:53:50
Vandaag speelden we samen met de kleuters van juf Eveline een grondstoffenspel. De juffen hadden een rad met daarop 4 verschillende grondstoffen: hout, metaal, plastiek en glas. We mochten draaien aan het rad en zoeken naar iets dat van deze grondstof is gemaakt. Eerst buiten op de speelplaats en daarna in de klas. Volgende week doen we dit nog eens, want voor sommigen is het toch nog wat moeilijk...


Naar het containerpark

UitstappenPosted by Juf Lien Wed, March 07, 2018 14:51:31
Dinsdagnamiddag gingen we met alle kleuters naar het containerpark. Enkelen hadden er al eens geweest met hun mama of papa. We keken in de verschillende containers om te zien wat erin moest. Op sommige c containers kleefde er een duidelijke affiche met wat erin mocht en op andere was het geschreven...We zagen ook mensen die heel flink hun vuilnis kwamen sorteren! We gaven ze dan ook een dikke duim! 👍

Hiep hiep hoera!

Foto'sPosted by Juf Lien Wed, March 07, 2018 14:43:08
Dinsdag hadden we alweer een jarige kapoen! Bhajmeet 'Roman' werd 6jaar! De kaarsjes op de taart werden uitgeblazen nadat we hadden gezongen... Roman koos ervoor om als spiderman zijn verjaardag in de klas te vieren! Nog eens een gelukkige verjaardag!

Sporten met meester Stijn

Foto'sPosted by Juf Lien Wed, March 07, 2018 10:20:53
Vandaag gingen we opnieuw sporten met meester Stijn. Hij stuurde enkele foto's door naar onze juf, zodat we ze ook nog eens op onze klasblog konden zetten! We konden klimmen, klauteren, springen, lopen, glijden... in een grote sportomloop! We vonden dit natuurlijk weer superleuk en verlangen alweer naar de volgende sportles...

Nieuw thema: afval sorteren

MededelingenPosted by Juf Lien Tue, March 06, 2018 10:44:54
Gisteren begonnen we een nieuw thema, dat eigenlijk een kleuterproject is, want we werken met zijn allen samen. We begonnen met een wandeling op ons schooldomein en zagen vuilnis liggen. Dat vonden we niet zo fijn! We staken de handen uit de mauwen en raapten alles op! In de namiddag bekeken we alle vuilnisemmers in onze klassen en kleuterzaal. Alle afvalemmers werden voorzien van de juiste foto's en we gingen daarna het verzamelde afval sorteren!

Next »