Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Voetbaltornooi

VariaPosted by Juf Nancy Fri, June 22, 2018 08:21:03
Gisteren vond de jaarlijkse voetbalfinale plaats tussen het team van de leerkrachten en het beste leerlingenteam. Zoals meestal wonnen de leerkrachten. Niettemin was het een spannende wedstrijd met puike prestaties van keeper Diego, verdediger Ziva en aanvaller Anas. De andere leerlingen moedigden beide teams aan in hun tricolore outfits. Want uiteraard supporteren we morgen weer met zijn allen voor onze Rode Duivels !

Schoolfeest : foto's

Foto'sPosted by Juf Nancy Fri, June 15, 2018 12:19:44

Schoolfeest

VariaPosted by Juf Nancy Fri, June 15, 2018 09:02:32
Zaterdag vierden we ons jaarlijks Schoolfeest. De zon kwam er gelukkig niet helemaal door, want het was zo al warm genoeg in onze verkleedkleren. De hele klas nam samen met het 2e leerjaar deel aan de Olifantenmars, het Berenlied en de Kabouterdans. Na en voor de optredens kon je deelnemen aan allerlei spelletjes. Er was heel wat volk opgedaagd om samen met ons te genieten in onze Boomgaard ! Iedereen vond het een heel geslaagd feest. De talrijke foto's zijn te bewonderen op facebook. Hier ook nog een selectie.

Nog meer foto's

UitstappenPosted by Juf Nancy Thu, June 14, 2018 08:04:37

Schoolreis foto's

UitstappenPosted by Juf Nancy Thu, June 07, 2018 13:01:57

Schoolreis

UitstappenPosted by Juf Nancy Fri, June 01, 2018 09:21:17
Gisteren gingen we op avontuur. Dit jaar geen pretpark of dierenpark, maar een adventurepark. Gelukkig was de regen al zo goed als helemaal uit de hemel gevallen in de vroege ochtend. Een paar verloren druppels na de middag konden onze pret niet bederven. De hele ochtend moesten we klimmen, klauteren, vliegen, schieten met pijl en boog, ... 's Middags vielen we uitgehongerd en uitgedroogd op onze picknick aan. Zelden smaakten boterhammen zo lekker. Na het eten gingen we meteen weer op tocht. Met een hete zon aan de hemel begonnen we aan de waterspelen. Over een modderpoel zoeven met een touw, over een vijver wandelen op een wip, speleologie in een donkere box, ... Onze spieren en uithouding kregen het zwaar te verduren, maar ... de eindmeet was in zicht. Om af te sluiten en onszelf te belonen voor het harde werk, mochten we op het mini-strand van Aalbeke kastelen bouwen, schelpen rapen, kikkers bewonderen en natuurlijk pootje baden en zwemmen. Iedereen heeft zich de max geamuseerd en voor 100 % ingezet ! Proficiat voor jullie attitude.

De laatste loodjes ...

WerkjesPosted by Juf Nancy Tue, May 22, 2018 12:48:04
Sinds dit weekend is ook de 1e Communie achter de rug. Met alle jarigen, feesten en vrije dagen is mei een drukke maand. We zijn dan ook blij dat vanaf volgende week weer volledige lesweken op onze agenda staan. Nu nog veel herhalen en dan stilletjesaan beginnen we aan de toetsen. Op de laatste dag van de maand mei gaan we eerst nog op schoolreis !

Aan het werk in het 1e leerjaar

Foto'sPosted by Juf Nancy Tue, May 15, 2018 13:20:00
Deze morgen staken we zelf de handen uit de mouwen in het 1e leerjaar. We oefenden letters, cijfers en schrijfpatronen. In juni komen we nogmaals om verder te werken aan onze oefenbundel. De kinderen vonden het leuk en iedereen werkte heel goed mee. Dikke duim dus !