Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

De lente

WerkjesPosted by Juf Nancy Fri, March 23, 2018 09:34:41
Plof ! Doen de botten aan de bomen.
Hup ! Doen de lammetjes in de wei.
Piep ! Doen de bloemen die uitkomen.
Tsjilp ! Doen de vogeltjes in mei.

Alles kriebelt. Alles springt.
Alles wiebelt. Alles zingt.
Want de zon, de lentezon brengt alles weer tot leven.

Plons ! Doen de kikkers in de sloten.
Piep ! Doen de kuikens in het gras.
Hup ! Doet het kalf op hoge poten.
Kwak ! Doen de eendjes in de plas.

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, March 15, 2018 12:32:13
Deze week gingen we opnieuw turnen. We hebben al veel vaardigheden bijgeleerd sinds onze kleutertijd. Balvaardigheden, koprol, trampoline, loopspelletjes met meer dan 1 spelopdracht, ... horen daar allemaal bij. Na de Paasvakantie gaan we ook een volledige dag op Sportdag. Binnenkort volgt daar meer nieuws over. Vorig jaar gingen we naar de Gavers om in een indianenboot te peddelen en een behendigheidsparcours te volgen. Het jaar daarvoor gingen we naar de Warande in Heule om in teams allerlei opdrachten zo goed en zo snel mogelijk uit te voeren. Benieuwd wat meester Stijn dit jaar weer uit zijn hoed tovert !

Lekker lezen in mijn boek

MededelingenPosted by Juf Nancy Wed, March 07, 2018 11:02:01
Ondertussen lezen de kinderen van het 1e leerjaar ook mee in de leeslocomotief met de andere klassen. Lezen kan je echter nooit genoeg ! Daarom is het heel belangrijk dat leerlingen blijven uitgedaagd worden om nieuwe leesvormen te ontdekken. De maand maart is jeugdboekenmaand ! Daarom volgt er binnenkort een thema rond boekpromotie. Dit sluit naadloos aan bij het project over stripverhalen.
In België kan iedereen tot zijn 18e gratis lid worden van een of meerdere bibliothe(e)k(en) naar keuze. Meestal hebben ze daar ook dvd's, cd's, films, speelgoed, ... Je hoeft dus niet veel moeite te doen om je kind te overtuigen om er af en toe eens binnen te wippen. In de klas wordt ook elke dag voorgelezen. Heel belangrijk voor het begrijpend lezen.

Ziek zijn

WerkjesPosted by Juf Nancy Fri, March 02, 2018 09:07:50
Deze week werkten we rond het thema 'ziek zijn'. In dit barre weer komt dit thema helemaal tot zijn recht. We leerden over röntgenstralen, het ziekenhuis, de dokter, de verpleegster, opereren, ... In de klas vierden we ook de verjaardag van juf met hopen lekkers. Hopelijk worden we daar niet ziek van !

Carnaval

VariaPosted by Juf Nancy Wed, February 21, 2018 11:54:18
De vrijdag voor de Krokusvakantie mochten we ons verkleden. In de klas stond ook de verkleedkoffer open, zodat iedereen zich naar hartelust kon transformeren in wie hij die dag graag eens wou zijn. Het werd heel leuk ! Tegelijkertijd deden we ook hoekenwerk. Een toffe afsluiter voor de vakantie.

Verjaardagen februari

MededelingenPosted by Juf Nancy Mon, February 19, 2018 12:57:42
De maand februari is al bijna vervlogen. Wij hadden 2 jarigen, die we hierbij nog eens van harte feliciteren ! Bedankt voor de heerlijke cake, Ibe en ook voor de snoepjes, Tiziano !

Koken en bakken

VariaPosted by Juf Nancy Tue, February 06, 2018 14:31:02
Deze maand bakten we cake en aten die op de speeltijd op. Altijd lekker en zeker als het zo hard vriest. Deze week zijn er ook nog jarigen, dus staan er ons nog lekkere verrassingen te wachten.

Oefening busevacuatie

VariaPosted by Juf Nancy Wed, January 31, 2018 11:46:04
Deze ochtend kregen we een oefening op de bus. Een brandweerman gaf ons uitleg over de snelste en veiligste manier om de bus te verlaten bij een ongeval of brand. We deden het heel goed ! In amper 36 seconden stonden we allemaal op een veilig plaatsje.