Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Alles kriebelt

WerkjesPosted by Juf Nancy Fri, March 29, 2019 08:13:37
Plof ! Doen de botten aan de bomen.
Hup ! Doen de lammetjes in de wei.
Piep ! Doen de bloemen die uitkomen.
Tsjilp ! Doen de vogeltjes in mei.

Alles kriebelt. Alles springt.
Alles wiebelt. Alles zingt.
Want de zon, de lentezon brengt alles weer tot leven.

Plons ! Doen de kikkers in de sloten.
Piep ! Doen de kuikens in het gras.
Hup ! Doet het kalf op hoge poten.
Kwak ! Doen de eendjes in de plas.

Een ode aan de lente zingen wij graag !

Project : beroepen

WerkjesPosted by Juf Nancy Wed, March 20, 2019 14:05:19
Vrijdag staat ons laatste forum al op het programma. We willen aan de aanwezigen tonen wat we allemaal geleerd hebben rond dit project. Het was heel leuk om kennis te maken met een aantal beroepen. We leerden vooral dat we het ons dikwijls anders voorstellen dan het in het echt is. De mama van Kobe kwam ons les geven over musicalldans en de bijhorende zang. Dat is geen voor de hand liggend beroep en trok velen toch enorm aan. En profvoetballer worden, is jammer genoeg maar voor enkelingen weggelegd ! Bedankt aan alle mensen die vrijwillig deelnamen aan ons project !

Film : De grote boze vos en andere verhalen

UitstappenPosted by Juf Nancy Wed, March 20, 2019 13:55:38
Vorige week was het een week om niet snel te vergeten. Direct na de vakantie gingen we van start met ons project 'beroepen'. Op vrijdag gingen we naar de film in de Budascoop. Het was heel grappig !

Geld en klok

WerkjesPosted by Juf Nancy Fri, February 22, 2019 09:34:44
De laatste 2 weken leerden we 2 heel belangrijke nieuwe dingen in wiskunde : werken met geld en de klok. Deze noodzakelijke vaardigheden hebben we voor de rest van ons leven nodig, dus moeten ze goed gekend zijn. Dat betekent goed opletten en enorm veel oefenen. Omdat er donderdag wat organisatorische schuivingen waren, konden we van het lentezonnetje genieten. We hadden een lesje beweging op het speelplein. Heel plezant !

Vogels

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, February 14, 2019 15:00:48
In het thema winter leerden we over hoe dieren zich door dit seizoen worstelen. Natuurlijk, kunnen we ook een handje helpen. Dit doen we door voederbollen in onze struiken te hangen. Ideaal, want zo zien we de vogels als ze ervan komen eten. Vooral de koolmeesjes zijn er niet van weg te slaan. Binnenkort doet de lente zijn intrede en dan helpen we de vogels niet meer. Anders verdwijnt hun instinct en komt de natuur nog meer in de problemen.

Carnaval

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, February 07, 2019 08:29:56
De maanden gaan ook in 2019 snel voorbij. We zijn al aan het knutselen voor Carnaval. Leuke versieringen en gekke brillen horen bij je verkleden. We mogen ons ook verkleden op de vrijdag voor de Krokusvakantie. Dat wordt vast een leuke boel!We zijn al aan het brainstormen hoe we ons origineel en low budget kunnen transformeren.

Winterse sfeerbeelden

Foto'sPosted by Juf Nele Thu, January 31, 2019 19:26:50


Tanden poetsen

VariaPosted by Juf Nancy Thu, January 31, 2019 15:07:23
Gezond zijn en zo lang mogelijk blijven daar hopen we allemaal op. Tanden poetsen is daarbij al een goed begin. Samen nog eens herhalen hoe we dat doen is veel leuker dan alleen bij je thuis. Volhouden is nu de boodschap ! En liefst 's morgens en 's avonds.

Next »