Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Nog meer foto's

UitstappenPosted by Juf Nancy Thu, June 14, 2018 08:04:37


Schoolreis foto's

UitstappenPosted by Juf Nancy Thu, June 07, 2018 13:01:57


Schoolreis

UitstappenPosted by Juf Nancy Fri, June 01, 2018 09:21:17
Gisteren gingen we op avontuur. Dit jaar geen pretpark of dierenpark, maar een adventurepark. Gelukkig was de regen al zo goed als helemaal uit de hemel gevallen in de vroege ochtend. Een paar verloren druppels na de middag konden onze pret niet bederven. De hele ochtend moesten we klimmen, klauteren, vliegen, schieten met pijl en boog, ... 's Middags vielen we uitgehongerd en uitgedroogd op onze picknick aan. Zelden smaakten boterhammen zo lekker. Na het eten gingen we meteen weer op tocht. Met een hete zon aan de hemel begonnen we aan de waterspelen. Over een modderpoel zoeven met een touw, over een vijver wandelen op een wip, speleologie in een donkere box, ... Onze spieren en uithouding kregen het zwaar te verduren, maar ... de eindmeet was in zicht. Om af te sluiten en onszelf te belonen voor het harde werk, mochten we op het mini-strand van Aalbeke kastelen bouwen, schelpen rapen, kikkers bewonderen en natuurlijk pootje baden en zwemmen. Iedereen heeft zich de max geamuseerd en voor 100 % ingezet ! Proficiat voor jullie attitude.

K3-L1

UitstappenPosted by Juf Nancy Tue, May 08, 2018 12:38:12
Gisteren kwamen de kleuters van juf Lien op visite in de klas waar ze volgend jaar het 1e leerjaar zullen volgen. Een hele belevenis uiteraard ! Ze kregen een rondleiding en uitleg over de werking. Ze maakten ook kennis met het smartbord. Volgende week komen ze terug voor een instaplesje taal en schrijven. In juni volgt het laatste lesmoment.

Sportdag

UitstappenPosted by Juf Nancy Fri, April 27, 2018 10:12:37
Gisteren gingen we naar de Warande om er onze jaarlijkse sportdag te houden. Jammer genoeg was het niet zo warm, maar misschien was dat wel beter want er werd nu al heel wat gezweet. We werkten samen met het 2e leerjaar om allerlei activiteiten te spelen. Een rode of zwarte speelkaart besliste bij elke proef in welk team we zaten. Bij onze naam kwamen dan iedere keer 0 punten als we verloren, 1 punt bij een gelijke stand of 2 punten als we wonnen. Daarna deden we 3 workshops : dansen, kubusbal en fitbal. Het was heel leuk ! 's Middags genoten we van onze picknick in de groene omgeving. Daarna was er vrij spel op de talrijke speeltuigen van het domein. Per bus of fiets gingen we terug naar school na een geslaagde teambuilding.Forum : Stripverhalen

UitstappenPosted by Juf Nancy Mon, January 29, 2018 12:13:18
Vrijdag was er ons laatste forum voor dit schooljaar. De titel was 'Stripverhalen'. Natuurlijk ligt zo'n onderwerp iedereen. Het werd dan ook een ludieke bedoening met interactie van het publiek. De leerlingen lieten alles zien en horen wat ze in het project hadden geleerd. Uiteraard doen we ook verder met de stripkoffer in mijn klas elke maandag na het eten. Telkens kunnen diegenen die zin hebben, komen lezen in de avonturen van Jommeke, Kiekeboe, K3, Suske en Wiske, Astérix, Kuifje, Quick en Flupke, Robbedoes, ...

De eerste sneeuw

UitstappenPosted by Juf Nancy Tue, December 12, 2017 08:13:32
Het is nog maar herfst, en toch sneeuwt het ...
Moeilijk om te begrijpen als je zopas nog leerde dat dat meestal pas in de winter gebeurt. Wel leuk natuurlijk om samen met je klasgenoten te ravotten in de sneeuw.
Alhoewel het voor sommigen ook niet te lang moet duren. Zoals we lazen in het boek van Vos en Haas : ijs is vooral heerlijk als het in een kommetje zit ! Mmmm!

Toneel

UitstappenPosted by Juf Nancy Thu, November 09, 2017 08:38:00
Dinsdag 14 november trakteert het Kuurnse bestuur ons op een gratis toneelvoorstelling. Voor veel leerlingen is het de 1e keer dat ze een opvoering bijwonen. Sommige hebben dan al snel de cultuurmicrobe te pakken. We werkten deze week aan het thema "Ik bouw een huis". Daarna leren we werken op de klasmaquette en de klasplattegrond. Een moeilijke opdracht ! Stilletjesaan komt het thema "Sint en Piet" ook al om de hoek loeren. In het 1e leerjaar altijd één van de leukste periodes. Daarna wordt het al tijd om de kerstboom weer vanonder het stof te halen.Next »