Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Herfst in het bos

UitstappenPosted by Juf Nancy Tue, October 16, 2018 12:33:39
We gingen op herfstwandeling naar de Groene Long. Lekker dichtbij en zo zorgen we ook een beetje voor een kleine, ecologische voetafdruk. Alle beetjes helpen namelijk. We bewonderden de prachtige herfstjas van de bomen. We raapten allerlei noten op. Van de paddestoelen moesten we uiteraard afblijven. Wie zou er anders helpen om de dode takjes en blaadjes op te ruimen ? Volgende keer leren we in WO over de herfst, vooral de dieren gaan we onder de loep nemen.

Week van het bos

UitstappenPosted by Juf Nancy Fri, October 12, 2018 08:18:30
Volgende week is het de week van het bos. We gaan op stap naar de Groene Long. Hopelijk is het herfstweer, maar het zonnetje mag ook van de partij zijn. Hopelijk zijn de zieke leerlingen tegen dan helemaal genezen. Deze week hadden we toetsen. Door de vrije dag was het een korte week.De buurt van mijn school

UitstappenPosted by Juf Nancy Wed, October 03, 2018 10:25:47
Deze week is ons WO-thema 'De buurt van mijn school'. We wandelden rond de school en letten vooral op het verkeer, de gebouwen en de natuur. Deze lessen sluiten aan bij de wiskundelessen rond de klasmaquette en de plattegrond. Vorige week leerden we de beginselen van volleybal in de turnles. De kinderen die het leuk vonden, kunnen zich aansluiten bij de Kuurnse volleybalclub, die de les in handen namen. We leerden de getallen tot 5 plaatsen op een getallenas. Dat deden we spelenderwijs. Deze week kregen we bezoek van de leesfee. Stefanie kwam vorig jaar ook al in elke klas een boek promoten en dit jaar zal ze meerdere keren onze klas bezoeken. Vrijdag gaan we naar de kermis, want die maakt nu ook deel uit van onze schoolbuurt. Gelukkig maar !

Deze week

UitstappenPosted by Juf Nancy Thu, September 27, 2018 12:23:22
Het was een drukke week. We werkten deze week voor het eerst in groepen. Twee teams moesten om ter meest rijmwoorden bijeen zoeken. In de Franse les leerden we een lied met een dans. Daar hadden we een partner voor nodig. Op woensdag gingen veel leerlingen mee naar de loopcross in het Sportpark. Deelnemen is veel belangrijker dan winnen. Daarom een dikke duim voor alle lopers. In onze klas haalde Mohamed de 2e plaats. De klas gaf iedereen, en Mohamed in het bijzonder, een groot applaus. Tenslotte leerden we deze week ook werken op de klasmaquette. Zo kunnen we later goed kaarten en plattegronden lezen. Zelfs in tijden van GPS toch nog altijd een nuttige vaardigheid.

Nog meer foto's

UitstappenPosted by Juf Nancy Thu, June 14, 2018 08:04:37


Schoolreis foto's

UitstappenPosted by Juf Nancy Thu, June 07, 2018 13:01:57


Schoolreis

UitstappenPosted by Juf Nancy Fri, June 01, 2018 09:21:17
Gisteren gingen we op avontuur. Dit jaar geen pretpark of dierenpark, maar een adventurepark. Gelukkig was de regen al zo goed als helemaal uit de hemel gevallen in de vroege ochtend. Een paar verloren druppels na de middag konden onze pret niet bederven. De hele ochtend moesten we klimmen, klauteren, vliegen, schieten met pijl en boog, ... 's Middags vielen we uitgehongerd en uitgedroogd op onze picknick aan. Zelden smaakten boterhammen zo lekker. Na het eten gingen we meteen weer op tocht. Met een hete zon aan de hemel begonnen we aan de waterspelen. Over een modderpoel zoeven met een touw, over een vijver wandelen op een wip, speleologie in een donkere box, ... Onze spieren en uithouding kregen het zwaar te verduren, maar ... de eindmeet was in zicht. Om af te sluiten en onszelf te belonen voor het harde werk, mochten we op het mini-strand van Aalbeke kastelen bouwen, schelpen rapen, kikkers bewonderen en natuurlijk pootje baden en zwemmen. Iedereen heeft zich de max geamuseerd en voor 100 % ingezet ! Proficiat voor jullie attitude.

K3-L1

UitstappenPosted by Juf Nancy Tue, May 08, 2018 12:38:12
Gisteren kwamen de kleuters van juf Lien op visite in de klas waar ze volgend jaar het 1e leerjaar zullen volgen. Een hele belevenis uiteraard ! Ze kregen een rondleiding en uitleg over de werking. Ze maakten ook kennis met het smartbord. Volgende week komen ze terug voor een instaplesje taal en schrijven. In juni volgt het laatste lesmoment.

Next »