Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Lekker lezen in mijn boek

MededelingenPosted by Juf Nancy Wed, March 07, 2018 11:02:01
Ondertussen lezen de kinderen van het 1e leerjaar ook mee in de leeslocomotief met de andere klassen. Lezen kan je echter nooit genoeg ! Daarom is het heel belangrijk dat leerlingen blijven uitgedaagd worden om nieuwe leesvormen te ontdekken. De maand maart is jeugdboekenmaand ! Daarom volgt er binnenkort een thema rond boekpromotie. Dit sluit naadloos aan bij het project over stripverhalen.
In België kan iedereen tot zijn 18e gratis lid worden van een of meerdere bibliothe(e)k(en) naar keuze. Meestal hebben ze daar ook dvd's, cd's, films, speelgoed, ... Je hoeft dus niet veel moeite te doen om je kind te overtuigen om er af en toe eens binnen te wippen. In de klas wordt ook elke dag voorgelezen. Heel belangrijk voor het begrijpend lezen.

Verjaardagen februari

MededelingenPosted by Juf Nancy Mon, February 19, 2018 12:57:42
De maand februari is al bijna vervlogen. Wij hadden 2 jarigen, die we hierbij nog eens van harte feliciteren ! Bedankt voor de heerlijke cake, Ibe en ook voor de snoepjes, Tiziano !

Welkom : Ibe

MededelingenPosted by Juf Nancy Tue, January 09, 2018 13:37:23
Samen met het nieuwe jaar, kwam er ook een nieuwe klasgenoot binnen maandagmorgen. We heten je van harte welkom in onze knusse klas, Ibe ! We zijn blij dat je je al meteen thuis voelde.

Wat is er aan de hand in Viesvuilland ?

MededelingenPosted by Juf Nancy Thu, September 28, 2017 10:35:59
Gisteren kwam de Prinses van Viesvuilland op bezoek in de klas. Wij moesten haar helpen om al het afval in haar mooie land op de juiste wijze op te ruimen. Het was een groot, maar heel leuk karwei. Nu is haar land weer helemaal opgeruimd en dat staat netjes.

K3 aan het werk in L1

MededelingenPosted by Juf Nancy Fri, April 28, 2017 08:16:35
Deze week kwamen de kleuters van het 3e jaar weer op bezoek. We gingen meteen een ganse namiddag aan het werk. In gemengde groepjes K3-L1 werkten we in hoekjes met een doorschuifsysteem. De Boekenmolen hield stil bij het boek 'Ik woon in 2 huizen'. We bekeken eerst de Fundel op het smartbord en dan deden we de opdrachtjes. Juf Sofie kwam ook als extra ZORG-leerkracht ondersteunen. Bij haar moest je toneel spelen. Verder zochten we ook rijmwoorden, er was een memory, een kleurhoek, een knip- en plakoefening, een hoekje waar de prenten van het verhaal in chronologische volgorden moesten worden gelegd en een stempelhoek met woordjes uit het boek. In mei krijgen de kleuters hun 1e reken- en taalles in het 1e leerjaar. De leerlingen van het 1e leerjaar mogen ondertussen nog eens terug naar het 3e kleuter om daar nog eens te genieten van activiteiten die ze lang geleden leerden. Besluit : het was een leuke en leerrijke boekennamiddag !We krijgen bezoek !

MededelingenPosted by Juf Nancy Tue, March 21, 2017 08:08:31
Elk jaar krijgen we bezoek van het 3e kleuter in de maanden maart, april en mei. Gisteren kwamen ze voor een eerste kennismaking. Het reilen en zeilen in de lagere afdeling leren kennen. Samen een verhaal beluisteren, een spel spelen en een liedje zingen stond op het programma. Volgende keer werken we in gemengde groepjes rond een fundel. De laatste keer krijgen de kleuters hun eerste taal- en rekenles en de leerlingen van L1 gaan ondertussen hoekenwerk herbeleven in hun vroegere klas. Een win-winsituatie dus !Carnaval

MededelingenPosted by Juf Nancy Fri, February 17, 2017 10:25:17
Ondertussen is de Krokusvakantie al in zicht. Een weekje op reis of thuis uitrusten zal iedereen deugd doen. Deze week werkten we aan het thema Carnaval. Gekke brillen maken, een lied over maskers zingen, een werkbundeltje maken, ...
Volgende vrijdag mag iedereen zich verkleden. Je mag je al van thuis verkleden of je brengt het mee en trekt het aan in de klas. Gelukkig moeten we niet gaan zwemmen dan. Hieronder foto's van Kronkeldiedoe.

De mooiste boeken

MededelingenPosted by Juf Nancy Mon, January 16, 2017 08:42:29
Lezen gaat nu al heel vlot. Veel oefenen is nog altijd de boodschap. In februari worden leestesten afgenomen om te bepalen welk leesniveau iedereen heeft. Dan gaan we ook 2x per week oefenen in groepjes van 3 à 4 leerlingen van hetzelfde niveau met een oudere begeleider (leerkracht of oudere leerling). Zo proberen we het tempo en de techniek nog te verbeteren. Hieronder staan 3 boeken die door kinderen van 6 jaar over heel Vlaanderen het meest gesmaakt werden.

1.De zeepridder en de heks van heinde en ver, Kristien In-'t-Ven
2.De krijtjes staken!Drew Daywalt
3.Job en de duif schrikken zich een bult, Evelien De Vlieger

Deze laatste auteur sprak vorig jaar voor onze klas in de Kuurnse bieb.

Next »