Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Vogels

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, February 14, 2019 15:00:48
In het thema winter leerden we over hoe dieren zich door dit seizoen worstelen. Natuurlijk, kunnen we ook een handje helpen. Dit doen we door voederbollen in onze struiken te hangen. Ideaal, want zo zien we de vogels als ze ervan komen eten. Vooral de koolmeesjes zijn er niet van weg te slaan. Binnenkort doet de lente zijn intrede en dan helpen we de vogels niet meer. Anders verdwijnt hun instinct en komt de natuur nog meer in de problemen.

Carnaval

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, February 07, 2019 08:29:56
De maanden gaan ook in 2019 snel voorbij. We zijn al aan het knutselen voor Carnaval. Leuke versieringen en gekke brillen horen bij je verkleden. We mogen ons ook verkleden op de vrijdag voor de Krokusvakantie. Dat wordt vast een leuke boel!We zijn al aan het brainstormen hoe we ons origineel en low budget kunnen transformeren.

Nieuwjaarsbrief

WerkjesPosted by Juf Nancy Wed, December 19, 2018 12:17:35

liefste mama en papa,

op de 1e dag van het jaar
sta ik met mijn micro klaar

ik kom met een fijn bericht
dat zie je aan mijn blij gezicht

luister maar eens heel aandachtig
2019 wordt erg prachtig

dit was boomgaardradio
over naar de studio

1 januari 2019
Kerstboom

WerkjesPosted by Juf Nancy Mon, December 10, 2018 12:59:14
Binnenkort hebben we onze eerste lange vakantie. In de klas kunnen we wel een beetje extra verlichting en sfeer gebruiken in deze donkere periode. Daarom hebben we onze kerstboom versierd. De leerlingen vonden dit een heel leuke taak. Benieuwd of er ook kadootjes zullen onder komen ?

Andere werkvormen

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, November 22, 2018 20:53:17
Hoe meer we leren, hoe meer we kunnen ! Vanaf nu zijn we klaar voor het werken in partnerwerk en groepswerk. Ook in doorschuifsystemen werken, kunnen we als sinds onze kleutertijd. We hadden deze week een meetcircuit over meten, gieten en wegen. In groepjes werken vergt natuurlijk ook wat mensenkennis. Die leren we in sociale vaardigheden en passen we elke dag toe in verschillende situaties en omstandigheden. Volgende week krijgen we een toneeltje te zien van de juffen en meesters. Het gaat over Joep Jaloersosaurus. In ons volgend maandthema zijn we dan ook beland bij : 'Vriendschap is ... niet jaloers zijn !'. Met de komende pakjesperiode in het vooruitzicht willen we hameren op dit onderwerp. We verwelkomen ook een nieuw gezichtje in onze klas : Axelle !

De laatste loodjes ...

WerkjesPosted by Juf Nancy Tue, May 22, 2018 12:48:04
Sinds dit weekend is ook de 1e Communie achter de rug. Met alle jarigen, feesten en vrije dagen is mei een drukke maand. We zijn dan ook blij dat vanaf volgende week weer volledige lesweken op onze agenda staan. Nu nog veel herhalen en dan stilletjesaan beginnen we aan de toetsen. Op de laatste dag van de maand mei gaan we eerst nog op schoolreis !

De lente

WerkjesPosted by Juf Nancy Fri, March 23, 2018 09:34:41
Plof ! Doen de botten aan de bomen.
Hup ! Doen de lammetjes in de wei.
Piep ! Doen de bloemen die uitkomen.
Tsjilp ! Doen de vogeltjes in mei.

Alles kriebelt. Alles springt.
Alles wiebelt. Alles zingt.
Want de zon, de lentezon brengt alles weer tot leven.

Plons ! Doen de kikkers in de sloten.
Piep ! Doen de kuikens in het gras.
Hup ! Doet het kalf op hoge poten.
Kwak ! Doen de eendjes in de plas.

Turnen

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, March 15, 2018 12:32:13
Deze week gingen we opnieuw turnen. We hebben al veel vaardigheden bijgeleerd sinds onze kleutertijd. Balvaardigheden, koprol, trampoline, loopspelletjes met meer dan 1 spelopdracht, ... horen daar allemaal bij. Na de Paasvakantie gaan we ook een volledige dag op Sportdag. Binnenkort volgt daar meer nieuws over. Vorig jaar gingen we naar de Gavers om in een indianenboot te peddelen en een behendigheidsparcours te volgen. Het jaar daarvoor gingen we naar de Warande in Heule om in teams allerlei opdrachten zo goed en zo snel mogelijk uit te voeren. Benieuwd wat meester Stijn dit jaar weer uit zijn hoed tovert !Next »