Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Turnen

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, March 15, 2018 12:32:13
Deze week gingen we opnieuw turnen. We hebben al veel vaardigheden bijgeleerd sinds onze kleutertijd. Balvaardigheden, koprol, trampoline, loopspelletjes met meer dan 1 spelopdracht, ... horen daar allemaal bij. Na de Paasvakantie gaan we ook een volledige dag op Sportdag. Binnenkort volgt daar meer nieuws over. Vorig jaar gingen we naar de Gavers om in een indianenboot te peddelen en een behendigheidsparcours te volgen. Het jaar daarvoor gingen we naar de Warande in Heule om in teams allerlei opdrachten zo goed en zo snel mogelijk uit te voeren. Benieuwd wat meester Stijn dit jaar weer uit zijn hoed tovert !Ziek zijn

WerkjesPosted by Juf Nancy Fri, March 02, 2018 09:07:50
Deze week werkten we rond het thema 'ziek zijn'. In dit barre weer komt dit thema helemaal tot zijn recht. We leerden over röntgenstralen, het ziekenhuis, de dokter, de verpleegster, opereren, ... In de klas vierden we ook de verjaardag van juf met hopen lekkers. Hopelijk worden we daar niet ziek van !

Project : Stripverhalen

WerkjesPosted by Juf Nancy Fri, January 26, 2018 08:34:22
We hadden een projectweek over stripverhalen. Voor onze klas is Jommeke een ideale hoofdfiguur. Hij is altijd avontuurlijk en grappig en de tekst is niet zo moeilijk als sommige andere strips. In de klas werkten we aan een bundel over Jommeke. Op het smartbord lazen we samen 'Anatool op school'. Op het forum vrijdag zingen we vooral. Misschien kom je ook wel enkele stripfiguren tegen ?

Hoekenwerk

WerkjesPosted by Juf Nancy Fri, January 19, 2018 09:29:33
Deze week oefenden we in hoekenwerk op een speelse manier de aangeleerde vaardigheden. We werkten met smartgames, patronenblokken, liter, kilogram, pc, puzzels, letterspel, optelkaarten, stappenplan, leesspelletjes, ...
We hadden een jarige in de klas ! Dit werd gevierd met koekjes. Belangrijk was ook dat we deze week gestart zijn met kloklezen. In de bieb haalden we nieuwe boeken. De focus lag op strips, want volgende week hebben we daar een project over. Benieuwd wat dat oplevert ? Kom dan maar kijken naar het forum binnenkort.Meetkunde

WerkjesPosted by Juf Nancy Tue, January 09, 2018 13:42:16
Deze week herhaalden we veel lesjes ! Volgende week maken we toetsen, want binnenkort is er weer een rapport. Er kwam ook nieuwe leerstof bij, o.a. voor meetkunde. Dit wordt dan ingeoefend in de volgende hoekenwerkronde. Op de foto zie je hoe we patronen bouwen volgens kleur, vorm of grootte.

Eindejaarsperiode

WerkjesPosted by Juf Nancy Tue, December 12, 2017 08:05:15
Heerlijk die weken voor de Kerstvakantie ! In de klas heerst een knusse sfeer door de versiering en kleine lichtjes. We oefenen voor onze Nieuwjaarswensen en knutselen er op los. Wat zou er in die kadootjes onder de boom zitten ?

Voorleesweek

WerkjesPosted by Juf Nancy Fri, December 01, 2017 09:16:20
Deze week stond in het teken van lezen. Voor het eerst ging over de middag de stripverhalenkoffer open voor alle leerlingen die liever in hun middagpauze met hun neus in de stripverhalen zaten. De buddyklas kwam ook elke dag voorlezen, wat heel leuk was. In de huiswerkjes zat er steeds een leesoefening en in de klas werd er vooral geprobeerd om meer tempo in het lezen te krijgen. Volgende week staan Sint en Piet centraal en wordt de klas versierd voor de eindejaarsfeesten.

Knutselen met de buddy's

WerkjesPosted by Juf Nancy Sat, October 21, 2017 13:42:07
In de knutselactiviteit met de Loftklas hebben de buddy's hun evenbeeld gemaakt in een hippe outfit ! Bij deze activiteit worden heel wat vaardigheden geoefend : meten, knippen, plakken, kleurencompositie, samenwerken, hulpvaardigheid, leiding geven en aanvaarden, rustig kunnen werken, tempo maken, efficiënt werken, aan een volgende taak zelfstandig kunnen beginnen, fijne motoriek oefenen ...

Next »