Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Voetbaltornooi

VariaPosted by Juf Nancy Fri, June 22, 2018 08:21:03
Gisteren vond de jaarlijkse voetbalfinale plaats tussen het team van de leerkrachten en het beste leerlingenteam. Zoals meestal wonnen de leerkrachten. Niettemin was het een spannende wedstrijd met puike prestaties van keeper Diego, verdediger Ziva en aanvaller Anas. De andere leerlingen moedigden beide teams aan in hun tricolore outfits. Want uiteraard supporteren we morgen weer met zijn allen voor onze Rode Duivels !

Schoolfeest

VariaPosted by Juf Nancy Fri, June 15, 2018 09:02:32
Zaterdag vierden we ons jaarlijks Schoolfeest. De zon kwam er gelukkig niet helemaal door, want het was zo al warm genoeg in onze verkleedkleren. De hele klas nam samen met het 2e leerjaar deel aan de Olifantenmars, het Berenlied en de Kabouterdans. Na en voor de optredens kon je deelnemen aan allerlei spelletjes. Er was heel wat volk opgedaagd om samen met ons te genieten in onze Boomgaard ! Iedereen vond het een heel geslaagd feest. De talrijke foto's zijn te bewonderen op facebook. Hier ook nog een selectie.

Carnaval

VariaPosted by Juf Nancy Wed, February 21, 2018 11:54:18
De vrijdag voor de Krokusvakantie mochten we ons verkleden. In de klas stond ook de verkleedkoffer open, zodat iedereen zich naar hartelust kon transformeren in wie hij die dag graag eens wou zijn. Het werd heel leuk ! Tegelijkertijd deden we ook hoekenwerk. Een toffe afsluiter voor de vakantie.

Koken en bakken

VariaPosted by Juf Nancy Tue, February 06, 2018 14:31:02
Deze maand bakten we cake en aten die op de speeltijd op. Altijd lekker en zeker als het zo hard vriest. Deze week zijn er ook nog jarigen, dus staan er ons nog lekkere verrassingen te wachten.

Oefening busevacuatie

VariaPosted by Juf Nancy Wed, January 31, 2018 11:46:04
Deze ochtend kregen we een oefening op de bus. Een brandweerman gaf ons uitleg over de snelste en veiligste manier om de bus te verlaten bij een ongeval of brand. We deden het heel goed ! In amper 36 seconden stonden we allemaal op een veilig plaatsje.

Zadenbollen

VariaPosted by Juf Nancy Thu, December 14, 2017 13:12:18
In de barre kou vinden de vogels natuurlijk moeilijk eten. Deze week hingen we, eerder dan gepland, enkele zadenbollen in de struiken en bomen aan onze klas. Zo kunnen we goed observeren welke vogels komen eten. We zagen vooral grote, zwarte vogels deze week. Merels, eksters en kauwen waren ons heel dankbaar. Volgende keer hangen we andere zadenbollen. Daar lokken we kleinere vogeltjes mee ; zoals koolmeesjes, mussen, roodborstjes en winterkoninkjes.

Sint en Piet op bezoek

VariaPosted by Juf Nancy Tue, December 05, 2017 12:54:53
Gisteren kwamen Sint en 2 van zijn Pieten op bezoek ! Ze kwamen toe in een heuse limousine, wat wel spectaculair oogde. In de klas zongen we een lied en we voerden ook het passende dansje uit. De Pieten deden heel gek in de klas. Eerlijk gezegd waren ze niet zo flink. Gelukkig deelden ze lekkers uit aan iedereen en we kregen ook nog een legobouwdoos en een Smartgame voor in hoekenwerk. We waren dus supertevreden ! Jammer genoeg moeten we nu weer een jaar wachten om nieuw speelgoed te kunnen vragen ...smileyBoeken

VariaPosted by Juf Nancy Fri, November 24, 2017 10:13:36
Volgende week starten we in de lagere school met een nieuw project. 2 keer per week kunnen geïnteresseerde leerlingen in de grote middagpauze terecht bij een juf/meester die ze vermaakt met een activiteit. De activiteiten worden af en toe veranderd zodat elk
kind wel iets vindt dat hij of zij graag wil beoefenen. De eerste week is er een damtoernooi en een stripverhalenkoffer. Verder staat er ook een ropeskippingkoffer, tekenkoffer, breinkoffer, schaaktoernooi, yogasessie, muziekmiddag, dansmarathon op het programma. Leuk initiatief om de leerlingen op een aangename en vernieuwende manier te boeien en uit te dagen in hun leerontwikkeling.

Next »