Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Carnaval

VariaPosted by Juf Nancy Wed, February 21, 2018 11:54:18
De vrijdag voor de Krokusvakantie mochten we ons verkleden. In de klas stond ook de verkleedkoffer open, zodat iedereen zich naar hartelust kon transformeren in wie hij die dag graag eens wou zijn. Het werd heel leuk ! Tegelijkertijd deden we ook hoekenwerk. Een toffe afsluiter voor de vakantie.

Koken en bakken

VariaPosted by Juf Nancy Tue, February 06, 2018 14:31:02
Deze maand bakten we cake en aten die op de speeltijd op. Altijd lekker en zeker als het zo hard vriest. Deze week zijn er ook nog jarigen, dus staan er ons nog lekkere verrassingen te wachten.

Oefening busevacuatie

VariaPosted by Juf Nancy Wed, January 31, 2018 11:46:04
Deze ochtend kregen we een oefening op de bus. Een brandweerman gaf ons uitleg over de snelste en veiligste manier om de bus te verlaten bij een ongeval of brand. We deden het heel goed ! In amper 36 seconden stonden we allemaal op een veilig plaatsje.

Zadenbollen

VariaPosted by Juf Nancy Thu, December 14, 2017 13:12:18
In de barre kou vinden de vogels natuurlijk moeilijk eten. Deze week hingen we, eerder dan gepland, enkele zadenbollen in de struiken en bomen aan onze klas. Zo kunnen we goed observeren welke vogels komen eten. We zagen vooral grote, zwarte vogels deze week. Merels, eksters en kauwen waren ons heel dankbaar. Volgende keer hangen we andere zadenbollen. Daar lokken we kleinere vogeltjes mee ; zoals koolmeesjes, mussen, roodborstjes en winterkoninkjes.

Sint en Piet op bezoek

VariaPosted by Juf Nancy Tue, December 05, 2017 12:54:53
Gisteren kwamen Sint en 2 van zijn Pieten op bezoek ! Ze kwamen toe in een heuse limousine, wat wel spectaculair oogde. In de klas zongen we een lied en we voerden ook het passende dansje uit. De Pieten deden heel gek in de klas. Eerlijk gezegd waren ze niet zo flink. Gelukkig deelden ze lekkers uit aan iedereen en we kregen ook nog een legobouwdoos en een Smartgame voor in hoekenwerk. We waren dus supertevreden ! Jammer genoeg moeten we nu weer een jaar wachten om nieuw speelgoed te kunnen vragen ...smileyBoeken

VariaPosted by Juf Nancy Fri, November 24, 2017 10:13:36
Volgende week starten we in de lagere school met een nieuw project. 2 keer per week kunnen geïnteresseerde leerlingen in de grote middagpauze terecht bij een juf/meester die ze vermaakt met een activiteit. De activiteiten worden af en toe veranderd zodat elk
kind wel iets vindt dat hij of zij graag wil beoefenen. De eerste week is er een damtoernooi en een stripverhalenkoffer. Verder staat er ook een ropeskippingkoffer, tekenkoffer, breinkoffer, schaaktoernooi, yogasessie, muziekmiddag, dansmarathon op het programma. Leuk initiatief om de leerlingen op een aangename en vernieuwende manier te boeien en uit te dagen in hun leerontwikkeling.

Pannenkoeken

VariaPosted by Juf Nancy Tue, November 14, 2017 12:47:05
Donderdagnamiddag gaan we uitzonderlijk niet turnen. In de klas gaan we een yogalesje volgen en nadien pannenkoeken eten, dat is ook niet niks. De resterende tijd werken we uiteraard voor Sint & Piet. De toneelvoorstelling die we deze week zagen, was heel apart. Het ging vooral om liedjes en instrumenten overgoten met een Sintdressing. Deze week leerden we in WO over ons koningshuis n.a.v. 15 november. Sommigen vonden het jammer dat zij hoogstwaarschijnlijk nooit koning of koningin zullen worden. Tja, sprookjes bestaan nu eenmaal niet ...

Herfstvakantie

VariaPosted by Juf Nancy Fri, October 27, 2017 14:21:51
Deze avond begint de Herfstvakantie ! We rusten een weekje uit en vliegen er dan weer in. Vandaag werkten we al dan niet verkleed in hoeken om de leerstof in te oefenen. In de namiddag keken we naar Caspers Spookkasteel.

Next »