Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Sint op bezoek

VariaPosted by Juf Nancy Tue, December 04, 2018 14:10:55
Sint en Piet kwamen deze week op bezoek, voor ze weer naar Spanje vertrekken. We kregen een gloednieuwe kassa om mee te spelen in hoekenwerk. Snoepgoed en chocola had Piet ook voor ons meegebracht.
Uit het 4e leerjaar kwamen er leerlingen hun leeskunst showen tijdens de voorleesweek. Allemaal leuke leermomenten die ervoor zorgen dat er geen 2 gelijke dagen zijn in onze klas. Volgende week gaan we naar het toneel in de Kubox. Volgende week hoor je er meer over.

Sint en Piet

VariaPosted by Juf Nancy Thu, November 29, 2018 12:11:52
We zitten ondertussen in de donkerste periode van het schooljaar. Gelukkig is het in onze warme klas reuzegezellig. We hebben zelfs erg veel werk om alles tijdig klaar te krijgen. Eerst knutselden we voor de Quizza-avond, dan voor Sint en Piet, maar ook a mama's eindejaarstafel helpen we mooi aankleden. Als Sint op bezoek is geweest, beginnen we de klas te versieren voor het Kerstfeest. Onze nieuwjaarsbrief zijn we uit ons hoofd aan het leren. Pff, in de vakantie wordt het uitrusten, hoor !

Blogstop

VariaPosted by Juf Nancy Thu, November 22, 2018 20:44:20
Beste volgers,
Enkele weken reeds werkte mijn blog niet door een interne fout, die bij deze werd recht gezet. Er zijn artikelen die geblogd werden, niet verschenen, waarvoor mijn verontschuldigingen. Vanaf nu kunt U ons weer volgen.

Herfst

VariaPosted by Juf Nancy Fri, September 21, 2018 10:13:07
Vandaag begint de herfst en dat is er ook aan te zien. Het wordt in WO ook 1 van de volgende thema's. Deze week hebben we al toetsen gemaakt. Zo kunnen we zien wie goed mee is of wie een les nog eens in het zorguurtje moet herhalen. Ons herfstrapport zal er eentje worden met woorden. Voor het zover is, gaan we natuurlijk nog allerlei leuke activiteiten doen. Komen de Ezelsfeesten er al aan ? Die staan natuurlijk ook op onze agenda !

Turnen

VariaPosted by Juf Nancy Thu, September 13, 2018 13:46:27
Deze week hadden we voor het eerst turnles. Omdat het Sportpark was afgehuurd, moesten we voor 1 keer op school blijven. Ook leuk natuurlijk !

Flater

VariaPosted by Juf Nancy Thu, September 13, 2018 08:42:09
Flater
Haast-je-rep-je
uit je bed,
dag ma,
dag pa,
melk met chocola
vlug m'n jas,
boekentas,
en naar de klas
snel,
de bel,
opzij, opzij,
en in de rij
maar oei,
wat nu gedaan ?
ik heb nog mijn pyjama aan !

Dit is ons 1e gedicht. Af en toe leren we iets uit het hoofd, zo trainen we ons brein.


1e werkdag

VariaPosted by Juf Nancy Tue, September 04, 2018 14:42:02
Vandaag begonnen we met het echte leren. Vanaf nu leren we lezen, schrijven en rekenen.

Ook godsdienst en turnen stonden vandaag op onze agenda. Juf nam enkele kiekjes voor onze blog.

Klaar voor de start

VariaPosted by Juf Nancy Mon, September 03, 2018 13:00:48
Iedereen stond vanmorgen te popelen om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. 2 maanden vakantie zijn natuurlijk zo voorbij en dan is het tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. De dag zit eivol met een ontbijt, de opening van de nieuwe verkeersdrempel, een rondleiding, een kennismaking met de buddyklas en het grote vriendschapsspel. Vandaag gelukkig nog geen huiswerk en goed weer om nog volop te genieten van de laatste zomerdagen.

Next »