Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Herfst

VariaPosted by Juf Nancy Fri, September 21, 2018 10:13:07
Vandaag begint de herfst en dat is er ook aan te zien. Het wordt in WO ook 1 van de volgende thema's. Deze week hebben we al toetsen gemaakt. Zo kunnen we zien wie goed mee is of wie een les nog eens in het zorguurtje moet herhalen. Ons herfstrapport zal er eentje worden met woorden. Voor het zover is, gaan we natuurlijk nog allerlei leuke activiteiten doen. Komen de Ezelsfeesten er al aan ? Die staan natuurlijk ook op onze agenda !

Turnen

VariaPosted by Juf Nancy Thu, September 13, 2018 13:46:27
Deze week hadden we voor het eerst turnles. Omdat het Sportpark was afgehuurd, moesten we voor 1 keer op school blijven. Ook leuk natuurlijk !

Flater

VariaPosted by Juf Nancy Thu, September 13, 2018 08:42:09
Flater
Haast-je-rep-je
uit je bed,
dag ma,
dag pa,
melk met chocola
vlug m'n jas,
boekentas,
en naar de klas
snel,
de bel,
opzij, opzij,
en in de rij
maar oei,
wat nu gedaan ?
ik heb nog mijn pyjama aan !

Dit is ons 1e gedicht. Af en toe leren we iets uit het hoofd, zo trainen we ons brein.


1e werkdag

VariaPosted by Juf Nancy Tue, September 04, 2018 14:42:02
Vandaag begonnen we met het echte leren. Vanaf nu leren we lezen, schrijven en rekenen.

Ook godsdienst en turnen stonden vandaag op onze agenda. Juf nam enkele kiekjes voor onze blog.

Klaar voor de start

VariaPosted by Juf Nancy Mon, September 03, 2018 13:00:48
Iedereen stond vanmorgen te popelen om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. 2 maanden vakantie zijn natuurlijk zo voorbij en dan is het tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. De dag zit eivol met een ontbijt, de opening van de nieuwe verkeersdrempel, een rondleiding, een kennismaking met de buddyklas en het grote vriendschapsspel. Vandaag gelukkig nog geen huiswerk en goed weer om nog volop te genieten van de laatste zomerdagen.

Voetbaltornooi

VariaPosted by Juf Nancy Fri, June 22, 2018 08:21:03
Gisteren vond de jaarlijkse voetbalfinale plaats tussen het team van de leerkrachten en het beste leerlingenteam. Zoals meestal wonnen de leerkrachten. Niettemin was het een spannende wedstrijd met puike prestaties van keeper Diego, verdediger Ziva en aanvaller Anas. De andere leerlingen moedigden beide teams aan in hun tricolore outfits. Want uiteraard supporteren we morgen weer met zijn allen voor onze Rode Duivels !

Schoolfeest

VariaPosted by Juf Nancy Fri, June 15, 2018 09:02:32
Zaterdag vierden we ons jaarlijks Schoolfeest. De zon kwam er gelukkig niet helemaal door, want het was zo al warm genoeg in onze verkleedkleren. De hele klas nam samen met het 2e leerjaar deel aan de Olifantenmars, het Berenlied en de Kabouterdans. Na en voor de optredens kon je deelnemen aan allerlei spelletjes. Er was heel wat volk opgedaagd om samen met ons te genieten in onze Boomgaard ! Iedereen vond het een heel geslaagd feest. De talrijke foto's zijn te bewonderen op facebook. Hier ook nog een selectie.

Carnaval

VariaPosted by Juf Nancy Wed, February 21, 2018 11:54:18
De vrijdag voor de Krokusvakantie mochten we ons verkleden. In de klas stond ook de verkleedkoffer open, zodat iedereen zich naar hartelust kon transformeren in wie hij die dag graag eens wou zijn. Het werd heel leuk ! Tegelijkertijd deden we ook hoekenwerk. Een toffe afsluiter voor de vakantie.

Next »