Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

HoekenwerkVaria

Posted by Juf Nancy Fri, June 21, 2019 08:14:10

De toetsen zijn gemaakt, oef ! Hoekenwerk doen we heel graag en zo oefenen we toch nog spelenderwijs alles wat we leerden in. Het zonnetje laat zich ook van zijn beste kant zien, dus zullen we wat afkoeling kunnen gebruiken. Waterspelletjes, here we come !

De EftelingUitstappen

Posted by Juf Nancy Thu, June 13, 2019 12:22:56

Alweer een week geleden waren we op schoolreis naar de Efteling. Het werd een drukke dag want we waren pas heel laat terug. In het park zelf was er ook veel volk want er was een speciale dag voor mensen met een beperking. Deze week is het minder leuk : toetsen ! Ook volgende week werken we nog stevig door. Daarna kunnen we 2 maanden uitrusten !

K3-L1-integratieVaria

Posted by Juf Nancy Wed, May 22, 2019 09:32:06

Blog imageWe zijn bijna aan het eind van het schooljaar en dat betekent dat we al nadenken over volgend jaar. De kleuters van juf Lien komen een aantal keer naar het 1e leerjaar om al een beetje te wennen. In september staat hun een groot avontuur te wachten. Tja leren lezen, schrijven en rekenen is toch wel heel belangrijk in een mensenleven. Ze vonden de start in elk geval al reuzeleuk en volgende keer gaan ze echt zelf aan de slag.

SchoolfeestVaria

Posted by Juf Nancy Tue, May 14, 2019 15:57:36

Het schoolfeest is alweer voorbij ! De show was prachtig en het uitblijven van de voorspelde regen was nog de grootste meevaller van de dag. Jong en oud amuseerden zich in onze grote boomgaard met activiteiten, hapjes en drankjes naar keuze ! Er werd heel veel gepraat en gelachen en de nieuwe kinderen voelden zich ook erg in hun nopjes. De dag nadien was er alweer een feestje gepland : de mama's werden in de bloemen gezet ! Onze kadootjes en versjes vielen gelukkig heel erg in de smaak. Volgende keer krijgen de papa's alle aandacht, maar eerst vieren we ook nog Eerste Communie van sommige klasgenootjes.

Alles kriebeltWerkjes

Posted by Juf Nancy Fri, March 29, 2019 08:13:37

Plof ! Doen de botten aan de bomen.
Hup ! Doen de lammetjes in de wei.
Piep ! Doen de bloemen die uitkomen.
Tsjilp ! Doen de vogeltjes in mei.

Alles kriebelt. Alles springt.
Alles wiebelt. Alles zingt.
Want de zon, de lentezon brengt alles weer tot leven.

Plons ! Doen de kikkers in de sloten.
Piep ! Doen de kuikens in het gras.
Hup ! Doet het kalf op hoge poten.
Kwak ! Doen de eendjes in de plas.

Een ode aan de lente zingen wij graag !Blog image

Project : beroepenWerkjes

Posted by Juf Nancy Wed, March 20, 2019 14:05:19

Vrijdag staat ons laatste forum al op het programma. We willen aan de aanwezigen tonen wat we allemaal geleerd hebben rond dit project. Het was heel leuk om kennis te maken met een aantal beroepen. We leerden vooral dat we het ons dikwijls anders voorstellen dan het in het echt is. De mama van Kobe kwam ons les geven over musicalldans en de bijhorende zang. Dat is geen voor de hand liggend beroep en trok velen toch enorm aan. En profvoetballer worden, is jammer genoeg maar voor enkelingen weggelegd ! Bedankt aan alle mensen die vrijwillig deelnamen aan ons project !

Film : De grote boze vos en andere verhalenUitstappen

Posted by Juf Nancy Wed, March 20, 2019 13:55:38

Vorige week was het een week om niet snel te vergeten. Direct na de vakantie gingen we van start met ons project 'beroepen'. Op vrijdag gingen we naar de film in de Budascoop. Het was heel grappig ! Blog image

Geld en klokWerkjes

Posted by Juf Nancy Fri, February 22, 2019 09:34:44

De laatste 2 weken leerden we 2 heel belangrijke nieuwe dingen in wiskunde : werken met geld en de klok. Deze noodzakelijke vaardigheden hebben we voor de rest van ons leven nodig, dus moeten ze goed gekend zijn. Dat betekent goed opletten en enorm veel oefenen. Omdat er donderdag wat organisatorische schuivingen waren, konden we van het lentezonnetje genieten. We hadden een lesje beweging op het speelplein. Heel plezant !