Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

HerfstvakantieFoto's

Posted by Juf Nancy Fri, October 26, 2018 12:36:39

Oef ! De eerste vakantie verwelkomen we van harte ! Tijd om wat te spelen en daarna vliegen we er weer in. Vandaag in hoekjes gewerkt. Onder andere dramatiseren met kostuums van in de verkleedkoffer. Leuk !

Herfst in het bosUitstappen

Posted by Juf Nancy Tue, October 16, 2018 12:33:39

We gingen op herfstwandeling naar de Groene Long. Lekker dichtbij en zo zorgen we ook een beetje voor een kleine, ecologische voetafdruk. Alle beetjes helpen namelijk. We bewonderden de prachtige herfstjas van de bomen. We raapten allerlei noten op. Van de paddestoelen moesten we uiteraard afblijven. Wie zou er anders helpen om de dode takjes en blaadjes op te ruimen ? Volgende keer leren we in WO over de herfst, vooral de dieren gaan we onder de loep nemen.

Week van het bosUitstappen

Posted by Juf Nancy Fri, October 12, 2018 08:18:30

Blog imageVolgende week is het de week van het bos. We gaan op stap naar de Groene Long. Hopelijk is het herfstweer, maar het zonnetje mag ook van de partij zijn. Hopelijk zijn de zieke leerlingen tegen dan helemaal genezen. Deze week hadden we toetsen. Door de vrije dag was het een korte week.

De buurt van mijn schoolUitstappen

Posted by Juf Nancy Wed, October 03, 2018 10:25:47

Deze week is ons WO-thema 'De buurt van mijn school'. We wandelden rond de school en letten vooral op het verkeer, de gebouwen en de natuur. Deze lessen sluiten aan bij de wiskundelessen rond de klasmaquette en de plattegrond. Vorige week leerden we de beginselen van volleybal in de turnles. De kinderen die het leuk vonden, kunnen zich aansluiten bij de Kuurnse volleybalclub, die de les in handen namen. We leerden de getallen tot 5 plaatsen op een getallenas. Dat deden we spelenderwijs. Deze week kregen we bezoek van de leesfee. Stefanie kwam vorig jaar ook al in elke klas een boek promoten en dit jaar zal ze meerdere keren onze klas bezoeken. Vrijdag gaan we naar de kermis, want die maakt nu ook deel uit van onze schoolbuurt. Gelukkig maar !

Deze weekUitstappen

Posted by Juf Nancy Thu, September 27, 2018 12:23:22

Het was een drukke week. We werkten deze week voor het eerst in groepen. Twee teams moesten om ter meest rijmwoorden bijeen zoeken. In de Franse les leerden we een lied met een dans. Daar hadden we een partner voor nodig. Op woensdag gingen veel leerlingen mee naar de loopcross in het Sportpark. Deelnemen is veel belangrijker dan winnen. Daarom een dikke duim voor alle lopers. In onze klas haalde Mohamed de 2e plaats. De klas gaf iedereen, en Mohamed in het bijzonder, een groot applaus. Tenslotte leerden we deze week ook werken op de klasmaquette. Zo kunnen we later goed kaarten en plattegronden lezen. Zelfs in tijden van GPS toch nog altijd een nuttige vaardigheid.

HerfstVaria

Posted by Juf Nancy Fri, September 21, 2018 10:13:07

Vandaag begint de herfst en dat is er ook aan te zien. Het wordt in WO ook 1 van de volgende thema's. Deze week hebben we al toetsen gemaakt. Zo kunnen we zien wie goed mee is of wie een les nog eens in het zorguurtje moet herhalen. Ons herfstrapport zal er eentje worden met woorden. Voor het zover is, gaan we natuurlijk nog allerlei leuke activiteiten doen. Komen de Ezelsfeesten er al aan ? Die staan natuurlijk ook op onze agenda !Blog image

TurnenVaria

Posted by Juf Nancy Thu, September 13, 2018 13:46:27

Deze week hadden we voor het eerst turnles. Omdat het Sportpark was afgehuurd, moesten we voor 1 keer op school blijven. Ook leuk natuurlijk !

FlaterVaria

Posted by Juf Nancy Thu, September 13, 2018 08:42:09

Flater
Haast-je-rep-je
uit je bed,
dag ma,
dag pa,
melk met chocola
vlug m'n jas,
boekentas,
en naar de klas
snel,
de bel,
opzij, opzij,
en in de rij
maar oei,
wat nu gedaan ?
ik heb nog mijn pyjama aan !

Dit is ons 1e gedicht. Af en toe leren we iets uit het hoofd, zo trainen we ons brein.