Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Pompoenfrietjes

VariaPosted by Juf Nancy Sat, October 21, 2017 13:33:46
Ons buddyproject leent zich voor veel activiteiten. Zo hielpen de grote leerlingen de kleintjes bij het maandelijks koken. In een doorschuifsysteem in 3 groepen werden er pompoenfrietjes gemaakt en geproefd, buddypopjes geknutseld en voorbereidingen getroffen voor de pasta-avond. De kinderen van de Loftklas kwijten zich uitstekend van hun taak. Ze helpen waar ze kunnen, geven leiding en uitleg en maken zo de leerlingen van L1 wegwijs in de lagere school.
Het recept voor pompoenfrietjes is heel eenvoudig :
*was een butternutpompoen en schil hem
*daarna mag er geen water meer aan de pompoen komen
*snij van het harde vruchtvlees frietjes
*wentel ze in bloem juist voor het bakken
*bak ze in plantaardige frietolie
*SMAKELIJK !