Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Vogels

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, February 14, 2019 15:00:48
In het thema winter leerden we over hoe dieren zich door dit seizoen worstelen. Natuurlijk, kunnen we ook een handje helpen. Dit doen we door voederbollen in onze struiken te hangen. Ideaal, want zo zien we de vogels als ze ervan komen eten. Vooral de koolmeesjes zijn er niet van weg te slaan. Binnenkort doet de lente zijn intrede en dan helpen we de vogels niet meer. Anders verdwijnt hun instinct en komt de natuur nog meer in de problemen.

Carnaval

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, February 07, 2019 08:29:56
De maanden gaan ook in 2019 snel voorbij. We zijn al aan het knutselen voor Carnaval. Leuke versieringen en gekke brillen horen bij je verkleden. We mogen ons ook verkleden op de vrijdag voor de Krokusvakantie. Dat wordt vast een leuke boel!We zijn al aan het brainstormen hoe we ons origineel en low budget kunnen transformeren.

Tanden poetsen

VariaPosted by Juf Nancy Thu, January 31, 2019 15:07:23
Gezond zijn en zo lang mogelijk blijven daar hopen we allemaal op. Tanden poetsen is daarbij al een goed begin. Samen nog eens herhalen hoe we dat doen is veel leuker dan alleen bij je thuis. Volhouden is nu de boodschap ! En liefst 's morgens en 's avonds.

Sneeuwpret

VariaPosted by Juf Nancy Fri, January 25, 2019 08:04:54
De weergoden zijn ons goed gezind in 2019. Ons nieuwe thema over de winter begint nog maar pas of we krijgen al een grote portie sneeuwpret op ons bord ! We genoten van sneeuwmannen maken, op de slee zitten en van de berg afglijden. Natuurlijk moet het niet te lang duren, want voor de vingers en tenen is het niet zo prettig. In het begin van de week hadden we ons maandelijks kookmoment. We aten lekkere pompoenfrietjes ! Volgende maand staat er een soepje op de menukaart.

Boekpromotie

VariaPosted by Juf Nancy Tue, January 15, 2019 14:18:16
De Boekenfee kwam voor de 3e keer dit schooljaar een boek aan ons voorstellen. Het is "Hond bijt Wolf" van Sylvia Vanden Heede. Die schrijfster kennen wij goed, want we hebben net het boek van "Vos en Haas" uitgelezen. Die 2 dieren helpen ons ook om te leren lezen. Het boek ligt een tijdje in de klas, waar juf er verder kan uit voorlezen. Hopelijk gaat de bieb in Kuurne binnenkort weer open, zodat we elke maand uit een ruim aanbod kunnen kiezen. Ondertussen blijft het behelpen in de tijdelijk ingerichte bieb op school.

MededelingenPosted by Juf Nancy Fri, January 11, 2019 08:12:42
De beste wensen voor iedereen ! Na al het feestgewoel zijn we alweer een weekje in de klas. Vanaf volgende week houdt iedereen zijn/haar 1e spreekbeurt. Moeilijk in het 1e leerjaar ? Nee hoor ! Je hoeft niks voor te bereiden. Je antwoordt gewoon op de vragen die de juf je stelt. Zo oefen je je spreekdurf en je deelt je ervaringen met de klas. Het onderwerp ligt iedereen : dieren ! Wie wil er geen huisdier op deze leeftijd ? Iedereen toch !? Juf toont op het smartbord passende afbeeldingen ondertussen. Daar gaan we !

Nieuwjaarsbrief

WerkjesPosted by Juf Nancy Wed, December 19, 2018 12:17:35

liefste mama en papa,

op de 1e dag van het jaar
sta ik met mijn micro klaar

ik kom met een fijn bericht
dat zie je aan mijn blij gezicht

luister maar eens heel aandachtig
2019 wordt erg prachtig

dit was boomgaardradio
over naar de studio

1 januari 2019

Kerstboom

WerkjesPosted by Juf Nancy Mon, December 10, 2018 12:59:14
Binnenkort hebben we onze eerste lange vakantie. In de klas kunnen we wel een beetje extra verlichting en sfeer gebruiken in deze donkere periode. Daarom hebben we onze kerstboom versierd. De leerlingen vonden dit een heel leuke taak. Benieuwd of er ook kadootjes zullen onder komen ?