Eerste leerjaar - De Grote Boomgaard

Over deze blog

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e leerjaar.

Kerstboom

WerkjesPosted by Juf Nancy Mon, December 10, 2018 12:59:14
Binnenkort hebben we onze eerste lange vakantie. In de klas kunnen we wel een beetje extra verlichting en sfeer gebruiken in deze donkere periode. Daarom hebben we onze kerstboom versierd. De leerlingen vonden dit een heel leuke taak. Benieuwd of er ook kadootjes zullen onder komen ?

Sint op bezoek

VariaPosted by Juf Nancy Tue, December 04, 2018 14:10:55
Sint en Piet kwamen deze week op bezoek, voor ze weer naar Spanje vertrekken. We kregen een gloednieuwe kassa om mee te spelen in hoekenwerk. Snoepgoed en chocola had Piet ook voor ons meegebracht.
Uit het 4e leerjaar kwamen er leerlingen hun leeskunst showen tijdens de voorleesweek. Allemaal leuke leermomenten die ervoor zorgen dat er geen 2 gelijke dagen zijn in onze klas. Volgende week gaan we naar het toneel in de Kubox. Volgende week hoor je er meer over.

Sint en Piet

VariaPosted by Juf Nancy Thu, November 29, 2018 12:11:52
We zitten ondertussen in de donkerste periode van het schooljaar. Gelukkig is het in onze warme klas reuzegezellig. We hebben zelfs erg veel werk om alles tijdig klaar te krijgen. Eerst knutselden we voor de Quizza-avond, dan voor Sint en Piet, maar ook a mama's eindejaarstafel helpen we mooi aankleden. Als Sint op bezoek is geweest, beginnen we de klas te versieren voor het Kerstfeest. Onze nieuwjaarsbrief zijn we uit ons hoofd aan het leren. Pff, in de vakantie wordt het uitrusten, hoor !

Andere werkvormen

WerkjesPosted by Juf Nancy Thu, November 22, 2018 20:53:17
Hoe meer we leren, hoe meer we kunnen ! Vanaf nu zijn we klaar voor het werken in partnerwerk en groepswerk. Ook in doorschuifsystemen werken, kunnen we als sinds onze kleutertijd. We hadden deze week een meetcircuit over meten, gieten en wegen. In groepjes werken vergt natuurlijk ook wat mensenkennis. Die leren we in sociale vaardigheden en passen we elke dag toe in verschillende situaties en omstandigheden. Volgende week krijgen we een toneeltje te zien van de juffen en meesters. Het gaat over Joep Jaloersosaurus. In ons volgend maandthema zijn we dan ook beland bij : 'Vriendschap is ... niet jaloers zijn !'. Met de komende pakjesperiode in het vooruitzicht willen we hameren op dit onderwerp. We verwelkomen ook een nieuw gezichtje in onze klas : Axelle !

Blogstop

VariaPosted by Juf Nancy Thu, November 22, 2018 20:44:20
Beste volgers,
Enkele weken reeds werkte mijn blog niet door een interne fout, die bij deze werd recht gezet. Er zijn artikelen die geblogd werden, niet verschenen, waarvoor mijn verontschuldigingen. Vanaf nu kunt U ons weer volgen.

Herfstvakantie

Foto'sPosted by Juf Nancy Fri, October 26, 2018 12:36:39
Oef ! De eerste vakantie verwelkomen we van harte ! Tijd om wat te spelen en daarna vliegen we er weer in. Vandaag in hoekjes gewerkt. Onder andere dramatiseren met kostuums van in de verkleedkoffer. Leuk !

Herfst in het bos

UitstappenPosted by Juf Nancy Tue, October 16, 2018 12:33:39
We gingen op herfstwandeling naar de Groene Long. Lekker dichtbij en zo zorgen we ook een beetje voor een kleine, ecologische voetafdruk. Alle beetjes helpen namelijk. We bewonderden de prachtige herfstjas van de bomen. We raapten allerlei noten op. Van de paddestoelen moesten we uiteraard afblijven. Wie zou er anders helpen om de dode takjes en blaadjes op te ruimen ? Volgende keer leren we in WO over de herfst, vooral de dieren gaan we onder de loep nemen.

Week van het bos

UitstappenPosted by Juf Nancy Fri, October 12, 2018 08:18:30
Volgende week is het de week van het bos. We gaan op stap naar de Groene Long. Hopelijk is het herfstweer, maar het zonnetje mag ook van de partij zijn. Hopelijk zijn de zieke leerlingen tegen dan helemaal genezen. Deze week hadden we toetsen. Door de vrije dag was het een korte week.