Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Dramales

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, June 14, 2019 09:28:59
Donderdag had de juf kaartjes bij zich. Het waren drie soorten kaartjes: de wie-wat-waar kaarten. We mochten er ééntje van trekken en dan proberen het woord uit te beelden. Nadien werden we in groepjes van drie kinderen verdeeld en mochten we per groepje een kaartje van elke soort trekken. Met die kaarten moesten we een toneeltje maken. De toeschouwers moesten proberen raden over welke drie woorden het toneeltje ging. Er waren soms grappige combinaties. Bijvoorbeeld: bakker - stelen - in het ziekenhuis.
De kinderen vonden dit wel heel leuk en vroegen al meteen om dit dan nog eens te spelen. Misschien de laatste week van het schooljaar of wie weet volgend schooljaar...Schoolreis

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, June 14, 2019 09:22:10
Enkele foto's van onze schoolreis naar de Efteling. Het was een lange, maar supertoffe dag!Buitenlesdag

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, June 14, 2019 09:16:23
27 mei vond de buitenlesdag plaats voor de volledige school. We zochten een leuk plekje uit, dichtbij onze klas, en verhuisden onze spullen naar buiten. We deden een leuk taalspel om onze geziene spellingsregels nog eens extra goed in te oefenen. Daarna speelden we met de volledige klas de maaltafelbingo. Na het niveaulezen gingen we creatief aan de slag. We werden in twee groepen verdeeld, afhankelijk van wie welk Vaderdagcadeau had gekozen. De ene groep ging aan het werk met verf, spatraam en tandenborstel en spatte. De andere groep versierde hun das en hemdje naar vrije keuze. Iedereen vond dit heel leuk! In de namiddag werden ook de levensbeschouwelijke vakken buiten gegeven. Als afsluiter werd er met de lagere school een leuk spel gespeeld rond sociale vaardigheden. Ons nieuwe thema is: vriendschap is... elkaar aanmoedigen! Hieraan zullen we blijven werken, zeker met de toetsenperiode in het verschiet!
Hieronder nog enkele kiekjes van die dag.Alles op wieltjes

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, June 14, 2019 09:01:34
24 mei was het de 'alles op wieltjesdag' voor het tweede en vijfde leerjaar. Gelukkig was het toen supermooi weer! Hieronder kan je enkele kiekjes zien van deze dag.Genieten van het zonnetje!

Foto'sPosted by Juf Davinia Thu, May 23, 2019 19:25:34
Deze week zijn we volop bezig geweest met het inoefenen van de maal- en deeltafels. Hiervoor gebruikten we de I-pads, de computers, de koordtafels, de domino's, enz. We spelen nu ook vaak met de volledige klas de 'tafelbingo'. Altijd spannend wie er zal winnen!

Doordat meester Stijn donderdag met de kleuters mee was op sportdag speelden we een uurtje buiten. Iedereen genoot van het heerlijk weertje en kon op deze manier ook zijn gedachten wat verzetten, want... binnenkort staat ons een heel drukke periode te wachten met de vele herhalingslessen en toetsen!drukke tijden

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, May 17, 2019 08:39:18
Nu we de drukke periode periode van de vele repetities en het knutselen van de cadeautjes voor onze mama's achter de rug hebben, kunnen we ons weer volop concentreren op de leerstof. Dit is toch wel nodig want het einde van het schooljaar raakt stilaan in zicht...
Donderdag gingen we een kijkje nemen in de vernieuwde bib en mochten we genieten van een voorleesmoment uit het boek 'Superjuffie' geschreven door Janneke Schotveld. Ook deden we die dag enkele proefjes rond chocolade, want hier hebben we de voorbije weken heel wat over geleerd. We leerden aan de hand van het maken van 'chocoladepralines met gepofte rijstcornflakes' wat smelten en stollen is. En ze smaakten overheerlijk...!Drukke week

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, March 29, 2019 09:13:52
Deze week werden de maal- en deeltafels grondig ingeoefend. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de computers, de IPads, het digitaal bord, de tafelbingo's, de koordtafels, het wasknijperspel, enz. Dit vond iedereen natuurlijk superleuk en bovendien hebben we op deze manier de geziene tafels eens grondig herhaald.
In de lessen wereldoriëntatie werkten we verder rond het thema 'beroepen'. We deden een 'beroepencarrousel'. Dit werd afgesloten met een leuk kwartetspel.
Donderdagnamiddag gingen we met meester Stijn naar het sportpark. Daar kwamen de balvaardigheden aan bod: botsen, gooien,...
In de knutselles begonnen we met het maken van pomponnetjes. Resultaten hiervan krijg je nog later te zien!

Graag wil ik ook een oproep doen: Wie bokalen heeft mag deze gerust meegeven. Dit mogen verschillende vormen zijn (liefst uitgewassen en zonder etiket erop). Dank bij voorbaat hiervoor!Budascoop

UitstappenPosted by Juf Davinia Fri, March 22, 2019 06:24:58
Vorige vrijdag gingen we samen met het eerste leerjaar naar de Budascoop in Kortrijk. We keken naar de film 'De grote boze vos en andere verhalen'. Dit waren drie verhalen die zich afspelen in en rond een boerderij op het platteland. Met een vleugellamme ooievaar op het erf, moeten een eend en een konijn zelf een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje?We gingen met onze pyjama aan, want die dag was het de Nationale pyjamadag. Die dag steunen we eens extra de vele kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen wegens langdurige ziekte. Zelf kregen we op school hier een aantal jaren geleden mee te maken en dit liet toch een diepe indruk na!

Next »