Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Schoolreis

UitstappenPosted by Juf Davinia Thu, May 31, 2018 21:04:43
Donderdag gingen het eerste en tweede leerjaar op schoolreis. We gingen deze keer niet naar een pretpark of dierentuin, maar we trokken richting Aalbeke naar 'Avanco Adventure'. We wisten zelf niet zo goed wat ons te wachten stond, alleen dat het heel avontuurlijk zou zijn. En dit was het ook zeker en vast...
Toen we toekwamen zat het weer ons niet zo goed mee, maar dit hield ons niet tegen om er een keileuke dag van te maken. We startten met het hoogteparcours waarbij we vastgeklikt werden en er heel wat klauterwerk aan te pas kwam. Sommigen hebben echt hun hoogtevrees overwonnen en konden het hele parcours afleggen. Anderen hadden wat meer schrik, maar iedereen heeft het toch geprobeerd wat uiteindelijk het belangrijkste is!

Daarna waagden we de sprong over het water. Dit leek toch wat moeilijker dan verwacht. De meeste kinderen bereikten de overkant. Sommigen waren toch al wat nat, maar met het warme weer was dit heel vlug opgedroogd. Tijdens deze activiteiten hebben we toch wel heel wat afgelachen!


Na het afleggen van een iets gemakkelijker parcours waarbij er ook sluipoefeningen aan te pas kwamen, was het tijd voor de speleobox. Het was daarbinnen behoorlijk warm, maar de meesten durfden dit te doen en haalden de uitgang.


Na het middageten trokken we naar het modderparcours, waar er modder in overvloed was. Iedereen zag er heel vies uit, maar vond dit ook heel leuk om te doen.

Daarna trokken we richting de 'pamperpaal'. We moesten proberen om bovenaan op de paal recht te staan. Helaas zijn we daar niet in geslaagd, maar iedereen klom wel behoorlijk hoog.


Op het einde van de dag was het tijd voor een verfrissing in het water. Dit was heel leuk en zo konden we ons eigenlijk ook een beetje 'wassen' na het supervuile modderparcours.


Het was een superleuke dag! We zagen er wel heel vies uit, maar hebben ons wel heel goed geamuseerd!Sportdag

UitstappenPosted by Juf Jessie Fri, April 27, 2018 09:39:28
Donderdag was het een heel sportieve dag! Met de lagere school trokken we richting de Warande in Heule. De eerste graad, namelijk het eerste en tweede leerjaar werden in drie groepen verdeeld. Deze groepen werden bij iedere activiteit dan nog eens onderverdeeld in twee groepen die tegen elkaar moesten 'strijden'. Er was klompen lopen, in de zak springen, een zo hoog mogelijke toren bouwen, een bal door één van de gaatjes proberen gooien, enz.
Daarna stonden er nog drie grote activiteiten op het programma, namelijk een dansles, het proberen omvergooien van twee kubussen met een grote gummibal en allerlei tikspelletjes met een supergrote bal.
Het vele sporten zorgde voor heel wat hongerige maagjes. Na het opeten van onze picknick konden de kinderen zich nog wat uitleven op het grote domein.
Het was een leuke dag en de weergoden waren ons gelukkig goed gezind geweest!Een drukke donderdag!

UitstappenPosted by Juf Davinia Fri, December 01, 2017 06:49:01
Gisteren gingen we met de schoolbus naar de Budascoop om de mooie film te bekijken van 'Gruwelijke Rijmen'. Gruwelijke rijmen is een bundel gedichten geschreven door Roald Dahl. We maakten kennis met de 'echte' sprookjes over Roodkapje, Assepoester, Sneeuwwitje, Jakob en de Bonestaak en de Drie Biggetjes.
Het was prachtig! De kinderen genoten met volle teugen en de juf natuurlijk ook!

In de namiddag trokken we dan richting sportpark met meester Stijn voor onze tweewekelijkse turnles.


Herfstwandeling

UitstappenPosted by Juf Nele Thu, October 19, 2017 22:19:27
Donderdagnamiddag trokken we onder een stralend herfstzonnetje richting de Groene Long. We leerden er heel wat interessante weetjes over de natuur in de herfst. Daarna trokken we op onderzoek: samen met de kinderen uit het 1ste leerjaar zochten we de bomen uit hun bomenboekje. We moesten daarvoor goed kijken naar de vorm van de blaadjes en de vruchtjes. Wij konden ons vriendje helpen met het lezen van de naam van de bomen en de vruchten. Verder zagen we ook veel molshopen, slakjes en enkele paddenstoelen, verscholen in een vochtig en donker stukje bos. Het was een leerrijke herfstwandeling!

Ezelsfeesten

UitstappenPosted by Juf Davinia Fri, October 06, 2017 08:58:10
Ook wij gingen vrijdagnamiddag naar de kermis. Samen met het eerste leerjaar gingen we in het 'Fun House'. Zo klauterden we op bewegende trappen, klommen we door de draaiende ton, enz. Plezier verzekerd!

Schoolreis

UitstappenPosted by Juf Davinia Fri, June 02, 2017 06:21:26
Gisteren gingen het eerste tot en met het zesde leerjaar op schoolreis naar het pretpark 'Plopsaland De Panne' De weergoden waren ons heel gunstig gezind. Bovendien hadden we heel wat geluk met de wachtrijen. Deze waren heel beperkt zodat we op tal van attracties konden zitten: de supersplash, de draak, de koffiekopjes, de grote golf, de vleermuis, enz. Zowel de kinderen als de leerkrachten hebben er echt van genoten! Het was een superleuke, coole en amusante schoolreis! Dit merkt u wellicht ook wel aan de foto's. Op de terugreis lagen er al heel wat kinderen te slapen op de bus die volledig waren uitgeteld. Het beste bewijs van een geslaagde schoolreis...Sportdag

UitstappenPosted by Juf Davinia Thu, April 20, 2017 21:09:51
Vandaag trokken we met alle klassen van de lagere school naar de Gavers te Harelbeke voor onze jaarlijkse sportdag. Per graad kregen we andere activiteiten voorgeschoteld. Zo mochten het eerste en tweede leerjaar kajakken en een hindernissenparcours afleggen. Voordat we gingen kajakken hadden sommigen nog wat moeite met het vasthouden van hun peddel, maar nu hebben we dit volledig onder de knie! We genoten van het dobberen op het water met het heerlijke zonnetje in ons gezicht.
Iedereen zette ook tijdens het hindernissenparcours zijn beste beentje voor!
Na de picknick konden we nog even ravotten op het speelplein. Voldaan keerden we terug naar school!Lente in de Groene Long

UitstappenPosted by Juf Davinia Mon, March 13, 2017 18:38:28
Vandaag was het zover!
Deze namiddag trokken we vrolijk naar de Groene Long, vlakbij onze school.
We gingen op zoek naar het bewijs dat de lente begonnen is!
Kleine knopjes aan de bomen, krokusjes en narcissen, balkende ezels, mekkerende schaapjes en enthousiaste eenden en ganzen... In het water zochten we naar waterdiertjes, maar die waren wel heel erg klein. Gelukkig hadden we loepen bij om alles wat groter te zien!
Natuurlijk was er ook tijd om te spelen. In het speelbos kozen de jongens en de meisjes elk hun eigen kamp.
De namiddag vloog jammer genoeg voorbij... maar wat hebben we genoten van de lentezon en de buitenlucht!


Next »