Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Nog enkele kiekjes

Foto'sPosted by Juf Davinia Thu, May 31, 2018 21:22:05
Nog enkele kiekjes van de schoolreis...Vaderdag

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, May 18, 2018 06:28:18
Moederdag is nog maar juist voorbij, maar toch zijn we al volop aan het denken aan Vaderdag. We weten al precies welk cadeautje en kaartje we onze papa's willen geven! We zijn hier dan ook al aan begonnen. Dit lijkt misschien nog heel vroeg, maar dit zal er veel vlugger zijn dan we denken! Bovendien is het de dag voor Vaderdag, 9 juni, ook nog eens schoolfeest. Dit vraagt natuurlijk de nodige repetities en knutselwerk.
Natuurlijk gaan we nog niet al teveel verklappen. Op de foto's zie je de ene helft van de klas aan het werk, maar veel details zal je nog niet kunnen opmerkensmiley.

Donderdag kregen we een aangepaste turnles. Samen met het eerste leerjaar speelden we in onze grote zandbak. Dit vonden we eens heel leuk om te doen en bovendien konden we ook genieten van het zonnetje!
Techniekmobiel

Foto'sPosted by Juf Davinia Thu, March 01, 2018 16:26:18
Vorige week stond de techniekmobiel op ons domein. Vrijdagnamiddag was het dan ook ideaal om deze eens van naderbij te bekijken. We namen heel wat spulletjes mee naar onze klas en gingen aan het werk.
We bouwden allerlei grote constructies in de gang, gingen aan de slag met Knexx, Lego, Clics,...
Daarnaast bouwden we zelf ons eigen huisje met echt cement en een truweel. Iedereen vond dit superleuk om te doen! Het ene huisje was wel wat stabieler dan het andere. Ook waren er sommige groepjes die eventjes uit het oog verloren waren dat huizen ook wel deuren en ramen hebben smiley.
Iedereen was dolenthousiast. We hebben heel wat bijgeleerd door te experimenteren en zelf op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen. De juf heeft wel ons hier en daar bijgestuurd, maar het meeste moesten we zelf doen en uitzoeken.
Een geslaagde en leerrijke namiddag!Project stripverhalen

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, January 26, 2018 06:35:53
Deze week werkten we met de volledige lagere school rond het thema 'stripverhalen'. Maandag gingen de kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar muzisch aan de slag. Bij juf Nancy werden er strips bekeken, werd er een boekenlegger geknutseld en mochten de kinderen met klei een bepaald stripfiguur proberen boetseren. Bij juf Jessie werd er vooral gewerkt rond drama. De kinderen probeerden een stukje uit een stripverhaal na te spelen, wat toch nog niet zo evident is voor de kinderen van het 1ste leerjaar, maar ze hebben dit uitstekend gedaan! De resultaten hiervan kan je horen op ons forum vrijdagnamiddag.
In onze klas werd er een 'strippaspoort' gemaakt. De kinderen kozen een bepaald stripfiguur of bedachten er zelf één. Hiervan werd dan een tekening gemaakt. Dan moesten ze allerlei dingen over die personage bedenken en opschrijven: de familienaam, de voornaam, de leeftijd, hobby's, waar het personage goed in is, enz. Hoe gekker, hoe beter!
De beste wensen

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, December 22, 2017 10:06:08
De kinderen en de juf van het tweede leerjaar wenst iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar! Geniet van een welverdiende vakantie en we zien elkaar terug in 2018!Koning Winter

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, December 15, 2017 06:41:22
Koning Winter staat voor de deur en dit hebben we toch wel duidelijk gemerkt en gezien deze week. Voor de kinderen was dit uiteraard dolle pret. Er werden sneeuwmannen gemaakt, sneeuwballen gegooid, de slee werd mee gebracht naar school, er werd zelfs geprobeerd om iglo's te maken. Veel kinderen houden van de sneeuw, maar er zijn er toch ook heel wat die liever het zonnetje zien.
Binnenkort staat Kerstmis voor de deur. Onze klas is dan ook mooi versierd met een prachtige kerstboom, allerlei lichtjes, sneeuwmannetjes, enz. De kinderen vinden dit heel gezellig en af en toe doen we de lichten in onze klas eens uit om te genieten van deze gezellige sfeer.
In de les muzische vorming probeerden we een kerstboom te knutselen met behulp van de vorm van onze handen. Sommige kinderen gebruikten hiervoor wel twintig vormen om een mooie boom te maken. Daarna konden de kinderen hun boom vrij versieren met slingers, strikjes, balletjes, enz.
Uiteraard stond ook onze nieuwjaarsbrief op ons lijstje deze week, maar hierover gaan we nog niet veel verklappen.Sint en Piet in het land!

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, December 08, 2017 06:36:48
Maandagnamiddag kregen we hoog bezoek van Sinterklaas en twee van zijn Pieten. Ze kwamen aan in een prachtige limousine! Natuurlijk volgde daarna een klasbezoek. Sinterklaas haalde zijn grote boek tevoorschijn waarin de namen van alle kinderen stonden. We stonden ervan verbaasd dat hij zoveel van ons afwist. De Pieten deden ondertussen wel wat gek. Zo speelden ze met ons digitaal bord, zaten ze in de kasten, verwisselden ze de kaartjes van onze weekkalender en speelden ze zelfs met de gsm van onze juf.
We kregen allemaal wat lekkers en twee leuke klasspelen. Hiermee waren we natuurlijk heel blij!Voorlezen en groepswerk

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, December 01, 2017 06:38:43
Deze week hadden we het heel druk in het tweede leerjaar. Ook was onze werkweek wat anders dan gewoonlijk. Zo kregen we een aantal keer bezoek van de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Zij kwamen regelmatig een boek aan ons voorlezen. We moesten natuurlijk goed luisteren want nadien werden er vraagjes hierover gesteld! Het was wel superleuk, zowel voor de kinderen van het tweede als voor de oudere kinderen. Ze genoten ervan om dan precies eens zelf 'juf' of 'meester' te zijn.


Groepswerk komt ook steeds meer en meer aan bod in het tweede leerjaar. We worden vaak in groepjes verdeeld om allerlei taken of werkjes uit te voeren. Dit kunnen dan groepjes van 2 zijn, maar ook van 3 of 4. Soms kiest de juf voor ons, maar soms mogen we ook zelf kiezen. Dit lukt ons al aardig goed!Next »