Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

boekpromotie

MededelingenPosted by Juf Davinia Thu, October 04, 2018 13:09:51
Woensdagvoormiddag kwam Stefanie langs in onze klas. Dit is de boekenjuf die vorig schooljaar ook al op bezoek kwam. Ze stelde ons het boek 'Amigos' voor. De kinderen kwamen er al snel achter dat het woord 'amigos' een Spaans woord is. Sommigen uit onze klas konden zelfs al vlot enkele dingen zeggen in het Spaans! De juffen stonden ervan versteld!
Er was ook nog een verwerkingsopdracht hieraan verbonden. De kinderen moesten proberen om de speelplaats zo juist mogelijk na te tekenen. Dit werd gedaan op ons groot digitaal bord.

We kijken al volledig uit naar vrijdag. Dan staat er heel wat op het programma: zwemmen in de voormiddag en in de namiddag mogen we naar de kermis! 's Avonds kunnen de kinderen dan nog deelnemen aan de Ezelsjogging. Geniet van het verlengde weekend!

Welkom in het tweede leerjaar!

MededelingenPosted by Juf Davinia Thu, September 06, 2018 19:26:47
De eerste week in het tweede leerjaar zit er al bijna op! Wat is dit voorbij gevlogen! Maandag werden we door de juffen en meesters verwelkomd op de speelplaats, genoten we van een ontbijt, dansten we met de volledige school naar aanleiding van ons jaarthema 'vriendschap is...', gingen we samen met de kleuters en het eerste leerjaar kijken naar de opening van de verkeersdrempel en speelden we een groot vriendschapsspel.
Vanaf dinsdag begonnen we met het echte werk: lezen, rekenen, schrijven,... Er stonden gelukkig ook iets leukere activiteiten op het programma. Zo mochten we een tekening maken over de grote vakantie, een hand versieren waarmee we dan een grote vriendschapskring maakten, bladwijzers van dieren knutselen en we schreven zelfs al een dierenraadseltje. We hebben ons dus duidelijk niet verveeld deze week!

Heel wat foto's van de eerste schooldag vind je terug op onze Facebookpagina. Neem dus gerust ook daar een kijkje!
Drukke week

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, June 22, 2018 09:36:41
Deze week was het een drukke week in het tweede leerjaar: veel herhaling en toetsen stonden op het programma!
Donderdagnamiddag was er even tijd voor ontspanning. Het voetbaltornooi tussen de winnende ploeg van de leerlingen en de leerkrachten stond op het programma. Iedereen kreeg een sjaal en de kleuren rood, geel en zwart zagen we heel veel verschijnen!
Foto's van het voetbaltornooi kan je zien op de blog van juf Nancy.

De laatste weken

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, June 15, 2018 09:28:20
Nu Vaderdag en het schoolfeest voorbij zijn, zit het schooljaar er bijna op. Nu staan er nog heel wat herhalingsoefeningen en toetsen op het programma. Ook staan er nog heel wat leuke activiteiten gepland voor de komende twee weken...

Het schoolfeest van vorige zaterdag was een groot succes! De kinderen deden allemaal hun uiterste best voor het dansje dat ze de afgelopen weken hadden ingeoefend! Een dikke pluim voor hen! De foto's kan je terugvinden op onze Facebookpagina. Breng zeker een bezoekje!

Einde schooljaar in zicht...

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, May 25, 2018 06:30:47
Ook de maand mei zit er al bijna op. Toch wordt de maand juni nog heel druk voor ons! Zo is het schoolfeest en Vaderdag nog in zicht. Met ons cadeautje zijn we al volop bezig. Ook de repetities voor het schoolfeest zijn al gestart. Het thema hiervan is 'Disney'. Veel meer zullen we hierover nog niet verklappen want het is natuurlijk de bedoeling dat dit nog even een verrassing blijft!

Naast deze leuke activiteiten moet er ook wel nog heel wat gewerkt worden. De laatste nieuwe leerstof komt aan bod en er wordt nog heel veel herhaald want binnenkort staan de eindtoetsen voor de deur... We zullen ons dus nog even keihard moeten inzetten!
Tangram

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, March 23, 2018 09:01:19
Pasen komt steeds dichterbij. Dit is ook in onze klas te merken. In de muzische les donderdagnamiddag kregen we een ei verdeeld in verschillende stukken. Dit mochten we versieren naar eigen keuze. Nadien werden de stukjes uitgeknipt en moesten de kinderen een uitgekozen tangram hiermee maken.
Dit was echter niet altijd zo gemakkelijk als gedacht. Sommige kinderen hielden de verschillende stukjes bij om thuis nog wat verder te 'puzzelen'.
Vrijdag bekeken we ook al enkele toneelstukjes in verband met 'ziek zijn'. Maandag doen we hiermee verder.
In de namiddag kwam het derde leerjaar bij ons en werkten we in groepjes. Zo werden er dingen gebouwd, werd er gekookt, geknutseld,enz.Toneeltje

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, March 16, 2018 08:37:22
Deze week was het een korte week, maandag was het pedagogische studiedag.
De kinderen kregen deze week de opdracht om een toneeltje naar voren te brengen rond het thema 'ziek zijn'. Hiervoor mogen ze volgende week allerlei spulletjes meebrengen zoals een dokterstas, doktersspulletjes, kleren, een deken,... Dit is afhankelijk van welk soort toneeltje ze spelen.
De kinderen hebben alles zelf in elkaar gestoken, mochten kiezen met wie ze samenwerken,... We zijn al heel benieuwd naar het resultaat!Onze werkweek

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, February 23, 2018 09:28:24
We zijn er na de krokusvakantie weer volop tegen aangegaan in het tweede leerjaar. Zo zijn we in ons taalboek gestart met een nieuw thema, leerden we in de rekenles een nieuwe maal- en deeltafel aan, leerden we een nieuwe hoofdletter,...
Daarnaast hebben we ook weer enkele woordjes Frans bijgeleerd. In de wandelgangen horen we nu voortdurend: bonjour, merci, au revoir,...
Ook speelden we enkele leuke spelletjes met de nieuwe woorden.
We kijken al volop uit naar de volgende taalinitiatielies!Next »