Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Drukke week

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, June 22, 2018 09:36:41
Deze week was het een drukke week in het tweede leerjaar: veel herhaling en toetsen stonden op het programma!
Donderdagnamiddag was er even tijd voor ontspanning. Het voetbaltornooi tussen de winnende ploeg van de leerlingen en de leerkrachten stond op het programma. Iedereen kreeg een sjaal en de kleuren rood, geel en zwart zagen we heel veel verschijnen!
Foto's van het voetbaltornooi kan je zien op de blog van juf Nancy.

De laatste weken

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, June 15, 2018 09:28:20
Nu Vaderdag en het schoolfeest voorbij zijn, zit het schooljaar er bijna op. Nu staan er nog heel wat herhalingsoefeningen en toetsen op het programma. Ook staan er nog heel wat leuke activiteiten gepland voor de komende twee weken...

Het schoolfeest van vorige zaterdag was een groot succes! De kinderen deden allemaal hun uiterste best voor het dansje dat ze de afgelopen weken hadden ingeoefend! Een dikke pluim voor hen! De foto's kan je terugvinden op onze Facebookpagina. Breng zeker een bezoekje!

Einde schooljaar in zicht...

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, May 25, 2018 06:30:47
Ook de maand mei zit er al bijna op. Toch wordt de maand juni nog heel druk voor ons! Zo is het schoolfeest en Vaderdag nog in zicht. Met ons cadeautje zijn we al volop bezig. Ook de repetities voor het schoolfeest zijn al gestart. Het thema hiervan is 'Disney'. Veel meer zullen we hierover nog niet verklappen want het is natuurlijk de bedoeling dat dit nog even een verrassing blijft!

Naast deze leuke activiteiten moet er ook wel nog heel wat gewerkt worden. De laatste nieuwe leerstof komt aan bod en er wordt nog heel veel herhaald want binnenkort staan de eindtoetsen voor de deur... We zullen ons dus nog even keihard moeten inzetten!
Tangram

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, March 23, 2018 09:01:19
Pasen komt steeds dichterbij. Dit is ook in onze klas te merken. In de muzische les donderdagnamiddag kregen we een ei verdeeld in verschillende stukken. Dit mochten we versieren naar eigen keuze. Nadien werden de stukjes uitgeknipt en moesten de kinderen een uitgekozen tangram hiermee maken.
Dit was echter niet altijd zo gemakkelijk als gedacht. Sommige kinderen hielden de verschillende stukjes bij om thuis nog wat verder te 'puzzelen'.
Vrijdag bekeken we ook al enkele toneelstukjes in verband met 'ziek zijn'. Maandag doen we hiermee verder.
In de namiddag kwam het derde leerjaar bij ons en werkten we in groepjes. Zo werden er dingen gebouwd, werd er gekookt, geknutseld,enz.Toneeltje

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, March 16, 2018 08:37:22
Deze week was het een korte week, maandag was het pedagogische studiedag.
De kinderen kregen deze week de opdracht om een toneeltje naar voren te brengen rond het thema 'ziek zijn'. Hiervoor mogen ze volgende week allerlei spulletjes meebrengen zoals een dokterstas, doktersspulletjes, kleren, een deken,... Dit is afhankelijk van welk soort toneeltje ze spelen.
De kinderen hebben alles zelf in elkaar gestoken, mochten kiezen met wie ze samenwerken,... We zijn al heel benieuwd naar het resultaat!Onze werkweek

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, February 23, 2018 09:28:24
We zijn er na de krokusvakantie weer volop tegen aangegaan in het tweede leerjaar. Zo zijn we in ons taalboek gestart met een nieuw thema, leerden we in de rekenles een nieuwe maal- en deeltafel aan, leerden we een nieuwe hoofdletter,...
Daarnaast hebben we ook weer enkele woordjes Frans bijgeleerd. In de wandelgangen horen we nu voortdurend: bonjour, merci, au revoir,...
Ook speelden we enkele leuke spelletjes met de nieuwe woorden.
We kijken al volop uit naar de volgende taalinitiatielies!Toetsen

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, February 02, 2018 09:28:43
Deze week stonden er naar aanleiding van het rapport en oudercontact volgende week donderdag heel wat toetsen op het programma. De kinderen zetten allemaal hun beste beentje voor. De ene toets was natuurlijk wat gemakkelijker dan de andere.
We kregen deze week ook een leuke knutselopdracht. We zullen hier wel nog heel wat werk aan hebben. Per twee maken we een dubbelkop rond het thema 'Carnaval'.
Hiervoor zal heel wat inspiratie en fantasie nodig zijn!

Mededeling: De kinderen mogen vrijdag verkleed naar school komen!

Die gekke juffrouw Boggemog

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, January 19, 2018 08:35:24
Deze week werkten we verder rond het thema 'de kalender'. Aansluitend hierbij leerden we een gedicht over de gekke juffrouw Boggemog. Hieraan is er een taak verbonden. De kinderen kregen de opdracht om per twee het gedicht op een originele manier naar voren te brengen. Volgende week krijgen ze nog de tijd om hier aan te oefenen. De week van 29 januari is het dan zover. Elke dag komen er een paar groepjes aan bod. Hoe ze het naar voren brengen is om het even, ze mogen ook allerlei attributen hiervoor mee brengen. Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat!

Volgende week start in de lagere school de projectweek rond 'strips'. De kinderen mogen ook allerlei strips mee brengen naar de klas. Vrijdagnamiddag is het forum. Iedereen is welkom!

http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789462104013_lr.jpg

Next »