Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Tangram

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, March 23, 2018 09:01:19
Pasen komt steeds dichterbij. Dit is ook in onze klas te merken. In de muzische les donderdagnamiddag kregen we een ei verdeeld in verschillende stukken. Dit mochten we versieren naar eigen keuze. Nadien werden de stukjes uitgeknipt en moesten de kinderen een uitgekozen tangram hiermee maken.
Dit was echter niet altijd zo gemakkelijk als gedacht. Sommige kinderen hielden de verschillende stukjes bij om thuis nog wat verder te 'puzzelen'.
Vrijdag bekeken we ook al enkele toneelstukjes in verband met 'ziek zijn'. Maandag doen we hiermee verder.
In de namiddag kwam het derde leerjaar bij ons en werkten we in groepjes. Zo werden er dingen gebouwd, werd er gekookt, geknutseld,enz.Toneeltje

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, March 16, 2018 08:37:22
Deze week was het een korte week, maandag was het pedagogische studiedag.
De kinderen kregen deze week de opdracht om een toneeltje naar voren te brengen rond het thema 'ziek zijn'. Hiervoor mogen ze volgende week allerlei spulletjes meebrengen zoals een dokterstas, doktersspulletjes, kleren, een deken,... Dit is afhankelijk van welk soort toneeltje ze spelen.
De kinderen hebben alles zelf in elkaar gestoken, mochten kiezen met wie ze samenwerken,... We zijn al heel benieuwd naar het resultaat!Onze werkweek

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, February 23, 2018 09:28:24
We zijn er na de krokusvakantie weer volop tegen aangegaan in het tweede leerjaar. Zo zijn we in ons taalboek gestart met een nieuw thema, leerden we in de rekenles een nieuwe maal- en deeltafel aan, leerden we een nieuwe hoofdletter,...
Daarnaast hebben we ook weer enkele woordjes Frans bijgeleerd. In de wandelgangen horen we nu voortdurend: bonjour, merci, au revoir,...
Ook speelden we enkele leuke spelletjes met de nieuwe woorden.
We kijken al volop uit naar de volgende taalinitiatielies!Toetsen

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, February 02, 2018 09:28:43
Deze week stonden er naar aanleiding van het rapport en oudercontact volgende week donderdag heel wat toetsen op het programma. De kinderen zetten allemaal hun beste beentje voor. De ene toets was natuurlijk wat gemakkelijker dan de andere.
We kregen deze week ook een leuke knutselopdracht. We zullen hier wel nog heel wat werk aan hebben. Per twee maken we een dubbelkop rond het thema 'Carnaval'.
Hiervoor zal heel wat inspiratie en fantasie nodig zijn!

Mededeling: De kinderen mogen vrijdag verkleed naar school komen!

Die gekke juffrouw Boggemog

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, January 19, 2018 08:35:24
Deze week werkten we verder rond het thema 'de kalender'. Aansluitend hierbij leerden we een gedicht over de gekke juffrouw Boggemog. Hieraan is er een taak verbonden. De kinderen kregen de opdracht om per twee het gedicht op een originele manier naar voren te brengen. Volgende week krijgen ze nog de tijd om hier aan te oefenen. De week van 29 januari is het dan zover. Elke dag komen er een paar groepjes aan bod. Hoe ze het naar voren brengen is om het even, ze mogen ook allerlei attributen hiervoor mee brengen. Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat!

Volgende week start in de lagere school de projectweek rond 'strips'. De kinderen mogen ook allerlei strips mee brengen naar de klas. Vrijdagnamiddag is het forum. Iedereen is welkom!

http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789462104013_lr.jpg

De kalender

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, January 12, 2018 06:18:02
We zijn een nieuw jaar en dit is het ideale moment om nog eens extra stil te staan bij de kalender. Dit is dan ook meteen ons nieuw thema in de lessen wereldoriƫntatie. We leren over de verschillende soorten kalenders, de maanden van het jaar, wat er speciaal is aan iedere maand, de seizoenen, enz.
Zelfs in de lessen wiskunde en in de les muzische vorming stonden we hier extra bij stil. Zo knutselden we zelf onze eigen kalender. We zijn nog niet helemaal klaar, maar het resultaat mag gerust gezien worden. We gingen te werk met verschillende groottes van de cijfers '2018' en met het spatraam en de tandenborstel. We ontdekten dat er veel verschillende soorten kleuren ontstaan wanneer er over elkaar heen wordt gespat.
Het resultaat krijg je binnenkort te zien.
De bedoeling is om dan alle belangrijke data op deze kalender in te vullen.


Afbeeldingsresultaat voor 2018

Projectweek

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, September 22, 2017 06:17:19
Deze week werkt de lagere school rond het project 'milieu'. Ook in onze klas hebben we hier al heel wat over bij geleerd.
We leerden de verschillende soorten afval sorteren: wat moet in de pmd-zak, wat moet bij gft, wat is kga,... ?
We beseffen ook dat we onze afvalberg zo klein mogelijk moeten houden. We willen immers zo weinig mogelijk schade aanrichten aan onze natuur.
We leerden hier zelfs een gedicht over dat we vrijdagnamiddag zullen brengen op het forum.
Volgende week werken we nog wat verder rond dit project. Meer hierover later...


Afbeeldingsresultaat voor afval sorteren vuilbakken

Dolfje weerwolfje

MededelingenPosted by Juf Davinia Thu, September 07, 2017 21:19:43
De (voor)leesboeken van Dolfje weerwolfje staan in onze klas centraal. Juf leest ons regelmatig hieruit voor. We zijn nog maar slechts begonnen in het eerste boek en we zijn er nu al dol op! Wanneer er even tijd over is haasten we ons vlug naar de kring om nog vlug het volgende hoofdstuk te beluisteren.

Dolfje Weerwolfje Knuffel

Next »