Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Aan de slag met behangerslijm

VariaPosted by Juf Davinia Fri, November 17, 2017 08:36:48
Dinsdagvoormiddag trokken we samen met het eerste en derde leerjaar richting de Kubox om een voorstelling te bekijken van kleinkunstzanger 'Jan De Smet'. De toneelvoorstelling was helemaal anders dan de vorige jaren. Er werd heel wat gezongen en bewogen met allerlei muziekinstrumenten. Heel wat instrumenten waren voor ons onbekend, maar toch wel leuk om eens kennis mee te maken.




In de knutselles werkten we rond Sint en Piet. We knutselden een Pietje. Het lijfje hebben we al. Ook het hoofdje hebben we gemaakt met krantenpapier en behangerslijm. Hier was toch wel meer werk aan dan we dachten.
We zijn nog lang niet klaar. Volgende week werken we hier aan verder. De armpjes en de beentjes moeten nog worden gemaakt en natuurlijk moet hij ook nog oogjes, een neus, een mond, een muts en dergelijke krijgen.
We zijn al benieuwd naar het resultaat!












Repeteren

VariaPosted by Juf Davinia Fri, May 29, 2015 06:38:36
Repeteren, repeteren,
wie zijn best doet zal het leren.
Repeteren en studeren en proberen.
Niet te vlug, niet te traag,
naar omhoog en naar omlaag.
Al die sprankelende klanken,
oh die hoor ik toch zo graag.

Dit liedje van Samson en Gert sluit uitstekend aan bij wat wij deze week hebben gedaan. We oefenden regelmatig ons liedje in voor het schoolfeest dat stilaan dichterbij bijkomt.
Natuurlijk hebben we ook nog heel wat gewerkt. Heel wat leerstof werd herhaald en nog eens grondig ingeoefend. Donderdagnamiddag hebben we ons sportiefste beentje voor gezet in het sportpark bij meester Stijn.


Beroepen en klusjes

VariaPosted by Juf Davinia Fri, March 06, 2015 06:28:38
Vorige week en deze week hadden we het in de lessen wereldoriƫntatie over 'beroepen en klusjes'. We leerden hier heel wat over bij, zowel over de beroepen nu als over de beroepen vroeger. We maakten kennis met de mijnwerker, de barbier, de lantaarnopsteker, de bellenman, enz. We schrokken er toch wel wat van dat vroeger alles anders was dan nu. Ook stonden we even stil bij de school van vroeger. Toen hadden de kinderen veel minder dan nu.
Iedereen toonde heel veel interesse in dit thema. We konden er wel uren over praten.



Sinterklaas

VariaPosted by Juf Davinia Fri, December 05, 2014 07:18:36
Deze week kregen de kinderen reeds enkele proefjes. De kinderen krijgen dan een kleine toets over de leerstof die we tot nu toe hebben gezien.
Donderdagnamiddag gingen we creatief aan de slag. We maakten een knutselwerkje rond Sinterklaas en Zwarte Piet. Het werd een soort memobord. Het resultaat hiervan kan je zien op de foto onderaan. Daarna kregen we nog een uurtje sport van meester Stijn.
Daarnaast mochten we donderdag ook een nieuw kindje verwelkomen in onze klas. We doen dan ook allemaal ons uiterste best om haar zo goed mogelijk te helpen.




Er was eens het leven...

VariaPosted by Juf Davinia Thu, November 06, 2014 20:11:59
Deze week werkten we uitgebreid rond voeding. Aansluitend hierbij hadden we het vandaag over het gebit. Aan de hand van een filmpje leerden we hierover heel wat bij. Zo weten we nu dat we met onze tong vier smaken kunnen waarnemen: zoet, zout, bitter en zuur. Ook kunnen wij nu uitleggen hoe een gaatje ontstaat, wat microben en bacteriƫn zijn, wat het nut is van tanden poetsen, enz. Bovendien vonden we het wel grappig om de 'slechte' mannetjes aan het werk te zien in het filmpje.








Werken in de klas

VariaPosted by Juf Davinia Thu, September 25, 2014 12:18:37
In de maand september herhalen we volop de leerstof van het eerste leerjaar. Deze week oefenden we de brugoefeningen tot 20 super goed in! Deze hebben we nu al heel goed onder de knie! Binnenkort zullen we starten aan de symbolen 'maal' en 'gedeeld door'. Spannend! Iedereen kijkt er al naar uit om de eerste maal- en deeltafel aan te leren.
In de lessen taal stonden we nog eens grondig stil bij klinkers en medeklinkers. Ook leerden we onze allereerste hoofdletter schrijven, namelijk de hoofdletter 'I'.