Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

boekpromotie Mededelingen

Posted by Juf Davinia Thu, October 04, 2018 13:09:51

Woensdagvoormiddag kwam Stefanie langs in onze klas. Dit is de boekenjuf die vorig schooljaar ook al op bezoek kwam. Ze stelde ons het boek 'Amigos' voor. De kinderen kwamen er al snel achter dat het woord 'amigos' een Spaans woord is. Sommigen uit onze klas konden zelfs al vlot enkele dingen zeggen in het Spaans! De juffen stonden ervan versteld!
Er was ook nog een verwerkingsopdracht hieraan verbonden. De kinderen moesten proberen om de speelplaats zo juist mogelijk na te tekenen. Dit werd gedaan op ons groot digitaal bord.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageWe kijken al volledig uit naar vrijdag. Dan staat er heel wat op het programma: zwemmen in de voormiddag en in de namiddag mogen we naar de kermis! 's Avonds kunnen de kinderen dan nog deelnemen aan de Ezelsjogging. Geniet van het verlengde weekend!

Welkom in het tweede leerjaar! Mededelingen

Posted by Juf Davinia Thu, September 06, 2018 19:26:47

De eerste week in het tweede leerjaar zit er al bijna op! Wat is dit voorbij gevlogen! Maandag werden we door de juffen en meesters verwelkomd op de speelplaats, genoten we van een ontbijt, dansten we met de volledige school naar aanleiding van ons jaarthema 'vriendschap is...', gingen we samen met de kleuters en het eerste leerjaar kijken naar de opening van de verkeersdrempel en speelden we een groot vriendschapsspel.
Vanaf dinsdag begonnen we met het echte werk: lezen, rekenen, schrijven,... Er stonden gelukkig ook iets leukere activiteiten op het programma. Zo mochten we een tekening maken over de grote vakantie, een hand versieren waarmee we dan een grote vriendschapskring maakten, bladwijzers van dieren knutselen en we schreven zelfs al een dierenraadseltje. We hebben ons dus duidelijk niet verveeld deze week!

Heel wat foto's van de eerste schooldag vind je terug op onze Facebookpagina. Neem dus gerust ook daar een kijkje!


Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Drukke week Mededelingen

Posted by Juf Davinia Fri, June 22, 2018 09:36:41

Deze week was het een drukke week in het tweede leerjaar: veel herhaling en toetsen stonden op het programma!
Donderdagnamiddag was er even tijd voor ontspanning. Het voetbaltornooi tussen de winnende ploeg van de leerlingen en de leerkrachten stond op het programma. Iedereen kreeg een sjaal en de kleuren rood, geel en zwart zagen we heel veel verschijnen!
Foto's van het voetbaltornooi kan je zien op de blog van juf Nancy.

De laatste weken Mededelingen

Posted by Juf Davinia Fri, June 15, 2018 09:28:20

Nu Vaderdag en het schoolfeest voorbij zijn, zit het schooljaar er bijna op. Nu staan er nog heel wat herhalingsoefeningen en toetsen op het programma. Ook staan er nog heel wat leuke activiteiten gepland voor de komende twee weken...

Het schoolfeest van vorige zaterdag was een groot succes! De kinderen deden allemaal hun uiterste best voor het dansje dat ze de afgelopen weken hadden ingeoefend! Een dikke pluim voor hen! De foto's kan je terugvinden op onze Facebookpagina. Breng zeker een bezoekje!

Nog enkele kiekjes Foto's

Posted by Juf Davinia Thu, May 31, 2018 21:22:05

Nog enkele kiekjes van de schoolreis...

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Schoolreis Uitstappen

Posted by Juf Davinia Thu, May 31, 2018 21:04:43

Donderdag gingen het eerste en tweede leerjaar op schoolreis. We gingen deze keer niet naar een pretpark of dierentuin, maar we trokken richting Aalbeke naar 'Avanco Adventure'. We wisten zelf niet zo goed wat ons te wachten stond, alleen dat het heel avontuurlijk zou zijn. En dit was het ook zeker en vast...
Toen we toekwamen zat het weer ons niet zo goed mee, maar dit hield ons niet tegen om er een keileuke dag van te maken. We startten met het hoogteparcours waarbij we vastgeklikt werden en er heel wat klauterwerk aan te pas kwam. Sommigen hebben echt hun hoogtevrees overwonnen en konden het hele parcours afleggen. Anderen hadden wat meer schrik, maar iedereen heeft het toch geprobeerd wat uiteindelijk het belangrijkste is!
Blog imageBlog image
Daarna waagden we de sprong over het water. Dit leek toch wat moeilijker dan verwacht. De meeste kinderen bereikten de overkant. Sommigen waren toch al wat nat, maar met het warme weer was dit heel vlug opgedroogd. Tijdens deze activiteiten hebben we toch wel heel wat afgelachen!

Blog imageBlog image
Na het afleggen van een iets gemakkelijker parcours waarbij er ook sluipoefeningen aan te pas kwamen, was het tijd voor de speleobox. Het was daarbinnen behoorlijk warm, maar de meesten durfden dit te doen en haalden de uitgang.

Blog imageBlog imageBlog image
Na het middageten trokken we naar het modderparcours, waar er modder in overvloed was. Iedereen zag er heel vies uit, maar vond dit ook heel leuk om te doen.
Blog imageBlog imageBlog image
Daarna trokken we richting de 'pamperpaal'. We moesten proberen om bovenaan op de paal recht te staan. Helaas zijn we daar niet in geslaagd, maar iedereen klom wel behoorlijk hoog.

Blog imageBlog image
Op het einde van de dag was het tijd voor een verfrissing in het water. Dit was heel leuk en zo konden we ons eigenlijk ook een beetje 'wassen' na het supervuile modderparcours.

Blog imageBlog imageBlog image
Het was een superleuke dag! We zagen er wel heel vies uit, maar hebben ons wel heel goed geamuseerd!

Blog image

Einde schooljaar in zicht...Mededelingen

Posted by Juf Davinia Fri, May 25, 2018 06:30:47

Ook de maand mei zit er al bijna op. Toch wordt de maand juni nog heel druk voor ons! Zo is het schoolfeest en Vaderdag nog in zicht. Met ons cadeautje zijn we al volop bezig. Ook de repetities voor het schoolfeest zijn al gestart. Het thema hiervan is 'Disney'. Veel meer zullen we hierover nog niet verklappen want het is natuurlijk de bedoeling dat dit nog even een verrassing blijft!

Naast deze leuke activiteiten moet er ook wel nog heel wat gewerkt worden. De laatste nieuwe leerstof komt aan bod en er wordt nog heel veel herhaald want binnenkort staan de eindtoetsen voor de deur... We zullen ons dus nog even keihard moeten inzetten!
VaderdagFoto's

Posted by Juf Davinia Fri, May 18, 2018 06:28:18

Moederdag is nog maar juist voorbij, maar toch zijn we al volop aan het denken aan Vaderdag. We weten al precies welk cadeautje en kaartje we onze papa's willen geven! We zijn hier dan ook al aan begonnen. Dit lijkt misschien nog heel vroeg, maar dit zal er veel vlugger zijn dan we denken! Bovendien is het de dag voor Vaderdag, 9 juni, ook nog eens schoolfeest. Dit vraagt natuurlijk de nodige repetities en knutselwerk.
Natuurlijk gaan we nog niet al teveel verklappen. Op de foto's zie je de ene helft van de klas aan het werk, maar veel details zal je nog niet kunnen opmerkensmiley.

Donderdag kregen we een aangepaste turnles. Samen met het eerste leerjaar speelden we in onze grote zandbak. Dit vonden we eens heel leuk om te doen en bovendien konden we ook genieten van het zonnetje!


Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image