Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Genieten van het zonnetje! Foto's

Posted by Juf Davinia Thu, May 23, 2019 19:25:34

Deze week zijn we volop bezig geweest met het inoefenen van de maal- en deeltafels. Hiervoor gebruikten we de I-pads, de computers, de koordtafels, de domino's, enz. We spelen nu ook vaak met de volledige klas de 'tafelbingo'. Altijd spannend wie er zal winnen!

Doordat meester Stijn donderdag met de kleuters mee was op sportdag speelden we een uurtje buiten. Iedereen genoot van het heerlijk weertje en kon op deze manier ook zijn gedachten wat verzetten, want... binnenkort staat ons een heel drukke periode te wachten met de vele herhalingslessen en toetsen!

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

drukke tijdenMededelingen

Posted by Juf Davinia Fri, May 17, 2019 08:39:18

Nu we de drukke periode periode van de vele repetities en het knutselen van de cadeautjes voor onze mama's achter de rug hebben, kunnen we ons weer volop concentreren op de leerstof. Dit is toch wel nodig want het einde van het schooljaar raakt stilaan in zicht...
Donderdag gingen we een kijkje nemen in de vernieuwde bib en mochten we genieten van een voorleesmoment uit het boek 'Superjuffie' geschreven door Janneke Schotveld. Ook deden we die dag enkele proefjes rond chocolade, want hier hebben we de voorbije weken heel wat over geleerd. We leerden aan de hand van het maken van 'chocoladepralines met gepofte rijstcornflakes' wat smelten en stollen is. En ze smaakten overheerlijk...!

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Drukke week Mededelingen

Posted by Juf Davinia Fri, March 29, 2019 09:13:52

Deze week werden de maal- en deeltafels grondig ingeoefend. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de computers, de IPads, het digitaal bord, de tafelbingo's, de koordtafels, het wasknijperspel, enz. Dit vond iedereen natuurlijk superleuk en bovendien hebben we op deze manier de geziene tafels eens grondig herhaald.
In de lessen wereldoriëntatie werkten we verder rond het thema 'beroepen'. We deden een 'beroepencarrousel'. Dit werd afgesloten met een leuk kwartetspel.
Donderdagnamiddag gingen we met meester Stijn naar het sportpark. Daar kwamen de balvaardigheden aan bod: botsen, gooien,...
In de knutselles begonnen we met het maken van pomponnetjes. Resultaten hiervan krijg je nog later te zien!

Graag wil ik ook een oproep doen: Wie bokalen heeft mag deze gerust meegeven. Dit mogen verschillende vormen zijn (liefst uitgewassen en zonder etiket erop). Dank bij voorbaat hiervoor!

Blog image

Budascoop Uitstappen

Posted by Juf Davinia Fri, March 22, 2019 06:24:58

Vorige vrijdag gingen we samen met het eerste leerjaar naar de Budascoop in Kortrijk. We keken naar de film 'De grote boze vos en andere verhalen'. Dit waren drie verhalen die zich afspelen in en rond een boerderij op het platteland. Met een vleugellamme ooievaar op het erf, moeten een eend en een konijn zelf een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje?
Blog image
Blog imageBlog image

We gingen met onze pyjama aan, want die dag was het de Nationale pyjamadag. Die dag steunen we eens extra de vele kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen wegens langdurige ziekte. Zelf kregen we op school hier een aantal jaren geleden mee te maken en dit liet toch een diepe indruk na!

BeroepenMededelingen

Posted by Juf Davinia Fri, March 22, 2019 06:03:59

De voorbije twee weken werkten we in de lagere school rond het thema 'beroepen'. Naar aanleiding hiervan maakten we kennis met een aantal beroepen. Er kwamen enkele mensen naar onze school om hun beroep wat uitgebreider uit de doeken te doen: een politieagent, een muzikante die doedelzak speelt, een musicaldanseres, een kapster met een aantal studenten, een verpleegster en een yogalerares. Zelfs een topvoetballer, Patrick Goots, beter bekend als Patje Boem Boem, kwam over zijn voetbalcarrière vertellen. Dit was voor de kinderen een topdag! Hierbij dan ook een welgemeende dank je wel aan de mensen die dit realiseerbaar maakten!
Ook werd er deze week heel wat bewogen in het tweede leerjaar. De banken werden meermaals langs de kant geschoven en onze beste dansbenen werden boven gehaald.
Benieuwd om dit alles te zien? Kom dan zeker een kijkje nemen naar ons forum deze namiddag! Wij kijken er alvast naar uit!
ValentijnWerkjes

Posted by Juf Davinia Fri, February 22, 2019 09:37:35

Vorige week donderdag was het Valentijn. Naar aanleiding hiervan knutselden we ook met hartjes. We oefenden vooral het knippen eens goed in. De kinderen kregen eerst allerlei vormen van hartjes. Deze moesten zo mooi mogelijk uitgeknipt worden op de lijntjes. Daarna moesten de nodige hartjes overgetekend en uitgeknipt worden op verschillende soorten gekleurd papier. De kinderen moesten zelf kijken hoeveel hartjes en welke hartjes ze precies nodig hadden. Kleuren en dergelijke mochten ze zelf kiezen. Aan de hand van een blad die ze van de juf hadden gekregen konden ze dan met de hartjes het gekozen diertje maken. Sommige kinderen kozen voor een pinguïn, andere voor een konijn, nog andere voor een bij, enz. Maandag werkten we onze diertjes af...
Onze 'hartendiertjes' kan je bewonderen aan ons raam!


Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageKnuffeldagMededelingen

Posted by Juf Davinia Fri, February 22, 2019 09:07:38

Maandag was het 'knuffeldag' bij ons op school. Tal van kinderen brachten hun favoriete knuffeldier mee. Tijdens de speeltijd mochten ze hiermee spelen en tijdens de les keken de knuffels mee of we wel flink aan het werk waren.

Blog image


Onze eerste 'echte' spreekbeurt Mededelingen

Posted by Juf Davinia Fri, February 15, 2019 05:55:26

Deze week kregen we van onze juf de opdracht om een 'echte' spreekbeurt te maken. We wisten niet zo goed wat dit inhield, maar de juf heeft ons dit duidelijk uitgelegd. Een spreekbeurt lijkt eigenlijk wat op een vertelmoment in de kring. Het is belangrijk dat we iets naar voren brengen op een duidelijke en verstaanbare manier zonder al teveel voor te lezen.
Onze eerste spreekbeurt in het tweede leerjaar zal gaan over 'mijn familie'. Later komen we hier in onze lessen wereldoriëntatie nog op terug. Het is de bedoeling dat we iets meer te weten komen over elkanders familie. De kinderen mogen hiervoor allerlei materiaal meebrengen. Dit kunnen foto's zijn, een beertje waar ze een mooie herinnering aan hebben, een armbandje, een soort stamboom, enz. Ook kan er gebruikt worden gemaakt van ons digibord voor kinderen die foto's digitaal hebben staan. Het is natuurlijk altijd aangenamer luisteren naar een spreekbeurt met wat attributen dan wanneer er helemaal niets is. Bovendien is dit voor de kinderen al een pak gemakkelijker om te vertellen.
Volgende week donderdag en vrijdag mogen de leerlingen dan hun spreekbeurt naar voren brengen in de klas. De juf kijkt er in ieder geval al naar uit!

Blog image