Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

De tweede week Werkjes

Posted by Juf Davinia Fri, September 13, 2019 08:40:44

We zijn het inmiddels al goed gewoon in het tweede leerjaar! We maakten kennis met Kweetet en Bingel. Ieder van ons kreeg hiervoor een code. Onze klas werd in twee groepen verdeeld: de ene groep moest rekenen bij de juf en de andere groep kreeg de kans om via de computer of I-pad het rekenen, via Kweetet in te oefenen. De kinderen kunnen dit ook thuis doen. De inloggegevens hiervoor kan je terug vinden in de agenda. Dit is natuurlijk geen verplichting, maar oefening baart kunst...
In de muzische les konden de kinderen kiezen om hun ballon te spatten of te blazen. We kwamen tot de ontdekking dat wanneer twee kleuren zich mengen een nieuw kleur ontstaat. De resultaten mogen er dan ook zeker en vast zijn! Het is een echt kunstwerkje! Volgende week werken we dit verder af.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Welkom in het tweede leerjaar! Mededelingen

Posted by Juf Davinia Fri, September 06, 2019 08:40:02

Welkom in het tweede leerjaar!

De eerste week van het schooljaar is als het ware voorbij gevlogen. Maandag begonnen we het nieuwe schooljaar met een heerlijk ontbijt in het zonnetje met de volledige lagere school. Daarna maakten we afspraken voor het komende schooljaar en kregen we zelfs al een klein reken- en schrijflesje. Het laatste uurtje van de dag sloten we af met sociale vaardigheden. Het thema is 'iedereen is BIJzonder'. Ieder van ons heeft zijn eigen talenten en als we onze talenten samenbundelen staan we samen sterk! Onze lessen wereldoriëntatie sluiten hierbij aan. We kwamen al heel wat te weten over de bloemen en de bijen. Onze klasfoto hieronder spreekt dan ook voor zich!


Blog imageToetsenMededelingen

Posted by Juf Davinia Fri, June 21, 2019 10:16:28

Deze week was het heel hard werken! We maakten heel wat toetsen... Tussendoor vonden we het wel leuk om te genieten van elkanders spreekbeurt. De opdracht was om onze droomvakantie aan elkaar voor te stellen. Iedereen had hier zijn uiterste best voor gedaan. Zo waren er kinderen die ons meenamen naar Spanje, Duitsland, Nederland, Marokko, Kroatië en zelfs Dubai. Ook hadden hadden de kinderen allerlei prenten, foto's, spulletjes mee en er waren er zelfs een aantal die een PowerPoint hadden gemaakt. Super!

Dramales Foto's

Posted by Juf Davinia Fri, June 14, 2019 09:28:59

Donderdag had de juf kaartjes bij zich. Het waren drie soorten kaartjes: de wie-wat-waar kaarten. We mochten er ééntje van trekken en dan proberen het woord uit te beelden. Nadien werden we in groepjes van drie kinderen verdeeld en mochten we per groepje een kaartje van elke soort trekken. Met die kaarten moesten we een toneeltje maken. De toeschouwers moesten proberen raden over welke drie woorden het toneeltje ging. Er waren soms grappige combinaties. Bijvoorbeeld: bakker - stelen - in het ziekenhuis.
De kinderen vonden dit wel heel leuk en vroegen al meteen om dit dan nog eens te spelen. Misschien de laatste week van het schooljaar of wie weet volgend schooljaar...

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

SchoolreisFoto's

Posted by Juf Davinia Fri, June 14, 2019 09:22:10

Enkele foto's van onze schoolreis naar de Efteling. Het was een lange, maar supertoffe dag!

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

BuitenlesdagFoto's

Posted by Juf Davinia Fri, June 14, 2019 09:16:23

27 mei vond de buitenlesdag plaats voor de volledige school. We zochten een leuk plekje uit, dichtbij onze klas, en verhuisden onze spullen naar buiten. We deden een leuk taalspel om onze geziene spellingsregels nog eens extra goed in te oefenen. Daarna speelden we met de volledige klas de maaltafelbingo. Na het niveaulezen gingen we creatief aan de slag. We werden in twee groepen verdeeld, afhankelijk van wie welk Vaderdagcadeau had gekozen. De ene groep ging aan het werk met verf, spatraam en tandenborstel en spatte. De andere groep versierde hun das en hemdje naar vrije keuze. Iedereen vond dit heel leuk! In de namiddag werden ook de levensbeschouwelijke vakken buiten gegeven. Als afsluiter werd er met de lagere school een leuk spel gespeeld rond sociale vaardigheden. Ons nieuwe thema is: vriendschap is... elkaar aanmoedigen! Hieraan zullen we blijven werken, zeker met de toetsenperiode in het verschiet!
Hieronder nog enkele kiekjes van die dag.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Alles op wieltjes Foto's

Posted by Juf Davinia Fri, June 14, 2019 09:01:34

24 mei was het de 'alles op wieltjesdag' voor het tweede en vijfde leerjaar. Gelukkig was het toen supermooi weer! Hieronder kan je enkele kiekjes zien van deze dag.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Genieten van het zonnetje! Foto's

Posted by Juf Davinia Thu, May 23, 2019 19:25:34

Deze week zijn we volop bezig geweest met het inoefenen van de maal- en deeltafels. Hiervoor gebruikten we de I-pads, de computers, de koordtafels, de domino's, enz. We spelen nu ook vaak met de volledige klas de 'tafelbingo'. Altijd spannend wie er zal winnen!

Doordat meester Stijn donderdag met de kleuters mee was op sportdag speelden we een uurtje buiten. Iedereen genoot van het heerlijk weertje en kon op deze manier ook zijn gedachten wat verzetten, want... binnenkort staat ons een heel drukke periode te wachten met de vele herhalingslessen en toetsen!

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image