Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Voorlezen en groepswerk

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, December 01, 2017 06:38:43
Deze week hadden we het heel druk in het tweede leerjaar. Ook was onze werkweek wat anders dan gewoonlijk. Zo kregen we een aantal keer bezoek van de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Zij kwamen regelmatig een boek aan ons voorlezen. We moesten natuurlijk goed luisteren want nadien werden er vraagjes hierover gesteld! Het was wel superleuk, zowel voor de kinderen van het tweede als voor de oudere kinderen. Ze genoten ervan om dan precies eens zelf 'juf' of 'meester' te zijn.

Groepswerk komt ook steeds meer en meer aan bod in het tweede leerjaar. We worden vaak in groepjes verdeeld om allerlei taken of werkjes uit te voeren. Dit kunnen dan groepjes van 2 zijn, maar ook van 3 of 4. Soms kiest de juf voor ons, maar soms mogen we ook zelf kiezen. Dit lukt ons al aardig goed!