Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Koning Winter

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, December 15, 2017 06:41:22
Koning Winter staat voor de deur en dit hebben we toch wel duidelijk gemerkt en gezien deze week. Voor de kinderen was dit uiteraard dolle pret. Er werden sneeuwmannen gemaakt, sneeuwballen gegooid, de slee werd mee gebracht naar school, er werd zelfs geprobeerd om iglo's te maken. Veel kinderen houden van de sneeuw, maar er zijn er toch ook heel wat die liever het zonnetje zien.
Binnenkort staat Kerstmis voor de deur. Onze klas is dan ook mooi versierd met een prachtige kerstboom, allerlei lichtjes, sneeuwmannetjes, enz. De kinderen vinden dit heel gezellig en af en toe doen we de lichten in onze klas eens uit om te genieten van deze gezellige sfeer.
In de les muzische vorming probeerden we een kerstboom te knutselen met behulp van de vorm van onze handen. Sommige kinderen gebruikten hiervoor wel twintig vormen om een mooie boom te maken. Daarna konden de kinderen hun boom vrij versieren met slingers, strikjes, balletjes, enz.
Uiteraard stond ook onze nieuwjaarsbrief op ons lijstje deze week, maar hierover gaan we nog niet veel verklappen.