Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Project stripverhalen

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, January 26, 2018 06:35:53
Deze week werkten we met de volledige lagere school rond het thema 'stripverhalen'. Maandag gingen de kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar muzisch aan de slag. Bij juf Nancy werden er strips bekeken, werd er een boekenlegger geknutseld en mochten de kinderen met klei een bepaald stripfiguur proberen boetseren. Bij juf Jessie werd er vooral gewerkt rond drama. De kinderen probeerden een stukje uit een stripverhaal na te spelen, wat toch nog niet zo evident is voor de kinderen van het 1ste leerjaar, maar ze hebben dit uitstekend gedaan! De resultaten hiervan kan je horen op ons forum vrijdagnamiddag.
In onze klas werd er een 'strippaspoort' gemaakt. De kinderen kozen een bepaald stripfiguur of bedachten er zelf één. Hiervan werd dan een tekening gemaakt. Dan moesten ze allerlei dingen over die personage bedenken en opschrijven: de familienaam, de voornaam, de leeftijd, hobby's, waar het personage goed in is, enz. Hoe gekker, hoe beter!