Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Vaderdag

Foto'sPosted by Juf Davinia Fri, May 18, 2018 06:28:18
Moederdag is nog maar juist voorbij, maar toch zijn we al volop aan het denken aan Vaderdag. We weten al precies welk cadeautje en kaartje we onze papa's willen geven! We zijn hier dan ook al aan begonnen. Dit lijkt misschien nog heel vroeg, maar dit zal er veel vlugger zijn dan we denken! Bovendien is het de dag voor Vaderdag, 9 juni, ook nog eens schoolfeest. Dit vraagt natuurlijk de nodige repetities en knutselwerk.
Natuurlijk gaan we nog niet al teveel verklappen. Op de foto's zie je de ene helft van de klas aan het werk, maar veel details zal je nog niet kunnen opmerkensmiley.

Donderdag kregen we een aangepaste turnles. Samen met het eerste leerjaar speelden we in onze grote zandbak. Dit vonden we eens heel leuk om te doen en bovendien konden we ook genieten van het zonnetje!
Moederdag

WerkjesPosted by Juf Davinia Mon, May 14, 2018 20:22:19
Nu Moederdag voorbij is kunnen we enkele kiekjes op de blog zetten van onze werkjes. We konden dit nog niet eerder doen want alles moest toch nog een beetje een verrassing blijven...
Hopelijk beleefden alle mama's een fijne Moederdag en was iedereen superblij met het geschenkje en kaartje! We hebben in ieder geval ons uiterste best gedaan om er iets moois van te maken!Tangram

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, March 23, 2018 09:01:19
Pasen komt steeds dichterbij. Dit is ook in onze klas te merken. In de muzische les donderdagnamiddag kregen we een ei verdeeld in verschillende stukken. Dit mochten we versieren naar eigen keuze. Nadien werden de stukjes uitgeknipt en moesten de kinderen een uitgekozen tangram hiermee maken.
Dit was echter niet altijd zo gemakkelijk als gedacht. Sommige kinderen hielden de verschillende stukjes bij om thuis nog wat verder te 'puzzelen'.
Vrijdag bekeken we ook al enkele toneelstukjes in verband met 'ziek zijn'. Maandag doen we hiermee verder.
In de namiddag kwam het derde leerjaar bij ons en werkten we in groepjes. Zo werden er dingen gebouwd, werd er gekookt, geknutseld,enz.Toneeltje

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, March 16, 2018 08:37:22
Deze week was het een korte week, maandag was het pedagogische studiedag.
De kinderen kregen deze week de opdracht om een toneeltje naar voren te brengen rond het thema 'ziek zijn'. Hiervoor mogen ze volgende week allerlei spulletjes meebrengen zoals een dokterstas, doktersspulletjes, kleren, een deken,... Dit is afhankelijk van welk soort toneeltje ze spelen.
De kinderen hebben alles zelf in elkaar gestoken, mochten kiezen met wie ze samenwerken,... We zijn al heel benieuwd naar het resultaat!Het vissenhospitaal

WerkjesPosted by Juf Davinia Thu, March 08, 2018 15:33:01
In de lessen wereldoriƫntatie werken we rond het thema 'ziek zijn'. Dit kwam ook terug in onze les muzische vorming. We luisterden naar het gedicht 'het vissenhospitaal' van Annie MG Schmidt. Nadien bekeken we allerlei soorten vissen en bespraken we de vorm, de grootte, de kleur, de textuur,...
Daarna experimenteerden we met klei. Zo moesten we de vorm van de bol klei veranderen, de textuur veranderen,... Dan was het tijd voor het echte werk. We kregen de opdracht om een zieke vis te maken uit klei. Sommigen kozen ervoor om een stukje van zijn vin weg te laten, een oogje weg te laten, de vis waterpokken te geven, enz. Er is zelfs jammer genoeg een vis gesneuveld in het vissenhospitaal. Hij was helaas niet meer te redden. Hij was in allemaal verschillende stukjes 'gehakt' smiley.
Iedereen vond het superleuk om nog eens aan het werk te gaan met klei!Techniekmobiel

Foto'sPosted by Juf Davinia Thu, March 01, 2018 16:26:18
Vorige week stond de techniekmobiel op ons domein. Vrijdagnamiddag was het dan ook ideaal om deze eens van naderbij te bekijken. We namen heel wat spulletjes mee naar onze klas en gingen aan het werk.
We bouwden allerlei grote constructies in de gang, gingen aan de slag met Knexx, Lego, Clics,...
Daarnaast bouwden we zelf ons eigen huisje met echt cement en een truweel. Iedereen vond dit superleuk om te doen! Het ene huisje was wel wat stabieler dan het andere. Ook waren er sommige groepjes die eventjes uit het oog verloren waren dat huizen ook wel deuren en ramen hebben smiley.
Iedereen was dolenthousiast. We hebben heel wat bijgeleerd door te experimenteren en zelf op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen. De juf heeft wel ons hier en daar bijgestuurd, maar het meeste moesten we zelf doen en uitzoeken.
Een geslaagde en leerrijke namiddag!Onze werkweek

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, February 23, 2018 09:28:24
We zijn er na de krokusvakantie weer volop tegen aangegaan in het tweede leerjaar. Zo zijn we in ons taalboek gestart met een nieuw thema, leerden we in de rekenles een nieuwe maal- en deeltafel aan, leerden we een nieuwe hoofdletter,...
Daarnaast hebben we ook weer enkele woordjes Frans bijgeleerd. In de wandelgangen horen we nu voortdurend: bonjour, merci, au revoir,...
Ook speelden we enkele leuke spelletjes met de nieuwe woorden.
We kijken al volop uit naar de volgende taalinitiatielies!Toetsen

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, February 02, 2018 09:28:43
Deze week stonden er naar aanleiding van het rapport en oudercontact volgende week donderdag heel wat toetsen op het programma. De kinderen zetten allemaal hun beste beentje voor. De ene toets was natuurlijk wat gemakkelijker dan de andere.
We kregen deze week ook een leuke knutselopdracht. We zullen hier wel nog heel wat werk aan hebben. Per twee maken we een dubbelkop rond het thema 'Carnaval'.
Hiervoor zal heel wat inspiratie en fantasie nodig zijn!

Mededeling: De kinderen mogen vrijdag verkleed naar school komen!

Next »