Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

De voorbije schoolweek

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, January 18, 2019 09:27:38
Vandaag is het eindelijk zover! De leerlingen stellen het gedicht van 'die gekke juffrouw Boggemog' voor aan hun klasgenoten en aan de juf. Foto's hiervan zullen zeker en vast nog volgen! De kinderen hebben de ganse week hier veel aan geoefend!
In de lessen wereldoriƫntatie werkten we verder rond 'de kalender'. Iedere maand werd van wat dichterbij bekeken. Ook deden we allerlei opzoekingswerk op de verschillende kalenders.
Vorige vrijdag kregen we bezoek van de Boekenfee. Ze stelde het boek 'Jippie! En de ridders van Hak' samen met het boek 'Jippie!een humeurig sprookje' voor. Deze boeken blijven een tijdje in de klas zodat we deze van wat dichterbij kunnen bekijken en natuurlijk ook lezen.
Vrijdagvoormiddag was het dan tijd voor onze tweewekelijkse sprong in het zwembad samen met het eerste leerjaar.
Prettig weekend!

Een nieuw jaar

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, January 11, 2019 06:27:23
Ik wens jullie eerst en vooral een gezond, gelukkig en liefdevol nieuw jaar waarin zoveel mogelijk wensen in vervulling mogen gaan!
Afbeeldingsresultaat voor nieuw jaarWe zijn het nieuwe jaar goed gestart in het tweede leerjaar! We mochten drie nieuwe kindjes verwelkomen in onze klas, namelijk Amena, Iliana en Aya. Welkom!
We stonden even stil bij de gebeurtenissen van de voorbije vakantie, maar nadien vlogen we er meteen weer in.
In de lessen wereldoriƫntatie werken we rond 'het nieuwe jaar' en alles wat daarbij hoort: de maanden van het jaar, soorten kalenders, de seizoenen, enz.
Dit thema trekken we ook door naar onze muzische lessen. Zo kregen de leerlingen de opdracht om per twee het gedicht van 'die gekke juffrouw Boggemog' in te oefenen. Hiervoor mogen ze allerlei attributen meebrengen. We zijn al razend benieuwd om elkaar aan het werk te zien. Volgende vrijdag bekijken we de resultaten hiervan.

Nog een warme oproep: Wie een scheurkalender over zou hebben, deze zijn altijd welkom bij ons op school! Vriendelijk bedankt!

boekpromotie

MededelingenPosted by Juf Davinia Thu, October 04, 2018 13:09:51
Woensdagvoormiddag kwam Stefanie langs in onze klas. Dit is de boekenjuf die vorig schooljaar ook al op bezoek kwam. Ze stelde ons het boek 'Amigos' voor. De kinderen kwamen er al snel achter dat het woord 'amigos' een Spaans woord is. Sommigen uit onze klas konden zelfs al vlot enkele dingen zeggen in het Spaans! De juffen stonden ervan versteld!
Er was ook nog een verwerkingsopdracht hieraan verbonden. De kinderen moesten proberen om de speelplaats zo juist mogelijk na te tekenen. Dit werd gedaan op ons groot digitaal bord.

We kijken al volledig uit naar vrijdag. Dan staat er heel wat op het programma: zwemmen in de voormiddag en in de namiddag mogen we naar de kermis! 's Avonds kunnen de kinderen dan nog deelnemen aan de Ezelsjogging. Geniet van het verlengde weekend!

Welkom in het tweede leerjaar!

MededelingenPosted by Juf Davinia Thu, September 06, 2018 19:26:47
De eerste week in het tweede leerjaar zit er al bijna op! Wat is dit voorbij gevlogen! Maandag werden we door de juffen en meesters verwelkomd op de speelplaats, genoten we van een ontbijt, dansten we met de volledige school naar aanleiding van ons jaarthema 'vriendschap is...', gingen we samen met de kleuters en het eerste leerjaar kijken naar de opening van de verkeersdrempel en speelden we een groot vriendschapsspel.
Vanaf dinsdag begonnen we met het echte werk: lezen, rekenen, schrijven,... Er stonden gelukkig ook iets leukere activiteiten op het programma. Zo mochten we een tekening maken over de grote vakantie, een hand versieren waarmee we dan een grote vriendschapskring maakten, bladwijzers van dieren knutselen en we schreven zelfs al een dierenraadseltje. We hebben ons dus duidelijk niet verveeld deze week!

Heel wat foto's van de eerste schooldag vind je terug op onze Facebookpagina. Neem dus gerust ook daar een kijkje!
Drukke week

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, June 22, 2018 09:36:41
Deze week was het een drukke week in het tweede leerjaar: veel herhaling en toetsen stonden op het programma!
Donderdagnamiddag was er even tijd voor ontspanning. Het voetbaltornooi tussen de winnende ploeg van de leerlingen en de leerkrachten stond op het programma. Iedereen kreeg een sjaal en de kleuren rood, geel en zwart zagen we heel veel verschijnen!
Foto's van het voetbaltornooi kan je zien op de blog van juf Nancy.

De laatste weken

MededelingenPosted by Juf Davinia Fri, June 15, 2018 09:28:20
Nu Vaderdag en het schoolfeest voorbij zijn, zit het schooljaar er bijna op. Nu staan er nog heel wat herhalingsoefeningen en toetsen op het programma. Ook staan er nog heel wat leuke activiteiten gepland voor de komende twee weken...

Het schoolfeest van vorige zaterdag was een groot succes! De kinderen deden allemaal hun uiterste best voor het dansje dat ze de afgelopen weken hadden ingeoefend! Een dikke pluim voor hen! De foto's kan je terugvinden op onze Facebookpagina. Breng zeker een bezoekje!

Nog enkele kiekjes

Foto'sPosted by Juf Davinia Thu, May 31, 2018 21:22:05
Nog enkele kiekjes van de schoolreis...Schoolreis

UitstappenPosted by Juf Davinia Thu, May 31, 2018 21:04:43
Donderdag gingen het eerste en tweede leerjaar op schoolreis. We gingen deze keer niet naar een pretpark of dierentuin, maar we trokken richting Aalbeke naar 'Avanco Adventure'. We wisten zelf niet zo goed wat ons te wachten stond, alleen dat het heel avontuurlijk zou zijn. En dit was het ook zeker en vast...
Toen we toekwamen zat het weer ons niet zo goed mee, maar dit hield ons niet tegen om er een keileuke dag van te maken. We startten met het hoogteparcours waarbij we vastgeklikt werden en er heel wat klauterwerk aan te pas kwam. Sommigen hebben echt hun hoogtevrees overwonnen en konden het hele parcours afleggen. Anderen hadden wat meer schrik, maar iedereen heeft het toch geprobeerd wat uiteindelijk het belangrijkste is!

Daarna waagden we de sprong over het water. Dit leek toch wat moeilijker dan verwacht. De meeste kinderen bereikten de overkant. Sommigen waren toch al wat nat, maar met het warme weer was dit heel vlug opgedroogd. Tijdens deze activiteiten hebben we toch wel heel wat afgelachen!


Na het afleggen van een iets gemakkelijker parcours waarbij er ook sluipoefeningen aan te pas kwamen, was het tijd voor de speleobox. Het was daarbinnen behoorlijk warm, maar de meesten durfden dit te doen en haalden de uitgang.


Na het middageten trokken we naar het modderparcours, waar er modder in overvloed was. Iedereen zag er heel vies uit, maar vond dit ook heel leuk om te doen.

Daarna trokken we richting de 'pamperpaal'. We moesten proberen om bovenaan op de paal recht te staan. Helaas zijn we daar niet in geslaagd, maar iedereen klom wel behoorlijk hoog.


Op het einde van de dag was het tijd voor een verfrissing in het water. Dit was heel leuk en zo konden we ons eigenlijk ook een beetje 'wassen' na het supervuile modderparcours.


Het was een superleuke dag! We zagen er wel heel vies uit, maar hebben ons wel heel goed geamuseerd!Next »