Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Tweede leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 2e leerjaar.

Het vissenhospitaal

WerkjesPosted by Juf Davinia Thu, March 08, 2018 15:33:01
In de lessen wereldoriƫntatie werken we rond het thema 'ziek zijn'. Dit kwam ook terug in onze les muzische vorming. We luisterden naar het gedicht 'het vissenhospitaal' van Annie MG Schmidt. Nadien bekeken we allerlei soorten vissen en bespraken we de vorm, de grootte, de kleur, de textuur,...
Daarna experimenteerden we met klei. Zo moesten we de vorm van de bol klei veranderen, de textuur veranderen,... Dan was het tijd voor het echte werk. We kregen de opdracht om een zieke vis te maken uit klei. Sommigen kozen ervoor om een stukje van zijn vin weg te laten, een oogje weg te laten, de vis waterpokken te geven, enz. Er is zelfs jammer genoeg een vis gesneuveld in het vissenhospitaal. Hij was helaas niet meer te redden. Hij was in allemaal verschillende stukjes 'gehakt' smiley.
Iedereen vond het superleuk om nog eens aan het werk te gaan met klei!