Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Fietsparcours

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, May 23, 2019 10:49:25
Vorige week hadden we het geluk om een fietsparcours op onze school te hebben. Nu we bezig zijn met het thema verkeer(d)?! kwam dit goed van pas om al onze theorie uit de wereldoriëntatielessen eens in de praktijk toe te passen. De kinderen deden hun helm aan, sprongen op de fiets en reden vlotjes over het parcours. Tijdens deze toch wel superleuke activiteit werden alle verkeersborden goed gezien en begrepen, leerden de kinderen met hun arm tonen welke weg ze zouden inslaan en leerden ze fietsen op 'gevaarlijke' kruispunten. Terwijl enkele kinderen op het parcours fietsten, gingen de andere leerlingen aan de slag met een bundeltje rond verkeersborden of een educatief verkeersspel op de I-pad. Het was een echte top activiteit.

Picasso

WerkjesPosted by Juf Jessie Fri, May 17, 2019 08:29:08
Tijdens de muzische les van deze week zijn we in de wereld van de kunst gedoken. We zagen verschillende werken van de kunstenaar Picasso. Door deze werken van dichtbij te bestuderen, ontdekten we dat hij heel vaak met verschillende vormen en kleuren werkt. Ook wij hebben het potlood en de wasco ter hand genomen en hebben een eigen kunstwerk gemaakt. En de resultaten mogen er zeker zijn!

Bezoek aan de vernieuwde bib

UitstappenPosted by Juf Jessie Fri, April 05, 2019 13:32:46
Dinsdagnamiddag gingen we samen met de jongens en meisjes van het 4e leerjaar op bezoek naar de bibliotheek. Het was de eerste keer sinds de kinderafdeling daar volledig werd vernieuwd. We keken onze ogen uit. Een prachtige afdeling, waar we naar hartelust zullen kunnen snuffelen tussen al die mooie verhalen.

Er is er een jarig.....

Foto'sPosted by Juf Jessie Fri, April 05, 2019 13:28:39
Hiep hiep hoera voor Maîthé!!!

Meetcircuit

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, March 29, 2019 08:37:17
Tijdens de les metend rekenen hebben we de rekenboeken even aan de kant geschoven om alles wat we al geleerd hebben in de lessen eens in de praktijk te toetsen. We kregen van de juf 10 verschillende opdrachten. 5 dingen om te wegen en 5 verschillende flessen waarvan we de inhoud moesten bepalen. De kinderen genoten met volle teugen van het werken en ook een beetje van het spelen met al dat water. Nadien hadden we toch wat plasjes om op te ruimen. Maar het was super leuk!

knuffeldag!

MededelingenPosted by Juf Jessie Mon, February 18, 2019 15:31:02
Maandag was het op school een grote KNUFFELDAG! Alle kinderen mochten hun favoriete knuffel meebrengen en die mocht eens een dagje les volgen in het derde leerjaar. Het was een echt succes!

Toetsenweek

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, February 15, 2019 08:34:52
Deze week zijn we ons lichtjes aan het voorbereiden op de komende toetsenweek. We hebben verschillende herhalingslessen gehad rond cijferen, hoofdrekenen, taalbeschouwing, ...zodat de geziene leerstof weer wat verser in ons geheugen zit. Enkele testjes hebben we al afgelegd. Onder andere het zingen van 'De grote stieros', de test op de computer (een diertje opzoeken op internet en dit knippen en plakken in een word-bestand), een testje van luisteren.
Donderdagmiddag gingen we turnen met het 4e leerjaar. We kregen van meester Stijn de eerste basistechnieken rond het basketbal. We leerden enkele balvaardigheden en werkten aan ons mikvermogen.
Vrijdagmiddag hebben we de week leuk afgesloten met wat hoekenwerk.

Ten afval!!

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, February 08, 2019 10:03:47

Deze week zijn we gestart met een nieuw thema in de lessen wereldoriëntatie: thema Ten Afval! Daarin gaan we na welke effect afval heeft op ons klimaat en wat we eraan kunnen doen. Een van de dingen is recycleren. Bijvoorbeeld leuke dingen maken met afval. Dit hebben we dan ook zelf gedaan in onze les beeld. De kinderen brachten verschillende soorten afval mee naar de klas en gingen daarna aan de slag. Ze maakten een robot, een vliegtuig, schudflesjes, ….We zijn er zelf van geschrokken welke leuke dingen je allemaal kan doen met afval en een flinke brok fantasie.