Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Boerderij dag 3

UitstappenPosted by Meester Tom Sat, March 31, 2018 14:32:50
Gisteren mochten we met boer Etienne de diertjes voederen. Dat was fantastisch: de geitjes waren wat wild en bij de wollige schapen zagen we een lief lammetje. Ook de konijntjes, kippen en het paard waren blij met ons bezoek.
's Avonds was het tijd voor de Vierhoekhoevequiz: leerrijke vragenronde, muziekrondes, uitbeeldronde, 1 minuut-ronde... De Powergirls waren de winnaar.

Vandaag is het al de laatste dag! We mochten helpen met het melken van de koeien. Sommigen proefden van de verse melk, recht uit de uier. In de stal likten de kalfjes ons met hun lange tong en beten in onze jassen.

Tijd om de valiezen weer te vullen en op te ruimen.
Als afsluiter stond nog een ritje met de kar van boer Etienne op het programma.

Na het middagmaal kreeg iedereen een potje boter en choco, het zelfgebakken broodje en het viltwerkje mee naar huis. Boer Etienne bracht ons met de kar weer naar het station.

Het waren heerlijke dagen. We hebben veel bijgeleerd en ons vooral allemaal samen erg geamuseerd.

Kijk ook eens op de blog van het 4de leerjaar voor nog meer foto's!

Prettige vakantie!
Boerderij dag 2

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, March 29, 2018 17:42:46

Dag 2 op de boerderij....alweer een avontuur!

Deze ochtend werden we lekker wakker door het gekraai van de haan.
Na wat ochtendgymnastiek konden we onze buikjes lekker vullen tijdens het ontbijt.
Om 10u stond alweer een activiteit op het programma.
In de melkklas werden we allemaal echte melkboeren en -boerinnen!
We leerden de koe kennen van dichtbij en gingen daarna aan de slag met haar lekkere melk. We maakten onze eigen boter en onze eigen choco...mmmmm lekker was dat!!
Deze middag smulden we heerlijke frietjes!
Na een 'middagdutje' smiley werden we verwacht in de broodklas.
We leerden zelf ons eigen brood te bakken! Super leuk was dat!!! Benieuwd naar de broodjes die straks uit de oven komen.
Tijd voor een vieruurtje en een warme douche voor de jongens, terwijl de meisjes het domein afspeuren. Na het avondeten staan nog leuke karweitjes op het programma: de diertjes voederen en de stal uitmesten! We sluiten onze tweede dag af met een spannende quiz!
Ongetwijfeld vallen we straks weer als een blok in slaap!
Boerderij dag 1

UitstappenPosted by Juf Jessie Wed, March 28, 2018 19:50:41

Onze eerste dag op boerderijklassen zit er al weer op. Even een kort overzichtje...

Deze morgen stonden we met veel ongeduld en wat zenuwen klaar om de trein te nemen richting Gontrode. Eenmaal aangekomen in het station stond de boer ons al op te wachten met de tractor. Na wat puzzelwerk zijn alle kinderen en alle bagage in de kar geraakt en reden we richting boerderij. Bij aankomst kregen we van de juffen elk een puzzelstuk. We moesten 2 verschillende puzzels maken om zo te weten te komen in welke kamer we zouden slapen en wie onze roommates zouden zijn. Eenmaal de puzzels waren opgelost konden we uitpakken en ons bed opmaken. Om 11u30 werden we verwacht in de eetzaal voor een lekker middagmaal. Smullen maar want er stond spaghetti op het menu! In de namiddag stond de wolles op het programma. We kregen wat meer informatie over de wol en daarna konden we vilten. Voor velen van ons was dit een hele nieuwe ervaring. Na het vieruurtje kregen we even de tijd om kennis te maken met de dieren op de boerderij. Terwijl de meisjes in de douche gingen, konden de jongens hun energie kwijt op het speelplein of het voetbalveld. Na het avondeten haalden we onze zaklamp, trokken we de laarzen aan en gingen we op nachtwandeling. Voor de ene al wat spannender en enger dan voor de ander. Gelukkig heeft iedereen deze avontuurlijke tocht overleefd en konden we na een super leuke maar toch ook vermoeiende dag onder de wol kruipen. Slaap lekker allemaal!
Kermis

UitstappenPosted by Juf Jessie Fri, September 29, 2017 14:50:03
Kermis in het dorp is altijd een beetje feest!
We gingen met z'n allen op vrijdagnamiddag naar de kermis.
We mochten ons helemaal uitleven in het Fun House.
We ontdekten dat niet alles is wat het lijkt.
Af en toe moesten we elkaar even helpen.
Maar plezier hadden we zeker en vast!


Bezoekje aan de bib.

UitstappenPosted by Juf Jessie Tue, September 26, 2017 18:07:09
Voor het eerst dit schooljaar gingen we naar de bib.

We kozen boekjes volgens ons leesniveau en onze interesses.

Een strip, een weetboek, spannende verhalen, ...
Ze hebben het er allemaal.
We sloten ons bezoek af met een leuk voorleesmomentje.

Plopsaland!!

UitstappenPosted by Juf Jessie Fri, June 02, 2017 08:03:42
Na lang aftellen was het gisteren eindelijk zover!! De schoolreis!!
Met een fantastisch humeur, veel verlangen en een prachtige zon vertrokken we naar Plopsaland. Het was een dag vol vreugde en plezier. Verschillende attracties werden getest en goedgekeurd. De theekopjes, de piratenboot, de hobbelkonijntjes en natuurlijk niet te vergeten de splash! Op de terugreis was het enthousiasme van sommigen al heel wat minder want hoe dichter we kwamen bij de school, hoe meer oogjes dicht gingen. Moe maar voldaan, zoals dat hoort op zo een dag.Sporten is gezond!

UitstappenPosted by Juf Jessie Thu, April 20, 2017 18:03:22
Na een beetje nachtvorst konden we vandaag toch genieten van een stralende zon op onze snoet. En dat was mooi meegenomen want onze jaarlijkse sportdag stond op het programma.
Deze morgen zijn we van start gegaan op het touwenparcours. Ook al was niet iedereen even gedreven om deze activiteiten op hoogte te doen, toch heeft iedereen zijn angsten overwonnen en het parcours getrotseerd. Nadat we ons veilig hadden vastgeklikt, gingen we van start.
Na het touwenparcours konden we genieten van een spannende mountainbiketocht in de prachtige natuur. De kinderen konden ook hun evenwicht testen op een hobbel en bobbel circuit.
Om af te sluiten konden we onze resterende energie nog even kwijt op het speelplein.Op stap in Kuurne...

UitstappenPosted by Juf Jessie Thu, September 29, 2016 17:59:13
Vandaag zijn het derde en vierde leerjaar op stap geweest door onze mooie gemeente. Ze kregen elk een plan van de wandeling en een reeks foto's die ze op hun tocht konden zoeken. op onze weg ontdekten we vele mooie plekjes en kregen we al een voorsmaakje van ons bezoek aan de kermis die we morgen zullen doen. Alle kinderen waren zeer enthousiast en volbrachten de opdracht met glans!Next »