Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Kermis

UitstappenPosted by Juf Jessie Fri, September 29, 2017 14:50:03
Kermis in het dorp is altijd een beetje feest!
We gingen met z'n allen op vrijdagnamiddag naar de kermis.
We mochten ons helemaal uitleven in het Fun House.
We ontdekten dat niet alles is wat het lijkt.
Af en toe moesten we elkaar even helpen.
Maar plezier hadden we zeker en vast!


Bezoekje aan de bib.

UitstappenPosted by Juf Jessie Tue, September 26, 2017 18:07:09
Voor het eerst dit schooljaar gingen we naar de bib.

We kozen boekjes volgens ons leesniveau en onze interesses.

Een strip, een weetboek, spannende verhalen, ...
Ze hebben het er allemaal.
We sloten ons bezoek af met een leuk voorleesmomentje.

Plopsaland!!

UitstappenPosted by Juf Jessie Fri, June 02, 2017 08:03:42
Na lang aftellen was het gisteren eindelijk zover!! De schoolreis!!
Met een fantastisch humeur, veel verlangen en een prachtige zon vertrokken we naar Plopsaland. Het was een dag vol vreugde en plezier. Verschillende attracties werden getest en goedgekeurd. De theekopjes, de piratenboot, de hobbelkonijntjes en natuurlijk niet te vergeten de splash! Op de terugreis was het enthousiasme van sommigen al heel wat minder want hoe dichter we kwamen bij de school, hoe meer oogjes dicht gingen. Moe maar voldaan, zoals dat hoort op zo een dag.Sporten is gezond!

UitstappenPosted by Juf Jessie Thu, April 20, 2017 18:03:22
Na een beetje nachtvorst konden we vandaag toch genieten van een stralende zon op onze snoet. En dat was mooi meegenomen want onze jaarlijkse sportdag stond op het programma.
Deze morgen zijn we van start gegaan op het touwenparcours. Ook al was niet iedereen even gedreven om deze activiteiten op hoogte te doen, toch heeft iedereen zijn angsten overwonnen en het parcours getrotseerd. Nadat we ons veilig hadden vastgeklikt, gingen we van start.
Na het touwenparcours konden we genieten van een spannende mountainbiketocht in de prachtige natuur. De kinderen konden ook hun evenwicht testen op een hobbel en bobbel circuit.
Om af te sluiten konden we onze resterende energie nog even kwijt op het speelplein.Op stap in Kuurne...

UitstappenPosted by Juf Jessie Thu, September 29, 2016 17:59:13
Vandaag zijn het derde en vierde leerjaar op stap geweest door onze mooie gemeente. Ze kregen elk een plan van de wandeling en een reeks foto's die ze op hun tocht konden zoeken. op onze weg ontdekten we vele mooie plekjes en kregen we al een voorsmaakje van ons bezoek aan de kermis die we morgen zullen doen. Alle kinderen waren zeer enthousiast en volbrachten de opdracht met glans!Naar de kermis!

UitstappenPosted by Juf Jessie Wed, October 07, 2015 15:49:22
De ezelsfeesten in Kuurne kunnen ook wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met zijn allen trokken we vrijdagnamiddag naar de kermis. Voor het 3e en 4e leerjaar stonden enkele ritjes in de botsauto's op het programma. Met de zon op onze snoet en zo een leuk autootje om in te zitten was het puur genieten!'Glinstering'

UitstappenPosted by Juf Jessie Thu, December 04, 2014 21:00:54

Deze week zijn we begonnen met de herhalingsproefjes. De kinderen krijgen een kleine test over de leerstof die we tot nu toe gezien hebben. De proefjes duren tot eind volgende week.
Volgende week starten we in het lager met het project ‘theater’. Om ons goed te kunnen inleven in dit thema zijn we woensdag, samen met het eerste en tweede leerjaar, naar het toneelstuk ‘Glinstering’ gaan kijken. Het stuk ging over Rik die allerlei verhalen vertelde over wat hij meemaakt op een binnenvaartschip. De kinderen vonden het zeer leuk en ook erg grappig. Het was ook leerrijk want we leerden allerlei termen zoals stuurboord en bakboord en daarnaast kunnen wij jullie nu ook vertellen wat een sluis is en hoe die juist werkt. Diezelfde woensdag konden we ook genieten van onze lekkere mandarijn van tutti frutti. Donderdagmiddag konden we onze beentjes lekker strekken tijdens de turnles met meester Stijn. We zijn ook bijna 6 december…….Ik ben benieuwd wanneer de sint ons zal komen bezoeken op school… Vol spanning afwachten dus.Minivoetbal

UitstappenPosted by Juf Jessie Wed, October 15, 2014 17:43:17
Wij kunnen er al van genieten op de speelplaats, maar woensdag konden de jongens en meisjes van het 5e en 6e leerjaar hun voetbaltalent ook aan supporters tonen! Er was een minivoetbaltornooi tussen de verschillende scholen in Kuurne. Wij speelden met 2 ploegen en ze toonden allebei hun beste trucs en teamspel. We mochten zelfs deelnemen aan de finale! Helaas was de andere ploeg net iets sterker, maar wij eindigden op een prachtig en zeker verdiende tweede plaats! Proficiat aan de spelers!

Next »