Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Er is er een jarig!!!!

Foto'sPosted by Juf Jessie Tue, May 22, 2018 11:22:44
Hiep Hiep Hoera voor Parikshit!!! Vandaag wordt hij 9 jaar!Licht en donker

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, May 17, 2018 15:43:19
In de lessen wereldoriëntatie zijn we gestart met een nieuw thema: 'Licht en donker'. Daarin maken we kennis met verschillende lichtbronnen: kunstmatige en natuurlijke lichtbronnen. We ontdekken ook dat we zelf schaduw kunnen creëren. Dit mochten ze ten volle experimenteren op onze speelplaats. Vele kinderen gingen in een gekke pose staan terwijl hun klasgenoot aan het werk ging. Dit was echt super leuk!!smiley


creatief met houtskool

Foto'sPosted by Juf Jessie Wed, May 16, 2018 13:28:13
Tijdens de muzische les vorige week hebben we wat testjes gedaan met houtskool. De kinderen mochten hun eigen naam schrijven en daarbij hun creativiteit de vrije loop laten. Door het mooie weer hadden ze de kans om ook buiten te werken in het zonnetjes. Hierboven kan je kijken naar de mooie resultaten.Hoera!! Iemand is jarig!

Foto'sPosted by Juf Jessie Fri, April 28, 2017 08:03:21
Een dikke proficiat met je 9e verjaardag, Aïscha!Hipsterkonijn

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, March 16, 2017 16:07:22

Met de zon op onze snoet hebben wij geëxperimenteerd met houtskool. Nu de paasvakantie dichterbij komt, is het leuk om te werken rond konijntjes. De kinderen genoten zeker en vast van deze opdracht.
Leren in de zon.

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, March 16, 2017 15:41:38

In het derde leerjaar hebben we volop het nuttige aan het aangename gekoppeld. Terwijl de eerste zonnestralen schijnen hebben wij onze lessen buiten laten doorgaan. Een eerste les was het herhalen van onze provincies. Zoals jullie weten zijn we in ons thema wereldoriëntatie bezig rond België. De kinderen kregen elk wat extra leesvoer rond een bepaalde provincie. Deze info mochten ze zelf vertellen aan hun medeleerlingen. Om af te sluiten kregen ze nog elk een puzzelstuk waarmee ze ons land terug in elkaar konden puzzelen.
Een taartje van confituur...

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, February 23, 2017 18:09:04
Om de week net voor de vakantie goed te eindigen, zijn we met het derde leerjaar aan het bakken gegaan. De kinderen maakten in groepjes van 2 of 3 een lekkere confituurtaart. Het was voor velen een uitdaging om de verschillende reepjes voor het raster mooi gelijk te snijden, maar het resultaat mag er zeker zijn. Ook de smaak: het was om de vingers van af te likken!Tutti frutti

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, February 09, 2017 16:54:35
Deze week konden we alweer genieten van een lekker stukje fruit: Kiwi!Next »