Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Welkom Seppe

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, January 10, 2019 14:11:16
Na de vakantie kwam er in het derde leerjaar een nieuwe leerling bij.

Welkom in onze klas, Seppe!Herhaling metend rekenen

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, December 20, 2018 11:16:31
In de rekenlessen hebben we alle kennis rond lengte, gewicht en inhoud nog eens even herhaald in een meetcircuit.Sinterklaas op bezoek

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, December 20, 2018 11:13:26
Ook in onze klas mochten we de sint verwelkomen!


Lekker swingen in de klas

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, November 22, 2018 09:45:39
De voorlaatste week van november....dat wil zeggen dat die ene speciale dag van het jaar steeds dichter bij komt. Op 6 december komt Sinterklaas bij alle brave kinderen langs met een snoepje en een speelgoedje. Hij komt waarschijnlijk ook op bezoek bij ons op school. We kunnen dit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan zonder iets voor hem voor te bereiden. Gisteren leerden we tijdens de muzische les een leuk liedje en dansje over de zwarte pieten. Alle kinderen gooiden de beentjes los en genoten van het dansen en zingen.Griezelpizza

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, November 08, 2018 09:20:29
Net voor de vakantie zijn we met het derde leerjaar nog lekker aan het griezelen geslagen in de keuken van onze klas. Met wat deeg, tomatensaus en kaas maakten we elk onze eigen 'GRIEZELPIZZA'. De kinderen mochten zelf ogen en een mond maken in het deeg. Daarna kwam er wat tomatensaus op en wat kaas. Na een tiental minuutjes in de oven, kwamen onze griezelmonsters er uit. MMM lekker smullen maar. De foto's spreken voor zich.

Kunst met een grote K

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, October 18, 2018 11:15:01
Nu we het thema Kuurne hebben afgesloten, wilden we dit toch in stijl doen met een leuke houtskooltekening. De kinderen leerden eerst hoe houtskool wordt gemaakt, met welke verschillende technieken je met houtskool kan werken. Ze ontdekten dat dit toch wel een zeer broos materiaal is en dat het enige vaardigheid vergt om ermee aan de slag te gaan. Het onderwerp van onze tekening was eenvoudig: Kuurne = Ezelgem. We kozen dus voor een leuke ezel. De resultaten zijn zeker bewonderenswaardig!smileyVlasmuseum

Foto'sPosted by Juf Jessie Tue, October 09, 2018 10:09:52
Vrijdagvoormiddag brachten we met het derde leerjaar een bezoek aan het vlasmuseum in Kortrijk. Nu we bezig zijn rond Kuurne en zijn verleden, kunnen we natuurlijk niet anders dan het vlas eens bespreken. Hieronder enkele sfeerbeelden van ons bezoek.


Naar de kermis!!!!

Foto'sPosted by Juf Jessie Tue, October 09, 2018 10:01:53
Ezelsweekend = naar de kermis!

Vrijdagnamiddag zijn we met het derde en vierde leerjaar op stap geweest doorheen Kuurne. Om de namiddag op een leuke manier te starten zijn we met zijn allen doorheen het funhouse gelopen. Gekke sprongen en toffe blunders brachten ons aan het lachen.
Daarna gingen we een kijkje nemen in het vlaspark. Na ons bezoek aan het vlasmuseum was dit zeker een aanrader. Om af te sluiten gingen we nog kijken naar de kunstwerken van Nesten.Next »