Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Kunst met een grote K

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, October 18, 2018 11:15:01
Nu we het thema Kuurne hebben afgesloten, wilden we dit toch in stijl doen met een leuke houtskooltekening. De kinderen leerden eerst hoe houtskool wordt gemaakt, met welke verschillende technieken je met houtskool kan werken. Ze ontdekten dat dit toch wel een zeer broos materiaal is en dat het enige vaardigheid vergt om ermee aan de slag te gaan. Het onderwerp van onze tekening was eenvoudig: Kuurne = Ezelgem. We kozen dus voor een leuke ezel. De resultaten zijn zeker bewonderenswaardig!smileyVlasmuseum

Foto'sPosted by Juf Jessie Tue, October 09, 2018 10:09:52
Vrijdagvoormiddag brachten we met het derde leerjaar een bezoek aan het vlasmuseum in Kortrijk. Nu we bezig zijn rond Kuurne en zijn verleden, kunnen we natuurlijk niet anders dan het vlas eens bespreken. Hieronder enkele sfeerbeelden van ons bezoek.


Naar de kermis!!!!

Foto'sPosted by Juf Jessie Tue, October 09, 2018 10:01:53
Ezelsweekend = naar de kermis!

Vrijdagnamiddag zijn we met het derde en vierde leerjaar op stap geweest doorheen Kuurne. Om de namiddag op een leuke manier te starten zijn we met zijn allen doorheen het funhouse gelopen. Gekke sprongen en toffe blunders brachten ons aan het lachen.
Daarna gingen we een kijkje nemen in het vlaspark. Na ons bezoek aan het vlasmuseum was dit zeker een aanrader. Om af te sluiten gingen we nog kijken naar de kunstwerken van Nesten.Schaduwtekenen

Foto'sPosted by Juf Jessie Fri, June 15, 2018 09:02:16
In de muzische les hebben we deze week gewerkt rond schaduw. De kinderen mochten in de klas een voorwerp uitkiezen en dit op een wit tekenblad plaatsen. Daarna kreeg hun fantasie de kans om aan het werk te gaan. Met de schaduw die hun voorwerp gaf, maakten ze een tekening. Hieronder kan je de resultaten bewonderen.Alweer feest!

Foto'sPosted by Juf Jessie Wed, May 23, 2018 09:34:43
Hoera! Vandaag konden we alweer feest vieren voor de verjaardag van Nathan! Hij word 10 jaar!!Er is er een jarig!!!!

Foto'sPosted by Juf Jessie Tue, May 22, 2018 11:22:44
Hiep Hiep Hoera voor Parikshit!!! Vandaag wordt hij 9 jaar!Licht en donker

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, May 17, 2018 15:43:19
In de lessen wereldoriƫntatie zijn we gestart met een nieuw thema: 'Licht en donker'. Daarin maken we kennis met verschillende lichtbronnen: kunstmatige en natuurlijke lichtbronnen. We ontdekken ook dat we zelf schaduw kunnen creƫren. Dit mochten ze ten volle experimenteren op onze speelplaats. Vele kinderen gingen in een gekke pose staan terwijl hun klasgenoot aan het werk ging. Dit was echt super leuk!!smiley


creatief met houtskool

Foto'sPosted by Juf Jessie Wed, May 16, 2018 13:28:13
Tijdens de muzische les vorige week hebben we wat testjes gedaan met houtskool. De kinderen mochten hun eigen naam schrijven en daarbij hun creativiteit de vrije loop laten. Door het mooie weer hadden ze de kans om ook buiten te werken in het zonnetjes. Hierboven kan je kijken naar de mooie resultaten.Next »