Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Verjaardag

MededelingenPosted by Juf Jessie Tue, October 09, 2018 11:50:19
Hiep hiep hoera voor NOLAN!!!!
Hij werd gisteren 9 jaar!


Boekpromotie

MededelingenPosted by Juf Jessie Wed, October 03, 2018 13:05:50
Woensdagvoormiddag werden we verwend door de boekenjuf. Ze kwam in onze klas een verhaal voorlezen van een duif die graag een flamingo wil zijn. De kinderen luisterden zeer aandachtig en genoten van hun wilde avonturen.. Daarna dachten ze na welk dier ze zelf graag zouden zijn en waarom.

Tijdens de muzische les van deze week haalde juf haal blokfluit boven. We leerden de eekhoorn Ploem kennen en wat hij allemaal uithaalt in het bos. Hij snuffelt rond en sleurt met kastanjes, eikeltjes en nootjes. Voor de muzikale mama's en papa's staat de partituur van het liedje hieronder. Veel zangplezier!Allemaal beestjes

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, September 20, 2018 13:48:12
In de lessen taal zijn we deze week gestart met een nieuw thema. Dit thema heeft als titel:'allemaal diertjes'. Tijdens dit thema denken we zowel na over de verschillende soorten dieren, maar ook over de voeding en de verzorging die ze nodig hebben. Tijdens een van de lessen maakten we kennis met de instructie. We leerden dat dit een stappenplan is waarbij we aan enkele woorden de volgorde van de stapjes kunnen bepalen. Om deze instructie verder in te oefenen schreven we zelf een instructie voor het maken van een diertje in papier. Dit was echt een super leuke oefening. Tijdens de muzische les hebben we deze week voor het eerst gewerkt met muziekinstrumenten. We gebruiken onze eigen ritmekaarten om een leuk ritme te spelen.

Nieuw schooljaar!!

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, September 13, 2018 15:31:32

Een nieuw schooljaar staat voor de deur! We maken er een spetterend jaar van!

weekoverzicht

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, June 01, 2018 08:27:53
Deze week hebben we het in de lessen taal gehad over spelen op de speelplaats. Hoewel we al zeer veel leuke dingen hebben op onze speelplaats in het groen, is er altijd nog plaats voor verbetering. Daarom kropen de kinderen van het derde leerjaar in de pen en schreven ze een brief naar de directeur met enkele voorstellen om onze speelplaats nog te optimaliseren. Misschien komen enkele van deze ideetjes wel op de leerlingenraad.

In de lessen WO zijn we nog steeds bezig met licht en donker. Donderdagnamiddag gingen we wat dieper in op het blind zijn. Vele dingen die we dagdagelijks doen, zonder nadenken, lijken dan niet zo makkelijk meer. Toch zagen de kinderen dat mensen met deze handicap zich toch op allerlei verschillende manieren ontwikkelen om de handelingen zo vlot mogelijk te kunnen doen.

Vrijdagvoormiddag konden we, na de lekkere warme temperaturen van deze week, wat afkoelen tijdens de zwemles van meester Stijn. Want deze week zijn we ook al volop bezig met de voorbereidingen voor het optreden op ons schoolfeest volgende week zaterdag, waardoor er deze week wel degelijk al heel wat werd afgezweet.

Spelletjes en nog eens spelletjes...

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, May 24, 2018 14:29:47
In de lessen taal zijn we deze week gestart met het 'spelen is fijn'. In dit thema zien we dat spelen niet alleen leuk en leerzaam kan zijn, maar dat we ook met gevoelens zoals verdriet, jaloezie en verlies in aanraking komen. Verder in dit thema leren we nog hoe we daar op een goede manier mee kunnen omgaan.

Daarnaast zijn we ook gestart met het oefenen voor het schoolfeest. Het thema daarvan is 'Disney' . Welke film we hebben gekozen houden we nog even voor onszelf natuurlijksmiley

Supersportievesportdag!

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, April 27, 2018 08:39:46
Deze week werd het voor het derde leerjaar alweer een supersportieve week! We keken met zijn allen erg uit naar de sportdag donderdag! In de voormiddag startten we met een kubbspel. Niet met de houten blokken zoals iedereen ze kent, maar met een grote gummybal mochten we 2 kubussen proberen omver te gooien. Daarna stond een dansles op het programma en om af te sluiten speelden we nog een spel met een reuze grote bal. In de namiddag stonden allerlei klim- en klauteravitviteiten op het programma. Enkele snoetjes waren na deze super leuke dag wel een beetje verbrand. Vooral de snoet van de juf had een rood kleurtje. Op vrijdag konden we de overblijvende energie nog kwijt in het zwembad met meester Stijn.

MMM lekkere eitjes

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, March 23, 2018 09:03:39
Vrijdagnamiddag hebben we onze klas in 2 groepjes verdeeld. Sommige kinderen gingen werken in de tuin met juf Sofie, andere kinderen gingen samen met juf Jessie eitjes bakken. Doordat we zelf kipjes hebben op onze school hebben we de luxe om van die lekkere, verse eitjes te kunnen gebruiken! Eerst leerden we verschillende bereidingswijzen kennen: omelet, spiegelei, roerei, gepocheerd ei, ... Daarna gingen we zelf aan de slag. De kinderen deden van begin tot einde alles zelf! Ze kozen welk eitje ze wilden bakken en daarna de pan op het vuur, wat boter in de pan en bakken maar. Nadat de eitjes klaar waren konden ze natuurlijk lekker smullen van hun eigen creatie. smiley

Next »