Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Eindelijk cijferen!

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, January 17, 2019 13:57:59
Tijdens de rekenlessen zijn we deze week gestart met het cijferen. Optellen met onthouden en aftrekken met lenen bij de buren. Voor heel wat kinderen was dit een hele grote stap die ze moeten zetten in het inzichtelijk rekenen. Het was dan natuurlijk ook wat wroeten en proberen voor de eerste oefeningen echt lukten, maar eenmaal de klik was gemaakt, vlogen de oefenblaadjes over de banken. Dit was natuurlijk nog maar de eerste les, dus deze oefeningen zullen nog zeer veel herhaald worden. Als de kinderen doorhadden hoe ze precies aan de slag moesten, werd het cijferen echt een plezier!

Thema water

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, January 10, 2019 11:22:56
Na een deugddoende vakantie, zijn we er in het derde leerjaar opnieuw met volle energie ingevlogen. Tijdens de lessen wo zijn we gestart met een nieuw thema: Water. Daarin leren we onder meer hoe de kringloop van hemelwater in elkaar zit, hoe een waterzuiveringsinstallatie werkt, wat verdampen en condenseren is en nog zo veel meer!

Dit thema trekken we ook door in onze muzische lessen. Zo deden we een les beweging rond een waterdrupje onder de douche en knutselden we een regendruppel in papier marché.

Een beetje cultuur...

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, December 14, 2018 08:29:51
Donderdagnamiddag mochten we samen met de kinderen van het tweede leerjaar op uitstap naar de Kubox. Toen we daar aankwamen zagen we een opstelling met ventilatoren, een trapeze en nog veel andere attributen. Onze nieuwsgierigheid werd onmiddellijk al geprikkeld. We werden die namiddag meegenomen op een wild avontuur. We gingen samen met de kapitein van een schip op zoek naar een verborgen schat. Onderweg moest de kapitein allerlei circustrucjes doen om zo de schat te vinden en die te kunnen openen. Gelukkig is alles goed verlopen en konden we op het einde van de namiddag die mooie schat openen.


Verjaardag

MededelingenPosted by Juf Jessie Tue, October 09, 2018 11:50:19
Hiep hiep hoera voor NOLAN!!!!
Hij werd gisteren 9 jaar!


Boekpromotie

MededelingenPosted by Juf Jessie Wed, October 03, 2018 13:05:50
Woensdagvoormiddag werden we verwend door de boekenjuf. Ze kwam in onze klas een verhaal voorlezen van een duif die graag een flamingo wil zijn. De kinderen luisterden zeer aandachtig en genoten van hun wilde avonturen.. Daarna dachten ze na welk dier ze zelf graag zouden zijn en waarom.

Tijdens de muzische les van deze week haalde juf haal blokfluit boven. We leerden de eekhoorn Ploem kennen en wat hij allemaal uithaalt in het bos. Hij snuffelt rond en sleurt met kastanjes, eikeltjes en nootjes. Voor de muzikale mama's en papa's staat de partituur van het liedje hieronder. Veel zangplezier!Allemaal beestjes

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, September 20, 2018 13:48:12
In de lessen taal zijn we deze week gestart met een nieuw thema. Dit thema heeft als titel:'allemaal diertjes'. Tijdens dit thema denken we zowel na over de verschillende soorten dieren, maar ook over de voeding en de verzorging die ze nodig hebben. Tijdens een van de lessen maakten we kennis met de instructie. We leerden dat dit een stappenplan is waarbij we aan enkele woorden de volgorde van de stapjes kunnen bepalen. Om deze instructie verder in te oefenen schreven we zelf een instructie voor het maken van een diertje in papier. Dit was echt een super leuke oefening. Tijdens de muzische les hebben we deze week voor het eerst gewerkt met muziekinstrumenten. We gebruiken onze eigen ritmekaarten om een leuk ritme te spelen.

Nieuw schooljaar!!

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, September 13, 2018 15:31:32

Een nieuw schooljaar staat voor de deur! We maken er een spetterend jaar van!

weekoverzicht

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, June 01, 2018 08:27:53
Deze week hebben we het in de lessen taal gehad over spelen op de speelplaats. Hoewel we al zeer veel leuke dingen hebben op onze speelplaats in het groen, is er altijd nog plaats voor verbetering. Daarom kropen de kinderen van het derde leerjaar in de pen en schreven ze een brief naar de directeur met enkele voorstellen om onze speelplaats nog te optimaliseren. Misschien komen enkele van deze ideetjes wel op de leerlingenraad.

In de lessen WO zijn we nog steeds bezig met licht en donker. Donderdagnamiddag gingen we wat dieper in op het blind zijn. Vele dingen die we dagdagelijks doen, zonder nadenken, lijken dan niet zo makkelijk meer. Toch zagen de kinderen dat mensen met deze handicap zich toch op allerlei verschillende manieren ontwikkelen om de handelingen zo vlot mogelijk te kunnen doen.

Vrijdagvoormiddag konden we, na de lekkere warme temperaturen van deze week, wat afkoelen tijdens de zwemles van meester Stijn. Want deze week zijn we ook al volop bezig met de voorbereidingen voor het optreden op ons schoolfeest volgende week zaterdag, waardoor er deze week wel degelijk al heel wat werd afgezweet.

Next »