Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

weekoverzicht

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, June 01, 2018 08:27:53
Deze week hebben we het in de lessen taal gehad over spelen op de speelplaats. Hoewel we al zeer veel leuke dingen hebben op onze speelplaats in het groen, is er altijd nog plaats voor verbetering. Daarom kropen de kinderen van het derde leerjaar in de pen en schreven ze een brief naar de directeur met enkele voorstellen om onze speelplaats nog te optimaliseren. Misschien komen enkele van deze ideetjes wel op de leerlingenraad.

In de lessen WO zijn we nog steeds bezig met licht en donker. Donderdagnamiddag gingen we wat dieper in op het blind zijn. Vele dingen die we dagdagelijks doen, zonder nadenken, lijken dan niet zo makkelijk meer. Toch zagen de kinderen dat mensen met deze handicap zich toch op allerlei verschillende manieren ontwikkelen om de handelingen zo vlot mogelijk te kunnen doen.

Vrijdagvoormiddag konden we, na de lekkere warme temperaturen van deze week, wat afkoelen tijdens de zwemles van meester Stijn. Want deze week zijn we ook al volop bezig met de voorbereidingen voor het optreden op ons schoolfeest volgende week zaterdag, waardoor er deze week wel degelijk al heel wat werd afgezweet.

Spelletjes en nog eens spelletjes...

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, May 24, 2018 14:29:47
In de lessen taal zijn we deze week gestart met het 'spelen is fijn'. In dit thema zien we dat spelen niet alleen leuk en leerzaam kan zijn, maar dat we ook met gevoelens zoals verdriet, jaloezie en verlies in aanraking komen. Verder in dit thema leren we nog hoe we daar op een goede manier mee kunnen omgaan.

Daarnaast zijn we ook gestart met het oefenen voor het schoolfeest. Het thema daarvan is 'Disney' . Welke film we hebben gekozen houden we nog even voor onszelf natuurlijksmiley

Supersportievesportdag!

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, April 27, 2018 08:39:46
Deze week werd het voor het derde leerjaar alweer een supersportieve week! We keken met zijn allen erg uit naar de sportdag donderdag! In de voormiddag startten we met een kubbspel. Niet met de houten blokken zoals iedereen ze kent, maar met een grote gummybal mochten we 2 kubussen proberen omver te gooien. Daarna stond een dansles op het programma en om af te sluiten speelden we nog een spel met een reuze grote bal. In de namiddag stonden allerlei klim- en klauteravitviteiten op het programma. Enkele snoetjes waren na deze super leuke dag wel een beetje verbrand. Vooral de snoet van de juf had een rood kleurtje. Op vrijdag konden we de overblijvende energie nog kwijt in het zwembad met meester Stijn.

MMM lekkere eitjes

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, March 23, 2018 09:03:39
Vrijdagnamiddag hebben we onze klas in 2 groepjes verdeeld. Sommige kinderen gingen werken in de tuin met juf Sofie, andere kinderen gingen samen met juf Jessie eitjes bakken. Doordat we zelf kipjes hebben op onze school hebben we de luxe om van die lekkere, verse eitjes te kunnen gebruiken! Eerst leerden we verschillende bereidingswijzen kennen: omelet, spiegelei, roerei, gepocheerd ei, ... Daarna gingen we zelf aan de slag. De kinderen deden van begin tot einde alles zelf! Ze kozen welk eitje ze wilden bakken en daarna de pan op het vuur, wat boter in de pan en bakken maar. Nadat de eitjes klaar waren konden ze natuurlijk lekker smullen van hun eigen creatie. smiley

Kunst is.kunst!

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, March 15, 2018 11:02:56
Dze week zijn we in de taallessen gestart met een nieuw thema: kunst! Daarin gaan we op ontdekking naar verschillende soorten kunst, verschillende kunstenaren en verschillende manieren waarop we naar kunst kunnen kijken. Er kwamen al heel verrassende dingen naar voor. Zo werd er gepraat over graffiti, schilderijen, muziek en nog zoveel meer.
Daarnaast is het deze week wat extra druk want wij zorgen voor de kippetjes. Onze vriendjes leggen al terug eitjes, waardoor we vrijdagnamiddag een lekkere omelet kunnen maken en opsmullen!

Nonsensdier

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, March 09, 2018 08:59:19
Tijdens de spreekles deze week hebben we zelf een nonsensdier uitgevonden. De bedoeling was dat de kinderen zelf een dier creƫerden dat bestaat uit verschillende dieren. Vb de kop van een muis met oren van een olifant, de nek van een giraf, de staart van een varken, ... Nadat het dier getekend was, moesten ze het dier beschrijven voor hun buur. Die kon op zijn beurt een tekening maken van het beschreven dier. Na afloop werden de twee tekeningen vergeleken. Hoe meer ze op elkaar leken, hoe beter de opdracht gelukt was. De resultaten waren soms wel heel lachwekkend! Er zaten hele lieve, maar ook heel gevaarlijke dieren tussen!

De techniekmobiel

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, March 01, 2018 11:06:54
Vrijdag hadden we het genoegen om de techniekmobiel te gaan ontdekken. Ze stond voor een weekje op ons domein geparkeerd, dus konden we niet laten om er toch eens op verkenning te gaan. Er stonden verschillende materialen waarbij we een plannetje konden volgen om iets in elkaar te steken. Er werden met knex, mecano en nog veel andere materialen heel leuke dingen gemaakt. Daarna gingen we aan het werk met de zwaardere toestellen. We leerden werken met een bankschroef, boormachines, tangen, zagen .... Gelukkig volgde iedereen de nodige veiligheidsvoorschriften en konden we zonder kleerscheuren en schrammen de techniekmobiel terug afsluiten. Een super leuke ervaring en ZEKER voor herhaling vatbaar!!smiley

Ritme hier....ritme daar...

MededelingenPosted by Juf Jessie Wed, February 21, 2018 13:53:32
Nu de krokusvakantie achter de rug is, komt de boerderijklas stilaan maar zeker dichterbij. Binnen een goeie week of 4 kunnen we onze laarzen aantrekken! Om toch al wat in de sfeer te kome, hebben we tijdens onze muziekles gewerkt met ritme kaarten. Elk ritme was gekoppeld aan een diertje op de boerderij. Deze ritmes werden dan gespeeld op muziekintsrumenten. De kinderen genoten zichtbaar van het musiceren!smiley

Next »