Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Zwarte pieten knutselen

WerkjesPosted by Juf Jessie Thu, November 29, 2018 15:31:45
Nu de grote dag van Sinterklaas dichterbij komt, hebben we een leuk knutselwerkje gemaakt rond zwarte piet. De kinderen kregen elk een blad met hokjes waar ze zelf een zwarte piet mochten tekenen. Daarna konden ze kiezen uit verschillende technieken om hun tekening kleur te geven: schilderen, met stift, met kleurpotloden, met wasco, .... Er was ook allerlei materiaal voorzien om hun zwarte piet te versieren. De ene versierde hem met glitters, de andere met pluimpjes. Eenmaal de tekeningen helemaal klaar waren, werden de verschillende stukken verknipt om zo weer nieuwe kunstwerkjes te maken. De kinderen waren alvast dolenthousiast!Herfstdieren

WerkjesPosted by Juf Jessie Thu, September 13, 2018 15:42:03
Deze week hebben we tijdens de muzische les gewerkt rond 'herfstdieren'. Eerder deze week maakten we een wandeling op het domein en merkten we dat er hier en daar toch al te zien is dat de herfst stilaan dichterbij komt. Met een bakje en een tasje in de hand, gingen we op verzameltocht naar blaadjes, takjes, nootjes, .... Daarmee gingen de kinderen aan het werk. De opdracht was om een diertje te maken met het verzamelde materiaal. Ik moet toch zeggen dat de resultaten er zeker en vast mogen zijn! Kijk hieronder zelf maar mee...Hocus Pocus Toverbal...

WerkjesPosted by Juf Jessie Thu, February 09, 2017 16:58:05
Om ons thema rond 'Sprookjes' op een leuke manier af te sluiten, hebben we deze namiddag onze eigen toverbal geknutseld. De kinderen mochten een tekening maken rond een sprookje of rond valentijn. Deze tekening werd gelamineerd en gekleefd op een teksel van een bokaal. Met wat water, glitters en een geheim ingrediënt was onze toverbal compleet. Super goed gewerkt!Wat zit er in dat pakje?

WerkjesPosted by Juf Jessie Wed, May 06, 2015 18:19:36
Ra ra ra... welke mama kan raden wat er in deze pakjes zit?


Feest je mee?

WerkjesPosted by Juf Jessie Wed, January 14, 2015 08:22:28

We zijn er al vroeg bij in het derde leerjaar, maar beter te vroeg dan te laat natuurlijk. Op zaterdag 7 februari om 11u is er bij ons op school een grote carnavalstoet waar we met zoveel mogelijk kinderen, mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, … een leuk feest van zullen maken. Veel zal ik natuurlijk nog niet verklappen, meer informatie volgt nog…..

Omdat ik de kinderen al een tipje van de sluier hebt verteld in de klas over deze speciale stoet, hebben we in de knutselles ook al wat rond het thema ‘Carnaval’ gewerkt. De kinderen hadden de keuze uit verschillende maskers en mochten dit inkleuren. Hieronder zie je enkele van de resultaten. Herken jij het snoetje achter dat kleurrijke masker?????

Roodkapje in schimmenspel...

WerkjesPosted by Juf Jessie Wed, December 10, 2014 21:25:15
Zoals jullie waarschijnlijk al wisten zitten we deze week in een projectweek rond het theater. Om aan de lijve te ondervinden wat sommige acteurs en toneelspelers allemaal meemaken achter de schermen, hebben we met de kinderen van het tweede en derde leerjaar zelf een schimmenspel gemaakt. Eerst keken we naar een filmpje over 'Roodkapje'. Zo konden we de belangrijkste gebeurtenissen en hoofdrolspelers nog eens op een rijtje zetten. Daarna kregen we verschillende personages zoals Roodkapje, de boze wolf, oma en de jager maar ook enkele decorstukken waaronder het huis van grootmoeder, een bed en een bos. Met al deze afbeeldingen gingen we aan de slag. We knipten alles zorgvuldig uit en plakten dit op een rietje. Daarna begon het echte werk. In groepjes van 3 maakten we eigen dialogen om het sprookje te kunnen naspelen. Na al dat inoefenen werden onze inspanningen beloond met een opvoering. Alle kinderen hebben hun beste beentje voorgezet en konden genieten van de prestaties van de andere groepen.

Lekker griezelen met Halloween!!

WerkjesPosted by Juf Jessie Fri, October 24, 2014 11:45:13
Nu de herfstvakantie voor de deur staat, weten we ook dat het de periode is om eens lekker te griezelen. Ook in de klas hebben we Halloween wat binnengehaald. We knutselden samen met het vierde leerjaar zelf ons eigen spinnenweb in elkaar. Daarvoor kregen we elk enkele nageltjes, wat hamers en een houten plank. Voor sommige kinderen was het wat wennen om met een hamer te werken, de anderen konden hier al goed mee overweg. Toen alle nageltjes op hun plaats stonden, konden we afwerken. Dit gebeurde met verschillende soorten wol. Daarna werden nog vele spinnen gemaakt. Want wees nu eerlijk...een spinnenweb zonder spin, daar is toch niks griezeligs aan?!

Ezelsfeesten!

WerkjesPosted by Juf Jessie Thu, October 02, 2014 08:37:26
Dit weekend zijn er ezelsfeesten in Kuurne!
Ook in de klas hebben we al veel rond dit thema gewerkt. Maandag was er een muzische namiddag waarbij de kinderen in verschillende groepjes mochten knutselen, een lied leren, ... Na al dat werkplezier was de fierheid af te lezen op hun gezichten bij het zien van hun resultaat!smiley


Next »