Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

opening projectweek 'Kunst'

VariaPosted by Juf Jessie Wed, March 04, 2015 13:21:15

Deze week werken we in de lagere school rond het thema 'Kunst'. Daarbij komen allerlei vormen van kunst aan bod. Om de projectweek te openen, lichtte onze directeur het thema toe en konden we via een aantal spelletjes al enkele aspecten van het thema leren kennen.


Er is er een jarig!!!

VariaPosted by Juf Jessie Fri, February 13, 2015 12:32:53
Joepie, Anke is jarig!


Lekker zingen...

VariaPosted by Juf Jessie Wed, November 26, 2014 11:53:57


In de les muziek zijn we volop aan het oefenen op een nieuw soort zang. We leerden van juf zingen in kanon. In het begin was het best wel moeilijk. Door te luisteren naar de andere kinderen zongen we op het einde van het lied allemaal hetzelfde. Dat was natuurlijk de bedoeling niet.smiley Daarna gingen we ver uit elkaar staan en konden we ons zo beter concentreren. Nu zijn we al zo ver dat we zelfs in drie verschillende groepjes kunnen zingen. Dat is echt superleuk!!smiley

Veel beweging op de speelplaats

VariaPosted by Juf Jessie Thu, November 20, 2014 12:23:25
Het is echt een plezier om te zien hoeveel lachende gezichten er zijn tijdens de speeltijden. De kinderen genieten met volle teugen van het touwtje springen. Ze vinden allerlei spelletjes uit zoals klokslag, beertje beertje, ze springen met twee of zelfs drie, ... En het zijn niet alleen de meisjes hoor, ook de jongens kunnen er wat van !smiley

afval, afval, afval....

VariaPosted by Juf Jessie Wed, November 05, 2014 17:50:19
Nu de deugdoende herfstvakantie er op zit, zijn we er deze week weer volop ingevlogen. Maandag kregen wij een workshop rond afval, en de verwerking er van. De kinderen maakten kennis met de ladder van Lansink. Daar zien we de verschillende stappen om afval te voorkomen. Aan de hand van allerlei spelletjes en foto's leerden we zeer veel bij. Om te onthouden wat er allemaal in de PMD mag leerden we zelfs een leuk rijmpje..
We zullen in de toekomst zeker rekening houden met de vele tips die we hebben gekregen...smiley

Rekenles

VariaPosted by Juf Jessie Wed, September 10, 2014 11:45:27
In de rekenles hebben we wat gewerkt rond plattegronden. De kinderen mochten de klas nabouwen met blokken en daar dan met handpopjes allerlei opdrachten in uitvoeren. Zo moesten ze bijvoorbeeld op de eerste bank rechts gaan zitten met hun popje.
Daarna werkten we in groepjes tijdens het hoofdrekenen. We kijken al vol spanning uit naar vrijdag want dan krijgen we onze eerste zwemles van dit jaar.