Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

SchaduwtekenenFoto's

Posted by Juf Jessie Fri, June 15, 2018 09:02:16

In de muzische les hebben we deze week gewerkt rond schaduw. De kinderen mochten in de klas een voorwerp uitkiezen en dit op een wit tekenblad plaatsen. Daarna kreeg hun fantasie de kans om aan het werk te gaan. Met de schaduw die hun voorwerp gaf, maakten ze een tekening. Hieronder kan je de resultaten bewonderen.

weekoverzichtMededelingen

Posted by Juf Jessie Fri, June 01, 2018 08:27:53

Deze week hebben we het in de lessen taal gehad over spelen op de speelplaats. Hoewel we al zeer veel leuke dingen hebben op onze speelplaats in het groen, is er altijd nog plaats voor verbetering. Daarom kropen de kinderen van het derde leerjaar in de pen en schreven ze een brief naar de directeur met enkele voorstellen om onze speelplaats nog te optimaliseren. Misschien komen enkele van deze ideetjes wel op de leerlingenraad.

In de lessen WO zijn we nog steeds bezig met licht en donker. Donderdagnamiddag gingen we wat dieper in op het blind zijn. Vele dingen die we dagdagelijks doen, zonder nadenken, lijken dan niet zo makkelijk meer. Toch zagen de kinderen dat mensen met deze handicap zich toch op allerlei verschillende manieren ontwikkelen om de handelingen zo vlot mogelijk te kunnen doen.

Vrijdagvoormiddag konden we, na de lekkere warme temperaturen van deze week, wat afkoelen tijdens de zwemles van meester Stijn. Want deze week zijn we ook al volop bezig met de voorbereidingen voor het optreden op ons schoolfeest volgende week zaterdag, waardoor er deze week wel degelijk al heel wat werd afgezweet.

Spelletjes en nog eens spelletjes...Mededelingen

Posted by Juf Jessie Thu, May 24, 2018 14:29:47

In de lessen taal zijn we deze week gestart met het 'spelen is fijn'. In dit thema zien we dat spelen niet alleen leuk en leerzaam kan zijn, maar dat we ook met gevoelens zoals verdriet, jaloezie en verlies in aanraking komen. Verder in dit thema leren we nog hoe we daar op een goede manier mee kunnen omgaan.

Daarnaast zijn we ook gestart met het oefenen voor het schoolfeest. Het thema daarvan is 'Disney' . Welke film we hebben gekozen houden we nog even voor onszelf natuurlijksmiley

Alweer feest!Foto's

Posted by Juf Jessie Wed, May 23, 2018 09:34:43

Hoera! Vandaag konden we alweer feest vieren voor de verjaardag van Nathan! Hij word 10 jaar!!

Blog image

Er is er een jarig!!!!Foto's

Posted by Juf Jessie Tue, May 22, 2018 11:22:44

Hiep Hiep Hoera voor Parikshit!!! Vandaag wordt hij 9 jaar!

Blog image

Licht en donkerFoto's

Posted by Juf Jessie Thu, May 17, 2018 15:43:19

In de lessen wereldoriƫntatie zijn we gestart met een nieuw thema: 'Licht en donker'. Daarin maken we kennis met verschillende lichtbronnen: kunstmatige en natuurlijke lichtbronnen. We ontdekken ook dat we zelf schaduw kunnen creƫren. Dit mochten ze ten volle experimenteren op onze speelplaats. Vele kinderen gingen in een gekke pose staan terwijl hun klasgenoot aan het werk ging. Dit was echt super leuk!!smiley

creatief met houtskoolFoto's

Posted by Juf Jessie Wed, May 16, 2018 13:28:13

Tijdens de muzische les vorige week hebben we wat testjes gedaan met houtskool. De kinderen mochten hun eigen naam schrijven en daarbij hun creativiteit de vrije loop laten. Door het mooie weer hadden ze de kans om ook buiten te werken in het zonnetjes. Hierboven kan je kijken naar de mooie resultaten.

Supersportievesportdag!Mededelingen

Posted by Juf Jessie Fri, April 27, 2018 08:39:46

Deze week werd het voor het derde leerjaar alweer een supersportieve week! We keken met zijn allen erg uit naar de sportdag donderdag! In de voormiddag startten we met een kubbspel. Niet met de houten blokken zoals iedereen ze kent, maar met een grote gummybal mochten we 2 kubussen proberen omver te gooien. Daarna stond een dansles op het programma en om af te sluiten speelden we nog een spel met een reuze grote bal. In de namiddag stonden allerlei klim- en klauteravitviteiten op het programma. Enkele snoetjes waren na deze super leuke dag wel een beetje verbrand. Vooral de snoet van de juf had een rood kleurtje. Op vrijdag konden we de overblijvende energie nog kwijt in het zwembad met meester Stijn.