Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Eindelijk cijferen! Mededelingen

Posted by Juf Jessie Thu, January 17, 2019 13:57:59

Tijdens de rekenlessen zijn we deze week gestart met het cijferen. Optellen met onthouden en aftrekken met lenen bij de buren. Voor heel wat kinderen was dit een hele grote stap die ze moeten zetten in het inzichtelijk rekenen. Het was dan natuurlijk ook wat wroeten en proberen voor de eerste oefeningen echt lukten, maar eenmaal de klik was gemaakt, vlogen de oefenblaadjes over de banken. Dit was natuurlijk nog maar de eerste les, dus deze oefeningen zullen nog zeer veel herhaald worden. Als de kinderen doorhadden hoe ze precies aan de slag moesten, werd het cijferen echt een plezier!

Welkom SeppeFoto's

Posted by Juf Jessie Thu, January 10, 2019 14:11:16

Na de vakantie kwam er in het derde leerjaar een nieuwe leerling bij.

Welkom in onze klas, Seppe!

Blog image

Thema waterMededelingen

Posted by Juf Jessie Thu, January 10, 2019 11:22:56

Na een deugddoende vakantie, zijn we er in het derde leerjaar opnieuw met volle energie ingevlogen. Tijdens de lessen wo zijn we gestart met een nieuw thema: Water. Daarin leren we onder meer hoe de kringloop van hemelwater in elkaar zit, hoe een waterzuiveringsinstallatie werkt, wat verdampen en condenseren is en nog zo veel meer!

Dit thema trekken we ook door in onze muzische lessen. Zo deden we een les beweging rond een waterdrupje onder de douche en knutselden we een regendruppel in papier marché.

Herhaling metend rekenenFoto's

Posted by Juf Jessie Thu, December 20, 2018 11:16:31

In de rekenlessen hebben we alle kennis rond lengte, gewicht en inhoud nog eens even herhaald in een meetcircuit.

Sinterklaas op bezoekFoto's

Posted by Juf Jessie Thu, December 20, 2018 11:13:26

Ook in onze klas mochten we de sint verwelkomen!

Een beetje cultuur...Mededelingen

Posted by Juf Jessie Fri, December 14, 2018 08:29:51

Donderdagnamiddag mochten we samen met de kinderen van het tweede leerjaar op uitstap naar de Kubox. Toen we daar aankwamen zagen we een opstelling met ventilatoren, een trapeze en nog veel andere attributen. Onze nieuwsgierigheid werd onmiddellijk al geprikkeld. We werden die namiddag meegenomen op een wild avontuur. We gingen samen met de kapitein van een schip op zoek naar een verborgen schat. Onderweg moest de kapitein allerlei circustrucjes doen om zo de schat te vinden en die te kunnen openen. Gelukkig is alles goed verlopen en konden we op het einde van de namiddag die mooie schat openen.

Zwarte pieten knutselenWerkjes

Posted by Juf Jessie Thu, November 29, 2018 15:31:45

Nu de grote dag van Sinterklaas dichterbij komt, hebben we een leuk knutselwerkje gemaakt rond zwarte piet. De kinderen kregen elk een blad met hokjes waar ze zelf een zwarte piet mochten tekenen. Daarna konden ze kiezen uit verschillende technieken om hun tekening kleur te geven: schilderen, met stift, met kleurpotloden, met wasco, .... Er was ook allerlei materiaal voorzien om hun zwarte piet te versieren. De ene versierde hem met glitters, de andere met pluimpjes. Eenmaal de tekeningen helemaal klaar waren, werden de verschillende stukken verknipt om zo weer nieuwe kunstwerkjes te maken. De kinderen waren alvast dolenthousiast!

Lekker swingen in de klasFoto's

Posted by Juf Jessie Thu, November 22, 2018 09:45:39

De voorlaatste week van november....dat wil zeggen dat die ene speciale dag van het jaar steeds dichter bij komt. Op 6 december komt Sinterklaas bij alle brave kinderen langs met een snoepje en een speelgoedje. Hij komt waarschijnlijk ook op bezoek bij ons op school. We kunnen dit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan zonder iets voor hem voor te bereiden. Gisteren leerden we tijdens de muzische les een leuk liedje en dansje over de zwarte pieten. Alle kinderen gooiden de beentjes los en genoten van het dansen en zingen.