Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Kriebelbeestjes

MededelingenPosted by Juf Jessie Wed, February 21, 2018 13:42:19
In onze lessen taal zijn we deze week gestart met thema 7: kriebelbeestjes!!!! Tijdens een van de eerste lessen maakten we al kennis met 5 verschillende soorte kruipertjes: de oorworm, de mier, de spin, het lieveheersbeestje en pissebedden.... Over elk van deze diertjes kwamen we de woonplaats, de voeding, speciale kenmerken en leuke weetjes te weten. Natuurlijk hebben wij de luxe dat onze klas op een prachtig domein ligt dus daarom trokken we dinsdag de klasdeur achter ons dicht en gingen in de mooie schoolomgeving om zoek naar een paar van deze kleine kriebelaars! En ja hoor....na slecht enkele minuten zoeken in de buurt van onze moestuin vonden we er een heleboel! In de natuur leren is zoveel leuker dan uit een boek☺