Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Er is er een jarig!!!!

Foto'sPosted by Juf Jessie Tue, May 22, 2018 11:22:44
Hiep Hiep Hoera voor Parikshit!!! Vandaag wordt hij 9 jaar!

Licht en donker

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, May 17, 2018 15:43:19
In de lessen wereldoriëntatie zijn we gestart met een nieuw thema: 'Licht en donker'. Daarin maken we kennis met verschillende lichtbronnen: kunstmatige en natuurlijke lichtbronnen. We ontdekken ook dat we zelf schaduw kunnen creëren. Dit mochten ze ten volle experimenteren op onze speelplaats. Vele kinderen gingen in een gekke pose staan terwijl hun klasgenoot aan het werk ging. Dit was echt super leuk!!smiley

creatief met houtskool

Foto'sPosted by Juf Jessie Wed, May 16, 2018 13:28:13
Tijdens de muzische les vorige week hebben we wat testjes gedaan met houtskool. De kinderen mochten hun eigen naam schrijven en daarbij hun creativiteit de vrije loop laten. Door het mooie weer hadden ze de kans om ook buiten te werken in het zonnetjes. Hierboven kan je kijken naar de mooie resultaten.

Supersportievesportdag!

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, April 27, 2018 08:39:46
Deze week werd het voor het derde leerjaar alweer een supersportieve week! We keken met zijn allen erg uit naar de sportdag donderdag! In de voormiddag startten we met een kubbspel. Niet met de houten blokken zoals iedereen ze kent, maar met een grote gummybal mochten we 2 kubussen proberen omver te gooien. Daarna stond een dansles op het programma en om af te sluiten speelden we nog een spel met een reuze grote bal. In de namiddag stonden allerlei klim- en klauteravitviteiten op het programma. Enkele snoetjes waren na deze super leuke dag wel een beetje verbrand. Vooral de snoet van de juf had een rood kleurtje. Op vrijdag konden we de overblijvende energie nog kwijt in het zwembad met meester Stijn.

Boerderij dag 1

UitstappenPosted by Juf Jessie Wed, March 28, 2018 19:50:41

Onze eerste dag op boerderijklassen zit er al weer op. Even een kort overzichtje...

Deze morgen stonden we met veel ongeduld en wat zenuwen klaar om de trein te nemen richting Gontrode. Eenmaal aangekomen in het station stond de boer ons al op te wachten met de tractor. Na wat puzzelwerk zijn alle kinderen en alle bagage in de kar geraakt en reden we richting boerderij. Bij aankomst kregen we van de juffen elk een puzzelstuk. We moesten 2 verschillende puzzels maken om zo te weten te komen in welke kamer we zouden slapen en wie onze roommates zouden zijn. Eenmaal de puzzels waren opgelost konden we uitpakken en ons bed opmaken. Om 11u30 werden we verwacht in de eetzaal voor een lekker middagmaal. Smullen maar want er stond spaghetti op het menu! In de namiddag stond de wolles op het programma. We kregen wat meer informatie over de wol en daarna konden we vilten. Voor velen van ons was dit een hele nieuwe ervaring. Na het vieruurtje kregen we even de tijd om kennis te maken met de dieren op de boerderij. Terwijl de meisjes in de douche gingen, konden de jongens hun energie kwijt op het speelplein of het voetbalveld. Na het avondeten haalden we onze zaklamp, trokken we de laarzen aan en gingen we op nachtwandeling. Voor de ene al wat spannender en enger dan voor de ander. Gelukkig heeft iedereen deze avontuurlijke tocht overleefd en konden we na een super leuke maar toch ook vermoeiende dag onder de wol kruipen. Slaap lekker allemaal!

MMM lekkere eitjes

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, March 23, 2018 09:03:39
Vrijdagnamiddag hebben we onze klas in 2 groepjes verdeeld. Sommige kinderen gingen werken in de tuin met juf Sofie, andere kinderen gingen samen met juf Jessie eitjes bakken. Doordat we zelf kipjes hebben op onze school hebben we de luxe om van die lekkere, verse eitjes te kunnen gebruiken! Eerst leerden we verschillende bereidingswijzen kennen: omelet, spiegelei, roerei, gepocheerd ei, ... Daarna gingen we zelf aan de slag. De kinderen deden van begin tot einde alles zelf! Ze kozen welk eitje ze wilden bakken en daarna de pan op het vuur, wat boter in de pan en bakken maar. Nadat de eitjes klaar waren konden ze natuurlijk lekker smullen van hun eigen creatie. smiley

Kunst is.kunst!

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, March 15, 2018 11:02:56
Dze week zijn we in de taallessen gestart met een nieuw thema: kunst! Daarin gaan we op ontdekking naar verschillende soorten kunst, verschillende kunstenaren en verschillende manieren waarop we naar kunst kunnen kijken. Er kwamen al heel verrassende dingen naar voor. Zo werd er gepraat over graffiti, schilderijen, muziek en nog zoveel meer.
Daarnaast is het deze week wat extra druk want wij zorgen voor de kippetjes. Onze vriendjes leggen al terug eitjes, waardoor we vrijdagnamiddag een lekkere omelet kunnen maken en opsmullen!

Nonsensdier

MededelingenPosted by Juf Jessie Fri, March 09, 2018 08:59:19
Tijdens de spreekles deze week hebben we zelf een nonsensdier uitgevonden. De bedoeling was dat de kinderen zelf een dier creëerden dat bestaat uit verschillende dieren. Vb de kop van een muis met oren van een olifant, de nek van een giraf, de staart van een varken, ... Nadat het dier getekend was, moesten ze het dier beschrijven voor hun buur. Die kon op zijn beurt een tekening maken van het beschreven dier. Na afloop werden de twee tekeningen vergeleken. Hoe meer ze op elkaar leken, hoe beter de opdracht gelukt was. De resultaten waren soms wel heel lachwekkend! Er zaten hele lieve, maar ook heel gevaarlijke dieren tussen!