Derde leerjaar - De Grote Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e leerjaar.

Kunst met een grote K

Foto'sPosted by Juf Jessie Thu, October 18, 2018 11:15:01
Nu we het thema Kuurne hebben afgesloten, wilden we dit toch in stijl doen met een leuke houtskooltekening. De kinderen leerden eerst hoe houtskool wordt gemaakt, met welke verschillende technieken je met houtskool kan werken. Ze ontdekten dat dit toch wel een zeer broos materiaal is en dat het enige vaardigheid vergt om ermee aan de slag te gaan. Het onderwerp van onze tekening was eenvoudig: Kuurne = Ezelgem. We kozen dus voor een leuke ezel. De resultaten zijn zeker bewonderenswaardig!smiley

Verjaardag

MededelingenPosted by Juf Jessie Tue, October 09, 2018 11:50:19
Hiep hiep hoera voor NOLAN!!!!
Hij werd gisteren 9 jaar!

Vlasmuseum

Foto'sPosted by Juf Jessie Tue, October 09, 2018 10:09:52
Vrijdagvoormiddag brachten we met het derde leerjaar een bezoek aan het vlasmuseum in Kortrijk. Nu we bezig zijn rond Kuurne en zijn verleden, kunnen we natuurlijk niet anders dan het vlas eens bespreken. Hieronder enkele sfeerbeelden van ons bezoek.

Naar de kermis!!!!

Foto'sPosted by Juf Jessie Tue, October 09, 2018 10:01:53
Ezelsweekend = naar de kermis!

Vrijdagnamiddag zijn we met het derde en vierde leerjaar op stap geweest doorheen Kuurne. Om de namiddag op een leuke manier te starten zijn we met zijn allen doorheen het funhouse gelopen. Gekke sprongen en toffe blunders brachten ons aan het lachen.
Daarna gingen we een kijkje nemen in het vlaspark. Na ons bezoek aan het vlasmuseum was dit zeker een aanrader. Om af te sluiten gingen we nog kijken naar de kunstwerken van Nesten.

Boekpromotie

MededelingenPosted by Juf Jessie Wed, October 03, 2018 13:05:50
Woensdagvoormiddag werden we verwend door de boekenjuf. Ze kwam in onze klas een verhaal voorlezen van een duif die graag een flamingo wil zijn. De kinderen luisterden zeer aandachtig en genoten van hun wilde avonturen.. Daarna dachten ze na welk dier ze zelf graag zouden zijn en waarom.

Tijdens de muzische les van deze week haalde juf haal blokfluit boven. We leerden de eekhoorn Ploem kennen en wat hij allemaal uithaalt in het bos. Hij snuffelt rond en sleurt met kastanjes, eikeltjes en nootjes. Voor de muzikale mama's en papa's staat de partituur van het liedje hieronder. Veel zangplezier!

Allemaal beestjes

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, September 20, 2018 13:48:12
In de lessen taal zijn we deze week gestart met een nieuw thema. Dit thema heeft als titel:'allemaal diertjes'. Tijdens dit thema denken we zowel na over de verschillende soorten dieren, maar ook over de voeding en de verzorging die ze nodig hebben. Tijdens een van de lessen maakten we kennis met de instructie. We leerden dat dit een stappenplan is waarbij we aan enkele woorden de volgorde van de stapjes kunnen bepalen. Om deze instructie verder in te oefenen schreven we zelf een instructie voor het maken van een diertje in papier. Dit was echt een super leuke oefening. Tijdens de muzische les hebben we deze week voor het eerst gewerkt met muziekinstrumenten. We gebruiken onze eigen ritmekaarten om een leuk ritme te spelen.

Herfstdieren

WerkjesPosted by Juf Jessie Thu, September 13, 2018 15:42:03
Deze week hebben we tijdens de muzische les gewerkt rond 'herfstdieren'. Eerder deze week maakten we een wandeling op het domein en merkten we dat er hier en daar toch al te zien is dat de herfst stilaan dichterbij komt. Met een bakje en een tasje in de hand, gingen we op verzameltocht naar blaadjes, takjes, nootjes, .... Daarmee gingen de kinderen aan het werk. De opdracht was om een diertje te maken met het verzamelde materiaal. Ik moet toch zeggen dat de resultaten er zeker en vast mogen zijn! Kijk hieronder zelf maar mee...

Nieuw schooljaar!!

MededelingenPosted by Juf Jessie Thu, September 13, 2018 15:31:32

Een nieuw schooljaar staat voor de deur! We maken er een spetterend jaar van!