Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Terug in de tijd

WerkjesPosted by Juf Nele Thu, May 23, 2019 12:09:06
De laatste weken van het schooljaar staan voor de deur, dus zo ook weer een toetsenperiode. We weten dat het belangrijk is om ook voor de laatste loodjes ons beste beentje voor te zetten.
Deze week kwam Julius Zebra op bezoek in de klas en verdiepten we ons even in de tijdsband. We kregen ook allemaal een onderwerp voor onze spreekbeurt, nl. een historisch volk. Intussen bereiden we ons allemaal voor met stap 1: informatie verzamelen.
Nog even terug in de tijd ...
In het w.o.-thema "Verkeer(d)!?" staan we o.a. stil bij de verkeersborden en ook bij het inoefenen van fietsvaardigheden. Vorige week vrijdagnamiddag konden we zo samen met de kinderen van L3 op het verkeersparcours op de speelplaats fietsen.
Drukke agenda achter de rug

Foto'sPosted by Juf Nele Thu, May 16, 2019 17:23:53
Amaai, de tijd gaat echt wel snel, en we benutten hem dan ook wel.

De voor voorbije weken stonden tal van activiteiten op het programma:
- een bezoekje aan de vernieuwde jeugdafdeling van de Kuurnse bibliotheek
- aan de slag met materialen uit de techniekmobiel
- onze sportdag in de Gavers waar we o.a. konden klimmen op de klimmuur en de mountainboarden konden uittesten
- cactusjes knutselen voor Moederdag en met naald en draad aan de slag gaan voor onze mama's
- repeteren voor onze schoolfeestdans
- in Antwerpen genieten van het 30 jaar GO! festival met optredens van Maureen (uit de Ketnetreeks Helden) en SLM (van de song Ewa Ja)
- ons voetgangersexamen voorbereiden en afleggen
- ...

En natuurlijk ook enkele beelden van onze hoogtepunten van de voorbije tijd.De week van het geld

VariaPosted by Juf Nele Thu, March 28, 2019 19:38:04
Als vervolg op de projectweek rond beroepen staan we in functie van de nationale week van het geld stil bij arm en rijk, aankopen, verschillende manieren van betalen, de euro, ... .

Shout out

VariaPosted by Juf Nele Thu, March 28, 2019 18:52:39
Meester Stijn leert ons o.a. door sportspelletjes de kneepjes van het basketballen. Shout out is zo'n spel, waarbij je sneller moet proberen te scoren dan de voorganger in jouw rij om hem uit te schakelen. Een spannend spel tot het laatste moment.

Voorbereiden Forum

MededelingenPosted by Juf Nele Thu, March 21, 2019 19:37:00
De voorbije weken passeerden er heel wat liedjes de revue tijdens de muzische lessen.
We kozen er onze 2 favorieten uit om te zingen op het podium.

We konden ze ook een beetje kaderen binnen het project rond beroepen:

- De KOK droomt van een boom in zijn tuin waarin er lekkere dessertjes groeien: een gebakje naast het hoogste takje - een dropje in het hoogste topje - een chocolaatje naast het hoogste blaadje.

- In de jeugdboekenmaand staan vooral alle jeugdSCHRIJVERS extra in de schijnwerpers. Wij genieten van de dagelijkse leesmomenten in de klas en konden ons dan ook helemaal vinden in het het Leeslied.

Buiten bewegen

VariaPosted by Juf Nele Thu, March 21, 2019 19:29:58
Met het lentezonnetje aan de hemel profiteerden we er deze week uitermate van om buiten groepsspelletjes op ons schooldomein te spelen. Zowel meester Stijn als juf Nele hadden een rijk aanbod in petto, zoals tienbal, pang, Chinese voetbal, tussen 2 vuren, tussen 4 vuren, ... . Doordat de teams regelmatig veranderden, leerden we ook met iedereen samen te spel vuren. Natuurlijk was de geest van fair-play ook van de partij en leerden we dat deelnemen zelfs nog belangrijker is dan winnen.Basket

Foto'sPosted by Juf Nele Thu, February 21, 2019 15:31:50
Met een vakantie voor de deur, was het ook tijd om heel wat leerstofonderdelen af te ronden. Zo stonden er ook nog enkele toetsen op het programma. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan, dus genieten we extra van een sportles, een muzische les, ... . Bij meester Stijn oefenden we verder op de basketbalvaardigheden. Met de juiste techniek om in de korf te gooien, werden heel wat punten gescoord.


Vriendschap is ...

MededelingenPosted by Juf Nele Thu, February 14, 2019 19:04:00
Vriendschap is ...
nieuwe vrienden maken,
samen spelen,
niet jaloers zijn,
zorg dragen voor jezelf en voor anderen
én dat is natuurlijk ook voor de natuur, het milieu, het klimaat, ... !

Een heel actueel thema, vandaar dat we er maandagnamiddag extra tijd voor vrij maakten om met de hele lagere school een milieuspel te spelen. Ralfie Raaf was alvast tevreden met het vele zwerfvuil dat we opruimden.

We ontdekten ook dat er heel wat oudere en recente liedjes een songtekst hebben die aansluit bij de milieuproblematiek: enkele liedjes van Urbanus, Sing for the climate, Louis Neefs met Laat ons een bloem, enkele liedjes Kinderen voor Kinderen, K3 met de Aarde beeft, ... .


Next »