Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Commissaris Piv

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, December 07, 2017 17:12:27
Vandaag wandelden we door het gure weer naar de Kubox om de voorstelling 'Commissaris Piv' van Piv Huvluv te bekijken.
Kinderrechten, bekeken door de bril van Piv Huvluv... dat leverde heel wat grappige situaties en woordspelingen op.
Het werd een fijne namiddag vol lachende en enthousiaste kinderen!Gruwelijke Rijmen

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, November 30, 2017 18:51:27
Vandaag trotseerden we weer en wind om de heerlijke film 'Gruwelijke Rijmen' te bekijken.
De gedichten van Roald Dahl, waarin de ECHTE verhalen over Sneeuwwitje, Roodkapje, Assepoester, Jakob en de Bonestaak en de Drie Biggetjes verteld worden, zijn erg mooi verfilmd in deze animatiefilm.
De kinderen genoten er allemaal van!
We maakten onze uitstap met de lijnbus en ontdekten op onze wandeling naar de Budascoop ook de Grote Markt van Kortrijk, het Stadhuis, de Broeltorens en de leuke Collegebrug over de Leie.Plopsaland

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, June 01, 2017 21:54:58

We keken er al een hele tijd naar uit en donderdag was het eindelijk zo ver: op schoolreis naar Plopsaland De Panne! We werden om 9u opgehaald door de bus en een dik uur later kwamen we op onze zonnige bestemming aan. Eerst een koek en een drankje en dan waren we klaar om op ontdekking te gaan in het park. De kinderen genoten van allerlei attracties: van de luchtballonnen en de stoeltjes bij Gert en Samson, naar Viktors Race, de bootjes van Kaatje, de draak, de bootjes en de grote golf bij Wickie de viking en nog zoveel meer. In Wickieland genoten we van ons middagmaal, om daarna nog veel meer te gaan ontdekken. Om 17u stapten we moe, maar voldaan, nog nagenietend van een geslaagde schoolreis, op de bus richting Kuurne.Sportdag

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, April 20, 2017 20:35:01
Na genoten te hebben van een welverdiende Paasvakantie en al hun belevingen op dinsdag uitgebreid aan elkaar verteld te hebben, zijn de leerlingen van het vierde leerjaar meteen weer goed aan de slag gegaan. Zo zaten ze in de taalles reeds enkele keren in groepjes om te brainstormen en zo samen een tekstje te schrijven. De vakantie was nog maar pas voorbij en er stond op donderdag reeds een leuke uitstap op het programma: sportdag op het domein 'De Gavers'. Daar konden de kinderen een touwenparcours afleggen, mountainbiken en zich uitleven op het speelplein. Gelukkig was het zonnetje ook van de partij. Zo werd het een fantastische, sportieve en prettige dag!

Bibliotheek

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, September 22, 2016 21:37:52

Op donderdagnamiddag zijn we samen met het 3e leerjaar naar de bibliotheek geweest om onze klaslectuur uit te breiden. Iedereen mocht twee boeken kiezen: een stripverhaal en een leesboek om te gebruiken tijdens het AVI - lezensmiley


Boerderijklassen

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, March 03, 2016 22:22:30
smileysmileysmiley smileysmiley B O E R D E R I J K L A S S E N smileysmileysmileysmileysmiley

Sfeerbeelden:Boerderijklas

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, February 25, 2016 22:47:07

NOG DRIE DAGEN KLAS !!!

En dan ... zijn we met z'n allen vertrokken naar de Vierhoekshoeve. Iedereen is dan ook volop aan het aftellen. In de klas zijn we dan ook bezig aan de voorbereidingen. Zo hebben we deze week geleerd over de loonwerker en de melkverwerking. smiley

Met deze voorbereidingen in het achterhoofd zal volgende week veel duidelijk worden over het dagelijkse leven op de boerderij.

We verlangen om zelf de handen uit de mouwen te mogen steken, om zelf de dieren te mogen voederen, om zelf brood te kunnen bakken, om zelf op bezoek te gaan bij de loonwerker, om zelf koeien te mogen melken, ... Kortom een ongelooflijke en onvergetelijke gebeurtenis.

Op de boerderij worden dagelijks de dieren verzorgd en in de leerwandelingen of doe-lessen ontdekken de kinderen ervaringsgericht de oorsprong van de voeding.

Boerderijklas

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, February 18, 2016 21:44:49

Vandaag nog ACHT dagen school op ons groen schooldomein, dan is het eindelijk zover. Inderdaad... Het aftellen naar de DRIE - DAAGSE BOERDERIJKLAS is nu echt wel begonnen. We zijn dan ook dagelijks bezig over het leven op de boerderij.

We leerden al iets meer over de volgende thema's:

'de loonwerker', 'de wolverwerking' en 'van graan tot brood'. Zo worden we echte experts en kunnen we nadenken over eventuele vragen die we op de boerderij kunnen stellen.

In de klas staan tal van boeken over de boerderij. De kinderen snuisteren hier graag in. Zo wordt het verlangen naar het echte boerderijleven elke dag een stukje groter.


Next »