Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Brugge

UitstappenPosted by Meester Tom Wed, June 27, 2018 13:18:07
Een heerlijke, zonnige dag was het dinsdag. Perfect om tussen duizenden toeristen Brugge te verkennen.
We ontdekten het archeologiemuseum door in kleine groepjes allerlei opdrachten op te lossen. 's Middags aten we onze picknick in het Astridpark. We doorkruisten de stad en genoten van zoveel mooie huizen, prachtige plekjes, grootse gebouwen...
In de namiddag was het tijd voor de verrassingen. Op de Grote Markt aten we een lekker, verfrissend ijsje. En om 14u werden we verwacht voor een boottocht op de Reien. Onze gids vertelde heel wat weetjes over Brugge en we keken onze ogen uit.
Na een fantastische maar ook vermoeiende dag vertrokken we met de trein weer naar huis.
Sportdag!

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, April 26, 2018 19:22:33
Vandaag was het zover. We trokken naar de Warande met de fiets of de bus voor een hele dag sporten en spelen!
We startten met hippe dans en een spannende dance battle met Emilio als jury.
Daarna speelden we buiten spelletjes met 2 grote ballen: eerst poull ball, daarna kinball.
We daagden elkaar ook uit met een heleboel challenge games.
Om af te sluiten, speelden de kinderen op het grote speelplein.Boerderij dag 3

UitstappenPosted by Meester Tom Sat, March 31, 2018 14:19:41
Gisteren mochten we met boer Etienne de diertjes voederen. Dat was fantastisch: de geitjes waren wat wild en bij de wollige schapen zagen we een lief lammetje. Ook de konijntjes, kippen en het paard waren blij met ons bezoek.
's Avonds was het tijd voor de Vierhoekhoevequiz: leerrijke vragenronde, muziekrondes, uitbeeldronde, 1 minuut-ronde... De Powergirls waren de winnaar.

Vandaag is het al de laatste dag! We mochten helpen met het melken van de koeien. Sommigen proefden van de verse melk, recht uit de uier. In de stal likten de kalfjes ons met hun lange tong en beten in onze jassen.

Tijd om de valiezen weer te vullen en op te ruimen.
Als afsluiter stond nog een ritje met de kar van boer Etienne op het programma.

Na het middagmaal kreeg iedereen een potje boter en choco, het zelfgebakken broodje en het viltwerkje mee naar huis. Boer Etienne bracht ons met de kar weer naar het station.

Het waren heerlijke dagen. We hebben veel bijgeleerd en ons vooral allemaal samen erg geamuseerd.

Kijk ook eens op de blog van het 3de leerjaar voor nog meer foto's!

Prettige vakantie!


Boerderij dag 2

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, March 29, 2018 17:35:21

Dag 2 op de boerderij....alweer een avontuur!

Deze ochtend werden we lekker wakker door het gekraai van de haan.
Na wat ochtendgymnastiek konden we onze buikjes lekker vullen tijdens het ontbijt.
Om 10u stond alweer een activiteit op het programma.
In de melkklas werden we allemaal echte melkboeren en -boerinnen!
We leerden de koe kennen van dichtbij en gingen daarna aan de slag met haar lekkere melk. We maakten onze eigen boter en onze eigen choco...mmmmm lekker was dat!!
Deze middag smulden we heerlijke frietjes!
Na een 'middagdutje' smiley werden we verwacht in de broodklas.
We leerden zelf ons eigen brood te bakken! Super leuk was dat!!! Benieuwd naar de broodjes die straks uit de oven komen.
Tijd voor een vieruurtje en een warme douche voor de jongens, terwijl de meisjes het domein afspeuren. Na het avondeten staan nog een leuk karweitje op het programma: de diertjes voederen! We sluiten onze tweede dag af met een spannende quiz!
Ongetwijfeld vallen we straks weer als een blok in slaap!

Boerderij dag 1

UitstappenPosted by Meester Tom Wed, March 28, 2018 19:51:19

Onze eerste dag op boerderijklassen zit er al weer op. Even een kort overzichtje...

Deze morgen stonden we met veel ongeduld en wat zenuwen klaar om de trein te nemen richting Gontrode. Eenmaal aangekomen in het station stond de boer ons al op te wachten met de tractor. Na wat puzzelwerk zijn alle kinderen en alle bagage in de kar geraakt en reden we richting boerderij. Bij aankomst kregen we van de juffen elk een puzzelstuk. We moesten 2 verschillende puzzels maken om zo te weten te komen in welke kamer we zouden slapen en wie onze roommates zouden zijn. Eenmaal de puzzels waren opgelost konden we uitpakken en ons bed opmaken. Om 11u30 werden we verwacht in de eetzaal voor een lekker middagmaal. Smullen maar want er stond spaghetti op het menu! In de namiddag stond de wolles op het programma. We kregen wat meer informatie over de wol en daarna konden we vilten. Voor velen van ons was dit een hele nieuwe ervaring. Na het vieruurtje kregen we even de tijd om kennis te maken met de dieren op de boerderij. Terwijl de meisjes in de douche gingen, konden de jongens hun energie kwijt op het speelplein of het voetbalveld. Na het avondeten haalden we onze zaklamp, trokken we de laarzen aan en gingen we op nachtwandeling. Voor de ene al wat spannender en enger dan voor de ander. Gelukkig heeft iedereen deze avontuurlijke tocht overleefd en konden we na een super leuke maar toch ook vermoeiende dag onder de wol kruipen. Slaap lekker allemaal!

Commissaris Piv

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, December 07, 2017 17:12:27
Vandaag wandelden we door het gure weer naar de Kubox om de voorstelling 'Commissaris Piv' van Piv Huvluv te bekijken.
Kinderrechten, bekeken door de bril van Piv Huvluv... dat leverde heel wat grappige situaties en woordspelingen op.
Het werd een fijne namiddag vol lachende en enthousiaste kinderen!Gruwelijke Rijmen

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, November 30, 2017 18:51:27
Vandaag trotseerden we weer en wind om de heerlijke film 'Gruwelijke Rijmen' te bekijken.
De gedichten van Roald Dahl, waarin de ECHTE verhalen over Sneeuwwitje, Roodkapje, Assepoester, Jakob en de Bonestaak en de Drie Biggetjes verteld worden, zijn erg mooi verfilmd in deze animatiefilm.
De kinderen genoten er allemaal van!
We maakten onze uitstap met de lijnbus en ontdekten op onze wandeling naar de Budascoop ook de Grote Markt van Kortrijk, het Stadhuis, de Broeltorens en de leuke Collegebrug over de Leie.Plopsaland

UitstappenPosted by Meester Tom Thu, June 01, 2017 21:54:58

We keken er al een hele tijd naar uit en donderdag was het eindelijk zo ver: op schoolreis naar Plopsaland De Panne! We werden om 9u opgehaald door de bus en een dik uur later kwamen we op onze zonnige bestemming aan. Eerst een koek en een drankje en dan waren we klaar om op ontdekking te gaan in het park. De kinderen genoten van allerlei attracties: van de luchtballonnen en de stoeltjes bij Gert en Samson, naar Viktors Race, de bootjes van Kaatje, de draak, de bootjes en de grote golf bij Wickie de viking en nog zoveel meer. In Wickieland genoten we van ons middagmaal, om daarna nog veel meer te gaan ontdekken. Om 17u stapten we moe, maar voldaan, nog nagenietend van een geslaagde schoolreis, op de bus richting Kuurne.Next »