Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Dag 2018

Foto'sPosted by Juf Nele Thu, December 20, 2018 13:35:52
Prettige eindejaarsfeesten!
Wij sloten het kalenderjaar in de klas af met sfeervolle, muzische activiteiten.
Tot in 2019!

Sinterklaas en Zwarte Piet

Foto'sPosted by Juf Nele Tue, December 04, 2018 19:42:03
6 december is zo'n leuke dag die op de kalender staan mag! Maar de periode ervoor vinden wij alvast nog leuker: sinterklaasmuziek op de speelplaats, sinterklaasliedjes zingen en dansen in de klas, de sint op bezoek, eens lekker ongezond genieten van het snoepgoed, cadeautjes, ... .

Op maandag 4 december kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet allebei in een aparte "oldtimer" aan op onze speelplaats. Gelukkig regende het net niet toen ze arriveerden op onze speelplaats.In de namiddag deden wij een "sint- en pietig" hoekenwerk in afwachting van hun klasbezoek. Amaai, de Zwarte Pieten houden ons echt wel goed in de gaten, want in Sinterklaas zijn grote boek stonden alleen maar waarheden over ons.
Voorlezen

Foto'sPosted by Juf Nele Thu, November 29, 2018 19:06:02
Op maandagnamiddag kwamen we met de hele school samen om te genieten van het verhaal van Joep Jaloersosaurus, op een ludieke manier gebracht door de juffen en meesters. Zo kennen we ons 3de thema: Vriendschap is ... niet jaloers zijn!

Naar aanleiding van de Nationale Voorleesweek hebben wij ons voorbereid om een boekje te gaan voorlezen bij de kinderen uit de kleuterklassen en van het 1ste leerjaar.

Op donderdagvoormiddag konden de kleuters van onze verhaaltjes genieten. We zorgden zelf voor attributen zoals een plaspotje en knuffelberen om de kindjes warm te maken om naar ons verhaal te luisteren. Wij vonden het een leuke ervaring!

Texture

Foto'sPosted by Juf Nele Thu, October 11, 2018 20:28:11
foto's van onze uitstap naar Texture in Kortrijk:

https://photos.google.com/share/AF1QipMP9H618RXgS1Vya_E9LmH4THkz7mB92LSY63xe9PLwVIU45n1myS8MI1XaVcq_kQ?key=UVdlMDNFcmV3ekU2NGw3U3JFQy1ra29DbEt3MHh3

(link kopiƫren)
Onze bonen kiemen

Foto'sPosted by Juf Nele Mon, October 01, 2018 19:08:47
Hebben planten echt aarde, warmte, licht, lucht en water nodig om te leven? Onze bonenplantjes zullen het aantonen. Intussen zijn ze al gekiemd en hebben we ze in een bokaaltje met aarde gestoken.

Zwemmen

Foto'sPosted by Juf Nele Mon, October 01, 2018 18:57:54
Meester Stijn verdeelt ons steeds in verschillende groepjes voor de tweewekelijkse zwemles. Zo kunnen we ijverig oefenen op de arm- en beenbeweging van schoolslag.
Inhoudsmaten

Foto'sPosted by Juf Nele Thu, September 20, 2018 18:51:45
Deze week trokken we met een emmer water van 10 liter en verschillende maatbekers naar buiten. We zochten samen uit hoeveel een liter, een deciliter en een centiliter is. Door zelf te schatten en te meten leek de les meten ineens heel boeiend.

Boetseren

Foto'sPosted by Meester Tom Fri, June 22, 2018 09:26:32
Er wordt hard gewerkt in het 4de leerjaar om goede punten te behalen voor de eindtoetsen. Maar daarna is het tijd voor wat ontspanning.
We maakten onze handen lekker vuil deze week door gekke mannetjes te boetseren met klei. Straks krijgen onze werkjes nog een kleurtje.
We namen ook de tijd om op het schooldomein en in de tuin kersen te proeven, frambozen en aardbeien te plukken en de groei van de tomaatjes en de eerste komkommer te bekijken.
Donderdag was het tijd voor de voetbalfinale. Uitgerust met de Belgische kleuren op hun wangen en een supporterssjaal juichten de kinderen voor hun favoriete ploeg.Next »