Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Texture

Foto'sPosted by Juf Nele Thu, October 11, 2018 20:28:11
foto's van onze uitstap naar Texture in Kortrijk:

https://photos.google.com/share/AF1QipMP9H618RXgS1Vya_E9LmH4THkz7mB92LSY63xe9PLwVIU45n1myS8MI1XaVcq_kQ?key=UVdlMDNFcmV3ekU2NGw3U3JFQy1ra29DbEt3MHh3

(link kopiƫren)
Onze bonen kiemen

Foto'sPosted by Juf Nele Mon, October 01, 2018 19:08:47
Hebben planten echt aarde, warmte, licht, lucht en water nodig om te leven? Onze bonenplantjes zullen het aantonen. Intussen zijn ze al gekiemd en hebben we ze in een bokaaltje met aarde gestoken.

Zwemmen

Foto'sPosted by Juf Nele Mon, October 01, 2018 18:57:54
Meester Stijn verdeelt ons steeds in verschillende groepjes voor de tweewekelijkse zwemles. Zo kunnen we ijverig oefenen op de arm- en beenbeweging van schoolslag.
Inhoudsmaten

Foto'sPosted by Juf Nele Thu, September 20, 2018 18:51:45
Deze week trokken we met een emmer water van 10 liter en verschillende maatbekers naar buiten. We zochten samen uit hoeveel een liter, een deciliter en een centiliter is. Door zelf te schatten en te meten leek de les meten ineens heel boeiend.

Boetseren

Foto'sPosted by Meester Tom Fri, June 22, 2018 09:26:32
Er wordt hard gewerkt in het 4de leerjaar om goede punten te behalen voor de eindtoetsen. Maar daarna is het tijd voor wat ontspanning.
We maakten onze handen lekker vuil deze week door gekke mannetjes te boetseren met klei. Straks krijgen onze werkjes nog een kleurtje.
We namen ook de tijd om op het schooldomein en in de tuin kersen te proeven, frambozen en aardbeien te plukken en de groei van de tomaatjes en de eerste komkommer te bekijken.
Donderdag was het tijd voor de voetbalfinale. Uitgerust met de Belgische kleuren op hun wangen en een supporterssjaal juichten de kinderen voor hun favoriete ploeg.Onze buurlanden

Foto'sPosted by Meester Tom Thu, May 31, 2018 18:33:53
Het thema 'Belgiƫ', dat doorheen het schooljaar al enkele keren aan bod kwam, sluiten we af met een kijkje bij onze buurlanden.
Deze namiddag gingen de kinderen op zoek naar boeiende foto's over Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groothertogdom Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk: typisch eten, beroemde mensen, bekende gebouwen, mooie stukjes natuur en natuurlijk de vlag.
Foto's werden geselecteerd, gekopieerd, geprint... Daarna maakten ze een poster die morgen aan de klasgenoten zal worden voorgesteld.
Spreekbeurt!

Foto'sPosted by Meester Tom Thu, May 31, 2018 18:22:05
Vandaag luisterden we eindelijk naar de spreekbeurten in de klas.
Enkele foto's van de leerlingen in actie.Spreekbeurt

Foto'sPosted by Meester Tom Fri, May 25, 2018 08:22:33
Afbeeldingsresultaat voor spreekbeurtDeze week is het weer zover! De klas bereidt zich voor op een spreekbeurt.
Infoboeken, I-pads, woordspinnen, schema's... vullen de klas.
Veelbelovende onderwerpen zoals Walt Disney, Afrika, de sfinxkat, mysterieuze zeedieren... doen al verlangen naar de spreekbeurten!Next »