Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Van abc tot xyz

MededelingenPosted by Juf Nele Thu, January 17, 2019 12:17:34
Vorige week zongen we samen de vele verschillende versies van het alfabetlied. Nadat we zelf heel wat woorden in alfabetische orde rangschikten, haalde onze juf deze week woordenboeken tevoorschijn voor ons. Nu we het alfabet onder de knie hebben en we weten dat alle woorden in het woordenboek alfabetisch geordend staan, lukt het al heel goed om woorden op te zoeken.

Ook oefenden we nog eens met een woordspelletje de vraagstellingen in. Dat zorgde soms voor hilariteit, want sommigen kozen woorden die sprekend bij hun interesses passen. En natuurlijk kennen we elkaar intussen al heel goed.

Juf Stephanie, alias de voorleesjuf, kwam deze week ook op . visite. Ze had een stapeltje boeken van de bekende schrijver Marc de Bel mee. We kenden Marc de Bel al behoorlijkgoed, want onze juf heeft ook een hele collectie boeken van hem waaruit al regelmatig werd voorgelezen.Eindejaarstradities

MededelingenPosted by Juf Nele Thu, December 13, 2018 19:34:03

Vorige week was het nog volop herfst. We ontdekten zo ook in de buurt van onze klas enkele mooie vliegenzwammen.

Deze week deed de winter zijn intrede met 's ochtends al temperaturen onder het vriespunt. Eindelijk konden we op onze weerkalender eens negatieve temperaturen aanduiden.

De winter doet ons ook meteen aan de eindejaarsfeesten denken. Volgende week is het trouwens al de laatste schoolweek van 2018. Zo pronkt de kerstboom nu in onze klas en legden we intussen al de eerste hand aan enkele eindejaarsknutselwerkjes. En natuurlijk vergeten we de traditionele, met de handgeschreven, Nieuwjaarsbrief niet!

Voorleesweek

MededelingenPosted by Juf Nele Thu, November 22, 2018 19:50:32

Deze week was het de nationale voorleesweek. Uiteraard genieten wij niet enkel deze week van een voorleesfragmentje. Onze juf presenteert immers regelmatig een leuk boek dat even onze klasbibliotheek komt verrijken. Vorige week kwam de bib.juf ook op bezoek. Zij stelde de reeks over "Drankeneiland" voor. Volgende week zullen wij zelf eens een verhaaltje gaan voorlezen voor de jongere kinderen in onze school. Spannend!

Projectweek "Dieren"

MededelingenPosted by Juf Nele Thu, November 08, 2018 22:54:21
Tijdens onze projectweek werkten we samen met de kinderen van het 3de leerjaar en ook met de kinderen van het 5de en 6de leerjaar. Allerlei muzische en creatieve opdrachten stonden op het programma. Zo namen we het Dierencarnaval van de Franse componist Camille Saint-Saëns onder de loep. Ook tijdens de lessen wereldoriëntatie hebben we het in het nieuwe thema "Welkom in het dierenrijk" over ... dieren!

Er was ook beestig bezoek in de klas. Hamid bracht zijn huisdieren mee: een gekko en een groene anolis. We kwamen te weten dat reptielen koudbloedige dieren zijn, vandaar dat er in het terrarium een lamp brandde als warmtebron. De diertjes voeden zich met levende krekels en rupsen. Verder observeerden de dieren ons heel aandachtig en hebben ze wellicht ook veel bijgeleerd over de infinitief en de stam van werkwoorden en over gelijkwaardige breuken.De Ezels van Nesten

MededelingenPosted by Juf Nele Wed, October 17, 2018 20:33:28
We konden onze oren niet geloven toen onze juf ons maandag het droevige nieuws vertelde van het overlijden van Nesten. Vorige week bewonderden we nog heel wat karikaturen van hem en probeerden we de Kuurnse mascotte Ambroos van Nesten zijn hand te evenaren!

Verder spraken we deze week over de gemeenteraadsverkiezingen van voorbije zondag. Wij waren alvast blij dat Francis Benoit burgemeester blijft, zo moeten we maar 1 naam onthouden ;)

De dagen korten steeds meer in; volgende week staat het eerste oudercontact gepland; met de herstvakantie, Halloween, de Week van het Bos, ... zullen we volgende week alvast tijd maken voor enkele alternatieve lessen. We kijken er al naar uit!

De laatste loodjes...

MededelingenPosted by Meester Tom Fri, June 15, 2018 11:47:32
Na het schoolfeest zijn we meteen de laatste rechte lijn ingegaan naar de zomervakantie.
Toch staat er nog heel wat te gebeuren zoals het voetbaltornooi op school én natuurlijk het WK met onze Rode Duivels. Toch moeten we onze hersenen eerst goed wakker schudden en ons best doen voor de toetsen.
We kijken ook al uit naar de uitstap op 26 juni naar Brugge.
We hebben al een tipje van de sluier gelicht... We gaan onder andere naar het Archeologiemuseum, maar uiteraard verklappen we nog niet wat we de rest van de dag zullen doen...

Afbeeldingsresultaat voor brugge archeologie museum

Kommawie?

MededelingenPosted by Meester Tom Thu, February 22, 2018 19:05:58
In het 4de leerjaar rekenden we voor de kerstvakantie al tot 100 000.
Maar omdat we ook van kleine getallen houden, hebben we de komma leren kennen!
Tienden en honderdsten kwellen ons wel een beetje als we ze moeten optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, maar we houden vol. We oefenen ons blauw op hoofdreken- en cijferoefeningen. Zo krijgen we ze wel klein!Welkom in onze klas!

MededelingenPosted by Meester Tom Thu, September 28, 2017 19:30:53
Deze week was er erg fijn nieuws: onze klas mocht een nieuwe klasgenoot verwelkomen!
We zijn blij dat je er bij bent, Zakaria. Op naar een leuk jaar in onze klas en onze school!Next »