Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

De Ezels van Nesten

MededelingenPosted by Juf Nele Wed, October 17, 2018 20:33:28
We konden onze oren niet geloven toen onze juf ons maandag het droevige nieuws vertelde van het overlijden van Nesten. Vorige week bewonderden we nog heel wat karikaturen van hem en probeerden we de Kuurnse mascotte Ambroos van Nesten zijn hand te evenaren!

Verder spraken we deze week over de gemeenteraadsverkiezingen van voorbije zondag. Wij waren alvast blij dat Francis Benoit burgemeester blijft, zo moeten we maar 1 naam onthouden ;)

De dagen korten steeds meer in; volgende week staat het eerste oudercontact gepland; met de herstvakantie, Halloween, de Week van het Bos, ... zullen we volgende week alvast tijd maken voor enkele alternatieve lessen. We kijken er al naar uit!

De laatste loodjes...

MededelingenPosted by Meester Tom Fri, June 15, 2018 11:47:32
Na het schoolfeest zijn we meteen de laatste rechte lijn ingegaan naar de zomervakantie.
Toch staat er nog heel wat te gebeuren zoals het voetbaltornooi op school Ć©n natuurlijk het WK met onze Rode Duivels. Toch moeten we onze hersenen eerst goed wakker schudden en ons best doen voor de toetsen.
We kijken ook al uit naar de uitstap op 26 juni naar Brugge.
We hebben al een tipje van de sluier gelicht... We gaan onder andere naar het Archeologiemuseum, maar uiteraard verklappen we nog niet wat we de rest van de dag zullen doen...

Afbeeldingsresultaat voor brugge archeologie museum

Kommawie?

MededelingenPosted by Meester Tom Thu, February 22, 2018 19:05:58
In het 4de leerjaar rekenden we voor de kerstvakantie al tot 100 000.
Maar omdat we ook van kleine getallen houden, hebben we de komma leren kennen!
Tienden en honderdsten kwellen ons wel een beetje als we ze moeten optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, maar we houden vol. We oefenen ons blauw op hoofdreken- en cijferoefeningen. Zo krijgen we ze wel klein!Welkom in onze klas!

MededelingenPosted by Meester Tom Thu, September 28, 2017 19:30:53
Deze week was er erg fijn nieuws: onze klas mocht een nieuwe klasgenoot verwelkomen!
We zijn blij dat je er bij bent, Zakaria. Op naar een leuk jaar in onze klas en onze school!De laatste loodjes...

MededelingenPosted by Meester Tom Thu, June 22, 2017 20:58:06

Tijdens deze (zeer warme) voorlaatste week van het schooljaar hebben de kinderen uiteraard nog heel wat toetsen gemaakt. Ook de spreekbeurten stonden op de planning. De leerlingen mochten zelf een recept kiezen dat ze aan de klas kwamen voorstellen en uitleggen. We mochten zelfs proeven van een heerlijk stukje Marokkaanse cake. Er werd ook tijd gemaakt voor oefeningen op de computer: een foto knippen en plakken, een tekst bewerken... Zoals men zegt: "de laatste loodjes wegen het zwaarst", maar de kinderen hebben natuurlijk ook nog heel wat om naar uit te kijken, want volgende week staat er nog heel wat leuks op het programma: zo zullen ze nog aan de slag mogen gaan met fruit, knutselen, spelletjes spelen en niet te vergeten: dinsdag krijgen we bezoek van de brandweer!
Proefwerken

MededelingenPosted by Meester Tom Fri, June 16, 2017 07:21:28

De leerlingen van het vierde leerjaar zijn volop bezig met het maken van proefwerken. Dat is soms wat lastig, er wordt veel geoefend en het gaat af en toe gepaard met wat stress, maar gelukkig kunnen ze aftellen naar de laatste week van het schooljaar. Tussendoor werken de kinderen ook verder aan hun spreekbeurt en kunnen ze af en toe ook wat lezen in hun boeken uit de bib. Volgende week maandag staat het laatste bezoek aan de bib gepland en worden alle boeken dus teruggebracht.Juf Annelies

MededelingenPosted by Meester Tom Thu, March 09, 2017 13:09:13
Na een leuke en deugddoende vakantie waren de kinderen blij om elkaar terug te zien. Ook voor mij was het een aangename ervaring om de kinderen te leren kennen.
Bij de kennismaking hoorden er ook meteen enkele leuke oefeningen dramatische expressie. En tijdens de taalles kregen de leerlingen op woensdag de opdracht om samen, per twee, een kort dialoogje te verzinnen: wat als standbeelden tegen elkaar konden praten?Ze kropen in de huid van twee standbeelden, die van een ijsbeer en een jongentje,en lieten hun fantasie de vrije loop. Na het schrijven van een script mochten ze natuurlijk hun dialoogje delen met de rest van de klas.

Bewegingsactiviteit

MededelingenPosted by Meester Tom Fri, February 17, 2017 09:15:59
Deze week was het toetsenweek in het 4e leerjaar. Verschillende testen van wiskunde, taal en wereldoriƫntatie werden afgenomen. Gelukkig werd er ook tijd gemaakt voor de nodige ontspanning. Een bewegingstussendoortje of zoals hier een bewegingsactiviteit. smiley
In deze les met de trampoline leerden de kinderen hun angsten overwinnen. Dit lukte zelfs zodanig goed dat de turnmeester, meester Stijn, er al zijn vertrouwen in had zoals je kan zien op onderstaande foto's. smiley

Next »