Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Papier maché

WerkjesPosted by Juf Nele Thu, November 22, 2018 19:44:33
De voorbije weken staken we onze handen uit de bouwen met heel wat behangerslijm en kranten. We creëerden een kleurrijk fantasiedier. Het werkje nam heel wat tijd in beslag omdat het goed moest uitdrogen. Zoals gepland zijn onze dieren op tijd klaar om de vensterbanken te sieren tijdens de Quizza-avond.

Pablo Picasso

WerkjesPosted by Juf Nele Thu, September 20, 2018 19:00:36
De vrijdagnamiddag is ons beeldend moment. Vorige week maakten we kennis met de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. Na het bestuderen en bewonderen van zijn kubistische kunstwerken, gingen we zelf aan de slag. O.a. met pastelkrijtjes en gekleurd papier zetten we ons zelfportret op papier. Onze portretten sieren momenteel de klas.De lente is in zicht

WerkjesPosted by Meester Tom Thu, March 16, 2017 19:50:09
Nu het zonnetje al zijn eerste (bijna-)lentestraaltjes heeft getoond en Pasen in aantocht is, hebben de kinderen zich mogen uitleven tijdens de knutselles. We maken een 'gebroken eierschaal' door muurvuller op een ballon te smeren. De kinderen moeten nog even geduld hebben, want dit zal een paar dagen nodig hebben om te drogen. Ze zijn reeds benieuwd hoe die ballonnen zichzelf zullen losmaken van de eierschalen. Dit was meteen een goed moment om eens samen te kunnen werken, want zonder wat hulp kan je die ballon natuurlijk niet recht houden. Later worden de eierschalen nog geschilderd en opgevuld. We zullen zeker niet nalaten om jullie de eindresultaten ook nog te laten bewonderen!

Maskers

WerkjesPosted by Meester Tom Thu, February 05, 2015 21:57:01

Met de lichtstoet in het vooruitzicht, komende zaterdag, werkten de kinderen verder aan hun gekke masker. De meester had een grote boor meegebracht om gaten te boren voor de ogen en de mond. Dit vonden de kinderen super! smiley

De kinderen mochten hun masker uiteindelijk versieren volgens hun eigen wensen. De foto's van de afgewerkte maskers zullen volgende week op de blog te bewonderen zijn.

Maskers

WerkjesPosted by Meester Tom Thu, January 29, 2015 12:48:36

Ter voorbereiding op de lichtstoet, in samenwerking met de Koninklijke harmonie 'Moed en Vlijt', van volgende week zaterdag maakten we met de kinderen van het vierde leerjaar enkele gekke maskers. De maskers werden gemaakt met een ballon en vele lagen papier-maché. Sommige kinderen legden hun lagen zodanig dik dat er zelfs een grote zaag nodig was. Een beetje techniek in de klas kon natuurlijk geen kwaad.

Volgende week worden de maskers dan mooi versierd en zullen zeker hun dienst kunnen doen tijdens deze carnavalsstoet. Allen komen is de mooie boodschap van de kinderen uit de vierde klas.

Ezelsfeesten

WerkjesPosted by Meester Tom Thu, October 02, 2014 09:43:49
Maandagnamiddag stond helemaal in teken van de Kuurnse Ezelsfeesten. Zowel buiten op het uitgestrekte schooldomein als in alle klassen. In de hogere klassen werden, net zoals in de lagere klassen, twee groepen gemaakt. Die na wat geschiedenis over de Ezelsgemeente creatief aan de slag gingen. In de ene groep werden er leuke liedjes aangeleerd. In onze klas werden er dan met een ballon en papier-maché ezels gemaakt. Dit vonden de kinderen super! smiley
Op vrijdagmorgen deden we met de tweede graad een fotozoektocht doorheen het centrum van Kuurne en genoten zo van de drukke voorbereidingen op het wellicht geslaagde Ezelsweekend.Ezelfsfeesten

WerkjesPosted by Meester Tom Thu, September 25, 2014 14:11:42
Op ons schooldomein heerst er al een grote bedrijvigheid omwille van de Ezelsfeesten volgend weekend. Grote tenten worden aangevoerd en opgebouwd. Alles wordt piekfijn aangekleed... Maar ook in de basisschool heerst het thema: 'Ezelfsfeesten'. Volgende week krijgen de kinderen allemaal specifieke projectlessen hierover, met tal van muzische activiteiten. Dit wordt alvast fijn smiley


Knutselles

WerkjesPosted by Meester Tom Fri, September 12, 2014 13:40:31
Naast de dagelijkse reken - en taallessen werden ook tal van creatieve lessen gegeven. Zo knutselden jullie kapoenen hun eigen gezichtje met crêpe-papier en waterverf. Mooi te zien en te horen hoe de kinderen aan elkaar de kleur van hun ogen vroegen. Zo werd de knutselles tevens een leuk kennismakingsspel.