Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Moederdag en schoolfeest

VariaPosted by Meester Tom Thu, April 27, 2017 19:54:30

Moederdag komt stilaan dichterbij. Daarom hebben de kinderen van het vierde leerjaar deze week reeds de handen uit de mouwen gestoken om de eerste hand te leggen aan het cadeautje voor hun mama's. Ze waren superenthousiast en kijken er al verlangend naar uit om hun mama's een fantastische dag te bezorgen en te verrassen met een zelfgemaakte... (We verklappen natuurlijk nog niet wat het cadeautje is, hé.) Ondertussen komt ook het schoolfeest dichterbij en zijn de leerlingen volop aan het oefenen, zodat het voor iedereen een onvergetelijke dag kan worden!
Wetenschap is leuk!

VariaPosted by Meester Tom Thu, March 23, 2017 20:55:43

Deze week startten we met een nieuw taalthema over uitvindingen, wetenschappers en proefjes doen. We lazen samen een tekst over 'Drijven of zinken? Hoger of lager?' en besloten het proefje uit de tekst eens samen in de klas uit te voeren. Aan de hand van deze wetenschappelijke test konden de leerlingen zelf zien dat olie drijft op water, dat water drijft op siroop en dat een druif zinkt in het water maar niet door de siroop. Een legoblokje drijft dan weer op het water, maar zinkt in de olie. De kinderen vonden het een fantastisch experiment en begrepen daardoor natuurlijk nog veel beter wat ze gelezen hadden. Resultaat: een geslaagd experiment en voor herhaling vatbaar!Korte week

VariaPosted by Meester Tom Fri, October 07, 2016 08:40:48
Met het verlengde weekend vloog de week razendsnel voorbij. De kinderen waren enthousiast om elkaar terug te zien en de kermisverhalen gingen dan al snel de ronde. Maar daarnaast moest er ook gewerkt worden. De toetsenperiode begint te naderen en in de klas moet er nog heel wat herhaald worden. Gelukkig werkte iedereen goed mee en was er nog tijd om te knutselen. Deze week maakten we onze profielfoto. Enkele voorbeelden zie je alvast hieronder. Deze zijn nog niet volledig afgewerkt, maar het resultaat mag er nu al wezen:


Deze week gingen we ook zwemmen met meester Stijn. Een plons in het water doet altijd deugd, hoewel we merkten dat het buiten steeds kouder begint te worden.

Nazomer

VariaPosted by Meester Tom Thu, September 15, 2016 22:16:55

Ondanks de verschroeiende hitte gingen we er volop tegenaan. We herhaalden het rekenen tot 1000. Ook de maaltafels werden intensief geoefend. Dit is belangrijk voor 'n goede basis voor wat volgt in het vierde leerjaar. smiley

Deze week hadden we twee bewegingsmomenten. Zo gingen we op donderdagnamiddag naar het sportpark om enkele leuke tikspelletjes te spelen. Na de opwarming kwamen enkele stevige conditieoefeningen. Af en toe 'n frisse slok water deed wel deugd. En ook op dinsdagnamiddag genoten we van 'n lesuurtje beweging.Gedichtje

VariaPosted by Meester Tom Thu, October 22, 2015 09:03:32

Gemakkelijk

is het niet
om te leven:

zonder internet,
en zonder gsm,

een mens lijkt wel
een product
van cijfers, letters
en toetsen

al die vreemde namen,
al die vreemde dingen
niet iedereen heeft
'n computerknobbel
in zijn hoofdPlanten in de klas

VariaPosted by Meester Tom Thu, October 08, 2015 22:14:07

Na het verlengde weekend waren alle kinderen blij om elkaar terug te zien. Er werden talrijke verhalen, voornamelijk vanuit de kermis, uitgewisseld. smileyMaar er moest ook gewerkt worden en enkele belangrijke herhalingslessen werden gegeven. smiley

Tussendoor stonden gevarieerde activiteiten gepland. Van de actualiteit tot enkele bewegingstussendoortjes, als bijvoorbeeld hier: het verzorgen van de klasplanten.
Hoekenwerk

VariaPosted by Meester Tom Thu, September 24, 2015 16:39:21

Op vrijdagnamiddag hielden we een kort momentje hoekenwerk. Hierbij konden de kinderen ook kiezen om een spel te spelen. Voorwaarde was wel dat ze niets alleen deden, maar samen met elkaar genoten van het spel.

samen aan de slag

VariaPosted by Meester Tom Thu, September 10, 2015 14:01:24
In het vierde leerjaar zijn we volop aan het herhalen. Dit is belangrijk om de nieuwe leerstof die zal volgen beter te begrijpen. De meester vindt het vooral belangrijk dat we samen aan de slag gaan. Leren van elkaar is elkaar waarderen om allebei betere resultaten te behalensmiley.Samen leren is ook samen creatief aan de slag gaan. Dit is niet alleen goed voor onze creatieve talenten, dit is bovendien ook nog eens KEI-tofsmiley! Daarom versierden we deze week een kei boordevol leuke (vakantie)herinneringen en goede voornemens voor het nieuwe schooljaar. Deze KEI zal ons dit schooljaar helpen om er een KEI-tof schooljaar van te maken.

Next »