Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

De Ezels van NestenMededelingen

Posted by Juf Nele Wed, October 17, 2018 20:33:28

We konden onze oren niet geloven toen onze juf ons maandag het droevige nieuws vertelde van het overlijden van Nesten. Vorige week bewonderden we nog heel wat karikaturen van hem en probeerden we de Kuurnse mascotte Ambroos van Nesten zijn hand te evenaren!

Verder spraken we deze week over de gemeenteraadsverkiezingen van voorbije zondag. Wij waren alvast blij dat Francis Benoit burgemeester blijft, zo moeten we maar 1 naam onthouden ;)

De dagen korten steeds meer in; volgende week staat het eerste oudercontact gepland; met de herstvakantie, Halloween, de Week van het Bos, ... zullen we volgende week alvast tijd maken voor enkele alternatieve lessen. We kijken er al naar uit!

TextureFoto's

Posted by Juf Nele Thu, October 11, 2018 20:28:11

foto's van onze uitstap naar Texture in Kortrijk:

(link kopiëren)

Thuis in EzelgemUitstappen

Posted by Juf Nele Thu, October 11, 2018 18:54:35

We kunnen er niet naast kijken: al die affiches en borden van de politieke partijen die campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen (en verkiezingen voor de provincie) van zondag. Tijdens ons thema van wereldoriëntatie kwamen we zo ook veel over de verkiezingen te weten.

Verder mocht (vorige week) een uitstap naar het vlasmuseum Texture in Kortrijk niet ontbreken, want vlas was en is een belangrijke grondstof in onze Leiestreek. Wist je dat in Kuurne zelfs een recent aangelegd stukje groen "het Vlaspark" heet?

We zagen in de centrumstraten van Kuurne ook veel ezels en andere karikaturen van Nesten. Aan het gemeentehuis ontdekten we het borstbeeld van de schilder Evariste Carpentier.

Bij de jaarlijkse Ezelsfeesten in Kuurne hoort ook een bezoekje aan de kermis. Samen met de kinderen van juf Jessie konden we onze evenwichtskills testen in het Fun House met zijn vele uitdagingen.

Proficiat voor de sportieve inzet van Rafiullah die deel uitmaakte van ons estafette-team!

Blog image
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Onze bonen kiemenFoto's

Posted by Juf Nele Mon, October 01, 2018 19:08:47

Hebben planten echt aarde, warmte, licht, lucht en water nodig om te leven? Onze bonenplantjes zullen het aantonen. Intussen zijn ze al gekiemd en hebben we ze in een bokaaltje met aarde gestoken.Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

ZwemmenFoto's

Posted by Juf Nele Mon, October 01, 2018 18:57:54

Meester Stijn verdeelt ons steeds in verschillende groepjes voor de tweewekelijkse zwemles. Zo kunnen we ijverig oefenen op de arm- en beenbeweging van schoolslag.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

TextureUitstappen

Posted by Juf Nele Thu, September 27, 2018 19:32:25

Volgende week ronden we ons eerste thema van wereldoriëntatie "Oh, dat weer!" af (met een toets) en starten we met het volgende thema "Thuis in Ezelgem".

Met de Ezelsfeesten die voor de deur staan, zullen we natuurlijk de gemeente waarin onze school gelegen is eens van naderbij bekijken. We kunnen natuurlijk niet spreken over Kuurne zonder het ook over zijn rijk vlasverleden te hebben. Zo brengen we ook een bezoekje aan het vlasmuseum Texture in Kortrijk om er op ontdekkingsreis te gaan met K. Piet Ein. Via authentiek materiaal zullen we alles te weten komen over het vlas en de vlasnijverheid in onze streek.

CreativiteitVaria

Posted by Juf Nele Thu, September 27, 2018 19:25:58

Deze week kregen we in kleine groepjes 4 gekleurde kaartjes met daarop een beroep, een voorwerp, een tijdstip en een plaats. Met die 4 gegevens moesten we een mini-toneeltje verzinnen om daarna uit te beelden voor de rest van de klas. Onze klasgenoten moesten dan de 4 kaartjes proberen te raden.

Blog imageBlog image
Ook in de taalles gingen we creatief aan de slag. We leerden onlangs al Bobbel, Mos en Pina kennen die in een bakfiets wonen. Zo verzonnen we zelf onze eigen bakfiets en/of een onvergetelijk avontuur dat we zouden kunnen beleven met de familie van Bobbel. De jongens genoten ervan om zich uit te leven in de game-wereld, maar toonden ook dat ze diep van binnen 'snelheidsduiveltjes' zijn. De meisje hadden dan weer oog voor de mooie inrichting van hun bakfiets.

Pablo PicassoWerkjes

Posted by Juf Nele Thu, September 20, 2018 19:00:36

De vrijdagnamiddag is ons beeldend moment. Vorige week maakten we kennis met de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. Na het bestuderen en bewonderen van zijn kubistische kunstwerken, gingen we zelf aan de slag. O.a. met pastelkrijtjes en gekleurd papier zetten we ons zelfportret op papier. Onze portretten sieren momenteel de klas. Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image