Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Projectweek stripverhalen

Foto'sPosted by Meester Tom Wed, January 24, 2018 19:06:14
Deze week zitten we tot over onze oren ondergedompeld in stripverhalen.
Starten deden we natuurlijk met het lezen van strips: we kozen waar en hoe we het liefst wilden lezen. Lekker ontspannend!

In stripverhalen komen heel veel woordjes voor die klanken nabootsen. Dat noemen we onomatopeeën. Iedereen knutselde een onomatopee uit één van de vele strips. Alle werken kunnen bewonderd worden op het forum!

Natuurlijk toverden we de klas ook om tot een heuse stripstudio. We vulden tekstballonnen aan en maakten ook een eigen strippagina. Moeilijk, maar leuk!

Dinsdag stond een muzische namiddag op het programma. Bij juf Nele oefenden de kinderen een dans voor het forum, ook al helemaal in het thema van boeken.
Bij meester Thomas stond een speed-strip-date gepland, waarbij de kinderen aan elkaar hun favoriete strip in een recordtempo voorstelden.
In onze klas maakten we een tableau vivant, een levend schilderij van de voorkant van verschillende strips. Dit zijn de actiefoto's, maar de resultaten zijn ook te zien op het forum.